Daca spui că îl iubești, lasă-l să plece

Daca spui că îl iubești, lasă-l să plece, dă-i voie sa fie liber. Am auzit de multe ori aceste vorbe, dar abia acum am ajuns să le și înțeleg pe deplin. Uneori Dumnezeu îți scoate în cale cuvintele de care ai nevoie. Acele cuvinte pe care nimeni nu ar fi dispus să ți le spună de teamă că vor durea sau de teamă că îi vei judeca sau înțelege greșit.

Nu e prima oară, și cu siguranță nici ultima când îmi găsesc liniștea sufletească în biserică, în rugăciune și vorbind cu omul care, cred eu, e cel mai aproape de Dumnezeu. Mereu am zis că există și doctori pentru suflet și aceea sunt preoții. De fiecare dată vin cu cele mai înțelepte sfaturi, te acoperă cu răbdare și îți dau speranță când simți că pământul îți fuge de sub picioare.

Unei tinere care iubea prea mult și suferea în urma despărțirii de iubitul ei

Draga fetita,

Tu acum plângi după ceva ce ai pierdut. Plângi atât cât simți nevoia sa-ți plângi durerea și pe urma stai un pic și gândește-te la tine, la viata ta. Cum îl vezi tu pe Dumnezeu ?

Dumnezeu nu e un tonomat de împlinit dorințe, nu da buzna în viata omului și nu îl dirijează ca pe un robot sau ca pe un obiect asa cum am dori noi, uneori. Dumnezeu te iubește și pe tine și te lasă sa alegi în mod liber sa Îl iubești pe El. Asa cum, de altfel, îl iubește și pe acel băiat de care vorbești tu, și ii respecta și lui libertatea sa iubească pe cine dorește. Dacă spui ca îl iubești, lasă-l sa plece, da-i voie sa fie liber. Respecta-i libertatea. Dragoste cu sila nu se poate. Nu poți spune cuiva : « iubește-ma! » și acela sa se execute la ordin!

Tu acum ai nevoie sa vindeci rana făcută prin « vreau » și prin « de ce » și sa fii acum responsabilă de alegerile tale. E foarte greu, știu cum e sa fii sub tirania lui „vreau”, dar cu ajutorul Domnului poți ieși de aici și sa fii libera cu adevărat.

Dacă îți dorești sa fii fericita

Dacă îți dorești sa fii fericita, alege sa fii cu Hristos în viața ta. Când îl punem pe Dumnezeu pe primul plan în viata noastră, nu ne mai poate întrista nimic din lumea asta, nici faptul ca ne părăsește cineva, nici faptul ca nu avem tot ce ne dorim. Umple-ți inima cu iubirea lui Dumnezeu și asa vei avea bucurie.

Bucuria va atrage ca un magnet pe cei din jur și într-o zi cineva se va îndrăgosti de tine văzând bucuria izvorând din chipul tău. În schimb, când punem un om pe primul loc în viata noastră și ii ridicam un piedestal, îl sufocam cu dorința noastră de iubire și acesta nu rezista. În momentul în care alege sa plece, va lasă un gol în sufletul nostru care nu va putea fi umplut cu nici un surogat de iubire. Unica iubire care poate umple acel loc este Dumnezeu. Acesta e și numele Sau, «Dumnezeu este IUBIRE».

Când Îl vei vrea pe Domnul, când vei cauta Împărăția Lui, toate celelalte se vor adăuga ție.
Durerea asta pe care o simți e semn ca mergi pe o cale dureroasa și e cazul sa te întorci din drum. Oprește-te acum din cale asta și ia-o pe cea buna. Alege Calea cea buna.”

(Preluat de pe  http://www.lumeacredintei.com/sct_3/st_1242/navPage_25/daca_spui_ca_il_iubesti_lasa-l_sa_plece_da-i_voie_sa_fie_liber.htm )

Care e calea cea bună?

