Gânduri despre vot și referendum

Nu m-am dus la vot. Am ales să stau strâmb și m-am abținut să judec.

Am mai aruncat o privire prin cele 𝟏𝟎 𝐩𝐨𝐫𝐮𝐧𝐜𝐢 și m-am întrebat așa strâmbă 𝗮 𝗰𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 înseamnă să mergi la vot și să crezi în „mărturiile mincinoase ridicate împotriva aproapelui nostru”?

Câte cupluri gay ați văzut pe stradă în România și v-au lăsat un gust amar?
Câte cupluri tradiționale ați văzut pe stradă în România și v-au lăsat un gust amar?

Apoi mi-am amintit și de „să iubești pe aproapele tau ca pe tine însuți” și de „să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău”.

Nu vreau să despic firul în 4, dar… a iubi aproapele nu înseamnă 𝗮-𝗹 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝗮 așa cum este fără să-l judecăm? Ar fi trebuit să întreb prima dată câți dintre 𝐧𝐨𝐢 𝐧𝐞 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐦, nu?

Cei care au ales să voteze cu „da” oare 𝐧𝐮 𝐚𝐮 𝐩𝐨𝐟𝐭𝐢𝐭 𝐥𝐚 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐢?

O libertate de exprimare, o libertate la a fi… la a iubi. Au poftit la valori comune, apreciere și respect reciproc în propria familie… tradițională! Acum le aveți?

Câți ne dăm voie să fim azi așa cum ne dorim fără să ne pese de ce zice X sau Y? Cine suntem noi să judecăm iubirea când prea puțini am simțit-o vreodată cu adevărat?
Cine suntem noi să judecăm și să urâm niște oameni ce au ales să fie altfel? E decizia lor, e viața lor. Hai să vedem și paiul din ochiul nostru!

𝐂𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐧𝐨𝐢 𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐳𝐢?

• Privim nepăsători abuzurile ce se petrec în fața noastră și abuzăm emoțional de oamenii dragi pentru a îi încadra în acele standarde cerute de societate.

Citește și >>  Toamna se numără articolele de pe blog

• Nu vorbim cu vecina abuzată fizic din bloc pentru că „de ce să ne băgăm”?! Acum de ce ne-am băgat în referendumul ăsta? Pentru că aia era familia tradițională și la noi e ok să faci abuz de toate felurile de cel ce îți este jumătate în acte?

• Lăsăm copiii să moară în spitale neechipate medical și alegem să facem „donații” la biserici pentru a primi iertarea și liniștea sufletească mult visată.

• Ne lăsam manipulați, uităm că avem o conștiință, dar suntem popor iubitor și cu frică de Dumnezeu.

• Alegem să facem cum zice popa, alegem să ne închinăm în fața unui chip cioplit, pentru ce?

• Judecăm omul care cerșește la colțul străzii. Și el e tot aproapele nostru și poate a ajuns acolo pentru că noi am fost prea ocupați să-l vedem. Am fost prea ocupați să ajutăm un om la timp, suntem prea ocupați să ne întrebăm „de ce e acolo” și e mai simplu să judecăm, nu?

Mă opresc aici… să fie pace în sufletele noastre!

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

octombrie 8, 2018

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ganduri
Pentru cine contezi în offline când data nașterii nu e vizibilă în online?
Pentru cine contezi în offline când data nașterii nu e vizibilă în online?

Anul acesta, am ales ca ziua de 25 aprilie să o leg de un experiment social, dacă îl pot numi...

Închide