Despre 2018

2018 e aproape de final și e primul an în care singurul bilanț pe care am început să-l fac este cel legat de blog și statisticile de pe el. Am o slăbiciune pentru cifre și matematică :))

Dacă în alți ani număram cărțile citite, evenimentele la care am participat sau pe cele pe care le-am organizat, certificările luate și alte realizări profesionale, anul acesta am ales să spun STOP.

Am ajuns la concluzia că nu putem măsura clipele trăite alături de cei dragi sau singuri, nu putem măsura care eveniment din viața noastră de pe parcursul unui an a fost mai bun sau mai puțin bun. Nu putem măsura ce am simțit și cât am simțit.
Fiecare clipă e unică și cred că ar trebui să fim recunoscători pentru fiecare moment din 2018, bun sau rău, pentru simplu fapt că ne-a făcut inima să bată într-un anumit fel.

Cred că esența vieții stă în fiecare secundă pe care o trăim și nu în momentele văzute glorioase sau nu de cei din jur. Pentru că la final ne raportăm la cum au văzut cei din jur lucrurile făcute de noi: mărețe sau mai puțin mărețe.

Dar TU, cum ai simțit acele clipe? Ce ai simțit în momentele de aparentă glorie și în cele de eșec? S-a întâmplat să te simți victorios când cei din jur îți spuneau că ești la pământ și înfrânt când cei din jur te felicitau? S-a întâmplat să fii atât de sfârșit de puteri încât să nu te poți bucura de lucrurile ce ar fi trebuit să te facă să țopăi de fericire?

Despre asta e viața, despre ce simțim cu adevărat în adâncul sufletului nostru, nu despre like-urile de pe Facebook și felicitările celor din jur.

La final de 2018…

Am să retrăiesc toate acele momente în care am fost sinceră cu mine și am ales cu sufletul. Vreau să retrăiesc toate clipele în care mi-am permis să fiu și să simt fericire sau tristețe, nervi sau calm, frică sau curaj. Știi de ce? Pentru că trăim într-o lume plină de măști. Toți le purtăm și de prea puține ori le lăsăm să cadă și SĂ FIM.

Fiecare an e despre noi, despre sufletul nostru și despre ceea ce ne face sufletul să tresară. Cred că acolo ar trebui să numărăm plusurile și nu în realizările profesionale.

Fiecare an ne aduce mai multă liniște sau zbucium interior pe care uneori îl controlăm atât de bine încât la final ajungem să ne felicităm pentru tăria de caracter afișată în fața celor din jur, dar în fața noastră cum suntem?

Fiecare an și clipă e despre noi, despre conștiința noastră, despre ceea ce am găsit în noi și despre lecțiile învățate sau nu. E despre ce simțim în adâncul sufletului nostru și despre acele dorințe împlinite sau nu ce ne fac să ne simțim vii.

Să fim NOI în 2019!

1 Comment

  1. Loredana

    ianuarie 9, 2019 at 12:26 pm

    Sa fim NOI! La multi ani, Bianca!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
blog planner 2019 bianca ionel blogger iasi romania
Blog Planner 2019

Tocmai m-am întors dintr-o vacanță superbă de la Viena și am venit cu bateriile încărcate și cu foarte multe idei...

Închide