Mereu m-am întrebat care e Calea cea bună. Experiența m-a făcut să înțeleg că drumul meu a fost mereu plin de ape, furtuni și singurele lumini au fost cele provocate de fulgere. Am simțit fiecare pas adânc încrestat în inima mea, am simțit de fiecare dată durere și am continuat să merg.

M-am obișnuit să fiu nevoită să lupt dublu sau triplu pentru orice. Așa a fost de când mă știu. Ar trebui să mă obișnuiesc că nu voi obține nimic prea ușor în viață și că voi căra o cruce grea. Acum ceva timp plângeam că am o cruce prea mare. Treptat am înțeles că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Am încetat să mai plâng și să mă mai plâng.

Privesc în jurul meu oameni care trec peste orice cu o ușurință de invidiat. Oameni care nu suferă, nu plâng, nu țipă și sunt fericiți, sau e doar o fericire aparentă. Recunosc, mi-am dorit și eu să fiu așa, până în momentul în care am înțeles că îmi doream să nu mai am suflet. Atunci am renunțat. A fost poate pentru prima oară în viața mea când am regretat ce îmi doream. Când am conștientizat, am mulțumit înzecit celui care mi-a deschis ochii.

Cum ar fi să nu-mi mai simt nimic?

– Vrei să nu îți mai pese? Chiar vrei asta? Tu care te bucuri de fiecare rază de soare, care zâmbești de fiecare dată când vezi o pisică? Tu care iubești din toată inima și care pui suflet în tot ceea ce faci? Ți-ai imaginat cum ar fi viața ta atunci? Gândește-te bine ce-ți dorești. Cum te-ai simți dacă ai fi surdă? N-ai auzi nimic din ce se spune și nu te-ar durea. Simplu, nu?

– La prima vedere e simplu! Dar n-aș putea să mai ascult muzică. Nu aș putea să mai cânt, nu aș mai putea să aud vocea celor dragi. Nu aș fi fericită.

– Eu te-am pus să îți imaginezi viața ta privată de un simț. Acum gândește-te cum ar fi să nu poți vorbi, mirosi, vedea și auzi. Nu ți-ar păsă de nimic de atunci, nu ai simți nimic, ai fi fericită, nu?

– Clar nu. Nu-mi pot imagina viața așa. Nu m-aș putea bucura de nimic.

– Cam asta fac oamenii cărora nu le pasă! Devin orbi, muți, surzi și suferă de anosmie. Tu nu vei putea trăi așa.

– Gata, îmi retrag dorința. Prefer să sufăr triplu ca până acum. Să simt cum mi se face sufletul bucățele de fiecare dată când mă doare, decât să nu mai simt nimic.

***

Și așa a rămas. Să îndur orice durere, să plâng până mă liniștesc și să-mi văd de drum, gândindu-mă că se poate și mai rău. Dacă Dumnezeu mi-a dat o cruce grea înseamnă că știe că pot să o duc și crede că voi reuși și îmi va scoate în cale acele cuvinte și oameni care mă vor ajuta să trec peste orice moment.

Daca spui că îl iubești, lasă-l să plece, dă-i voie sa fie liber…


Sursa foto: zumi.md

1 Comment

 1. Despre cruce, de Bianca Roxana Ionel | DISCERNE

  mai 30, 2016 at 1:08 am

  […] post de Bianca Roxana Ionel. Publicat iniţial aici la 20 august 2012. Copyright (C) Bianca Roxana Ionel, 2012. Dacă ţi-a plăcut acest articol, […]

 2. Alin

  aprilie 20, 2013 at 6:48 pm

  Tu m’ai inregistrat si nu mi’ai spus?
  Ma bucur ca am putut sa fiu acolo cand ai avut nevoie si ma bucur sa citesc asta. Tarziu, dar mai bine acum decat niciodata. Recunosc, ma simt magulit si chiar m’au binedispus aceste randuri.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: