De ce să ai un blog?

Acum o lună aveam o dezbatere la facultate despre avantajele şi dezavantajele celui care deţine un blog. Nu mi-a fost greu să găsesc argumente pro, fiind deţinătoarea unui blog din 2009 şi având o mică experienţă în spate. Cum am început?

Ei bine, îmi plăcea enorm de mult să scriu, proză, poezie, gânduri, caietele mele din liceu aveau ultimele pagini pline de stări, trăiri şi emoţii. Într-o zi m-am gândit că ar fi bine să le scriu undeva online pe toate pentru a le putea reciti şi am ales să îmi fac un blog, cei drept cu un nume fictiv şi m-am ascuns aproape doi ani în spatele unui nume care treptat s-a transformat în „acorduri din suflet”. După 2 ani de anonimat, am decis să îmi asum tot ce scriu şi tot ce spun, iar după încă 2 ani am zis că e timpul să îmi fac un subdomeniu cu blog-ul meu.

Pe toţi care doresc să scrie îi îndrum să înceapă sub anonimat pentru a se familiariza cu ideea, pentru a prinde curaj şi treptat să îşi arate identitatea din spatele unui nume ce îi reprezintă. În prezent sunt foarte multe oportunităţi pentru bloggeri, chiar în Iaşi este o comunitate a bloggerilor. În general sunt studenţi care se adună o dată pe lună pe a-şi împărtăşi gânduri, pentru a povesti şi pentru a învăţa unii de alţii. Mulţi şi-au făcut o mică afacere, au tot felul de colaborări cu diferite site-uri, le promovează, scriu recenzii despre produsele găsite acolo şi sunt şi recompensaţi.

Dacă m-aş raporta la ultima lună, aş putea spune că se duc adevărate lupte în cuvinte între bloggeri. Un site care promovează activitatea bloggerilor este BlogAwards, l-am descoperit recent şi ultimele postări aş putea spune că au fost special scrise pentru diferite campanii. Ultima campanie, intitulată şi Primăvara Bloggerilor a fost o competiţie acerbă  binevenită. E important să ţinem minte că omul de mâine se formează în funcţie de luptele sale de astăzi, iar pentru noi, bloggeri a fost o primăvară plină de surprize. Momentul premierii încă n-a venit, îl aşteptăm astăzi sau mâine, dar cu siguranţă toţi vom culege roade frumoase. Eu vă invit să scrieţi şi vă invit să participaţi la campaniile BlogAwards în primul rând pentru experienţă, în al doilea rând pentru a vă familiariza de la început cu cerinţele unui blog, cu structura unui articol şi pentru a vă supune zilnic la diferite teste, iar la final, pentru a fi evaluaţi chiar de cititori.

BlogAwards e plin de surprize şi realizează colaborări fructuoase din ceea ce văd cu branduri din România. Cea mai nouă campanie este în colaborare cu Allview şi TestArea.ro şi chiar am rămas surprinsă, pentru că nu mă aşteptam la o astfel de colaborare, dar din ce văd, nu se ştie niciodată.

Allview este un brand nou în România şi totuşi a acaparat piaţa cu produsele oferite. De ceva timp vreau să-mi schimb telefonul şi vreau să-mi achiziţionez un Allview X1 Soul. De ce ? În primul rând pentru memoria internă a telefonului de 32 GB stocare, pentru că eu sunt genul care se ataşează de lucruri şi schimb telefoane, laptopuri foarte greu. Aş putea spune că le schimb când nu mai au nici o salvare şi un telefon cu o memorie mare ar fi ideal pentru mine. După memorie vine camera foto principala de 13 MP şi display japonez JDI IPS full HD, care sunt mai mult decât mi-aş dori de la un telefon şi nu în cele din urmă bateria telefonului care ţine aproximativ 2 zile cu uz intens (stat pe internet, vorbit aproximativ 3 ore zilnic şi schimb de 100 de sms-uri pe zi). De unde ştiu toate astea? Prietenul meu şi-a achiziţionat unul acum 2 luni şi eu am avut plăcerea de a-l testa şi retesta în speranţa că se va bloca măcar 1 secundă, dar nu s-a blocat şi nu dat nici un semn de oboseală. Aşadar, de 1 iunie am să-i fac cadou copilului din mine un telefon nou.

Am specificat mai sus şi de un site TestArea.ro, poate cineva se întreabă cine sunt, ei bine, e un site nou care pune la dispozie noutăţile despre tot ce înseamnă telefoane, tablete, laptopuri, aplicaţii dar şi review-uri la produse. Sunt noi, dar din ce am văzut pe site promit multe şi acoperă o zonă de interes pentru mulţi dintre noi. Motto-ul lor „totul despre viitor” pare să fie un motiv în plus de a vizita site-ul lor, dacă eşti dornic să fii mereu la curent cu tot ce e nou în acest domeniu.

În încheiere, vă invit să scrieţi, cu drag, din suflet, pentru voi, pentru a vă descărca de griji, pentru a vă analiza cuvintele peste ceva timp şi de ce nu, pentru a deveni o sursă de inspiraţie sau un sprijin pentru cei din jurul vostru. Scrisul vă eliberează şi vă linişteşte în cele mai furtunoase zile din viaţa voastră, trebuie doar să aveţi curaj şi să vă lăsaţi purtaţi de această pasiune.

  1. 7 motive să ai un blog | Bianca Ionel - Blogger Iași | Acorduri din Suflet

    iulie 24, 2018 at 9:00 am

    […] fiecare dată când mai trece un an din viața mea de blogger primesc întrebarea „de ce să ai un blog?” și printre sutele de motive pentru care poți avea un blog apar și cele legate de viața […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Despre oameni care îţi taie aripile

...şi despre oameni care îşi mutilează singuri aripile. Mă izbesc zilnic de oameni care nu fac altceva decât să critice,...

Închide