De ce înşeală unii bărbaţi?

Astăzi poate voi pune degetul pe rană, dar cred că e momentul să citim în ochii celui de lângă noi şi nu în revistele care ne împing la gesturi de femei disperate!

În primul rând, bărbaţii înşeală, pentru că sunt oameni şi au nevoi şi nu mă refer la nevoile primare, ci la nevoile de la nivelul doi în sus din cadrul piramidei lui Maslow. Bărbaţii ca şi femeile au nevoie de siguranţă, de iubire şi apreciere, de stimă şi nu în ultimul rând de cineva care să-i susţină în dezvoltarea lor personală.

Piramida-lui-Maslow

În al doilea rând, pentru că sunt vulnerabili, nu la frumuseţe ci la propriile lipsuri interioare.

Unii bărbaţi înseală din acelaşi motiv pentru care unele femei oricât de frumoase ar fi, aleg să se ascundă sub kilograme de farduri, să se înfometeze şi să îşi saboteze corpul: pentru recunoaştere, ştimă, complimente.

Bărbatul înseală în momentul în care femeia de lângă el nu-l mai apreciază, nu-l mai priveşte cu dragoste, nu-l mai face să se simtă important, nu îl mai ascultă şi nu îi mai oferă sentimentul de siguranţă a relaţiei.

Noi, femeile, alegem să ne aranjăm şi să ne etalăm prin lume având un singur scop: să atragem priviri, să primim complimente, să ne simţim apreciate şi dorite, în momentele în care bărbatul de lângă noi nu mai face asta.
Şi bărbaţii au nevoie de aceleaşi lucruri, doar că lor nu le spune nimeni că le stă extraordinar cu o cămaşa, lor nu le spune nimeni că le sta bine cu nouă tunsoare sau că lunile de mers la sală încep să se vadă ş.a.m.d.
De ce? Pentru că noi, prietenele lor, considerăm că nu le pasă.  Greşit! Le cam pasă şi în momentele în care aleg să calce strâmb o fac pentru că acea persoană le arată şi le şi spune că îi apreciază, îi fac să se simtă importanţi şi siguri pe ei.

couple home

Femeile ajung să îşi critice partenerul pe măsură ce relaţia începe să prindă contur şi să le scoată în evidenţă doar defectele, iar aceştia devin  instabili emoţional şi încep să nu mai aibă încredere în ei şi caută încrederea în braţele altor femei.
Acele femei pe moment sunt tot ce ei au nevoie. Îi complimentează, observă micile detalii cu care noi deja suntem obişnuite şi le apreciază şi corpul lucrat la sală, îi ascultă fascinate cum au demontat jumătate de zi la maşină, sau cum au făcut să se aprindă un bec doar cu o baterie şi o agrafă de birou şi pentru că ei sunt nişte domni simt nevoia să le mulţumească şi să le facă la rândul lor să se simtă iubite şi frumoase.
Şi uite aşa, iubitul tău ajunge să te înşele, nu pentru că ai pus un kilogram în plus, nu pentru că te-a văzut nemachiată într-o zi, nu pentru că nu îl laşi cu băieţii în oraş ci pentru că îl critici, nu-l apreciezi, nu îl asculţi şi nu îi spui măcar la trei zile că e frumos, că e deştept şi că îi stă bine cu noua cămaşă care a luat-o pentru tine (dacă ar fi după el, ar umbla în tricoul ală gri tot timpul).
E bărbat, îi place să o facă pe durul, dar în adâncul sufletului abia aşteaptă să audă cât de minunat şi perfect este.
Fii lângă el când repară maşina, lasă-l să-ţi dea lecţii, sărută-l chiar dacă e plin e ulei şi miroase a benzină, arată-i că îl iubeşti indiferent de cum arată şi ce poartă.

couple-car

De fiecare dată când tu, femeie, aştepţi un compliment din partea celui de lângă tine, aminteşte-ţi că şi el are nevoie de acelaşi lucru.
De fiecare dată când tu, femeie, aştepţi să fii ascultată, aminteşte-ţi că şi cel de lângă tine are nevoie de acelaşi lucru.
De fiecare dată când tu, femeie, vrei să fii susţinută în alegerile pe care le faci în carieră, aminteşte-ţi că şi cel de lângă tine are nevoie să fii lângă el, să-l încurajezi şi să-i araţi că ai încredere în capacităţile lui intelectuale.

Respectul, aprecierea constantă şi felul în care ştii să-l asculţi îţi vor ţine omul de lângă tine fidel, nu kilogramele în minus, fardurile şi rochiile prea mulate şi prea scurte (au şi acestea un rol, dar mai mic).

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
CODECAMP – locul în care eşti mai mult decât un IT-ist

Am fost sâmbătă la CODECAMP, aşa cum anunţat şi în articolul anterior şi am savurat fiecare conferinţă. Nu ştiu când...

Închide