Digital Talks Iași

Anul 2017 este unul în care am ieșit foarte mult în offline la diferite evenimente, iar Digital Talks Iași a fost unul dintre ele. De fiecare dată, după evenimente dedicate bloggerilor vin acasă cu o motivație unică, cu o nouă perspectivă și cu un avânt foarte mare de a schimba ceva.

Am fost întrebată recent de ce tot merg la astfel de evenimente. Răspunsul a fost simplu: pentru că simt că am nevoie de conexiune și pentru că uneori nu mă consider blogger pe deplin.

Ca să vă spun sincer, după fiecare eveniment cu bloggeri simt că nu mi-am găsit „de ce-ul” pentru acest blog. Poți să spui la un eveniment că scrii din plăcere. Poți să spui la două. La al treilea deja întrebarea „De ce scrii pe blog?” nu mai e așa simplă.

Digital Talks Iasi - © 2017 Fotograf Irina Mocanu
Digital Talks Iasi – © 2017 Fotograf Irina Mocanu

Bloggerii care și-au găsit „de ce-ul” sunt cei care au succes, impact și sunt citiți. Așa văd eu lucrurile. La final asta ne dorim toți, să fim citiți. Din păcate, lipsa „de ce-ului” ne face să scriem pentru noi și nu pentru public. Multe din articolele scrise de mine sunt adevărate terapii la psiholog și prea puține sunt despre „aha-ul” de după terapie.

A fost o perioadă în viața mea de blogger când mi-am dorit foarte multă recunoaștere. Atunci am participat la tot felul de concursuri dedicate bloggerilor și mi-am pierdut cititorii. La acel moment a fost Ștefan care mi-a reamintit că eu scriu pentru cei care mă citesc. De foarte multe ori uit asta. După Digital Talks am ajuns la concluzia că ar trebui să am o hârtiuță lipită de laptop care să-mi amintească să scriu pentru cei care mă citesc.

Cum a fost la Digital Talks Iași?

Evenimentul s-a ținut la Hotel Bellaria și a fost organizat de Andreea Ignat împreună cu Parenting PR. Digital Talks face parte din conceptul Digital Parents Talks și nu a fost un eveniment dedicat mămicilor cu blog, ci tuturor bloggerilor. Faptul că s-a construit o comunitate de bloggeri de parenting la București arată că se poate și cumva una din concluziile evenimentului a fost legată de construirea comunității de bloggeri și la Iași.

Evenimentul a avut două părți. Una mai introspectivă, pentru mine, ținută de Ana Nicolescu și alta mai tehnică ținută de Lavinia Pavel. Ana a punctat în prezentarea sa multe aspecte pe care un blogger trebuie să le ia în calcul.

 • Să își găsească de ce-ul și vocea;
 • Să își găsească poziția față de cititori și să scrie pentru ei;
 • Să știe să se vândă, să își realizeze o imagine și să aibă un brand.
Ana Nicolescu - Digital Talks Iasi - © 2017 Fotograf Irina Mocanu
Ana Nicolescu – Digital Talks Iasi – © 2017 Fotograf Irina Mocanu

Ana Nicolescu ne-a oferit clar exemple din abordarea sa, din felul în care a făcut ea pașii. Cel mai important, cred că a fost faptul că ne-a făcut să conștientizăm că fiecare blogger e unic în felul său. Această unicitate trebuie adusă în articole și trebuie oferită cititorului.

Digital Talks Iași și partea tehnică din blogging

Lavinia Pavel a ținut o prezentare despre toate elementele mai tehnice din viața de blogger. Cumva multe din acele lucruri pe care și eu mă străduiesc să le surprind în articolele tehnice de pe blog. S-a vorbit despre cum scriem un articol, despre SEO, cuvinte cheie, optimizare, Google Analytics, dar și Facebook.

Digital Talks Iasi - Lavinia Pavel - © 2017 Fotograf Irina Mocanu
Digital Talks Iasi – Lavinia Pavel – © 2017 Fotograf Irina Mocanu

Eu sunt o norocoasă pentru că vin domeniul IT și toate elementele tehnice nu îmi sunt străine. Pentru toți cei care nu înțeleg partea de SEO, prezentarea Laviniei a fost mai mult decât o binecuvântare. Vă recomand să mergeți și să învățați cât mai multe pe această direcție. Chiar și eu am aflat câteva lucruri noi despre Analytics și partea de promovare plătită pe Facebook.

Ce am învățat la Digital Talks Iași?

Digital Talks Iași a fost pentru mine o lecție de care aveam nevoie acum. Mereu cred că oamenii din viața noastră apar cu un scop, iar scopul evenimentului a fost să îmi traseze mai clar linia pe care trebuie să merg.

Cea mai importantă lecție a fost cea despre construirea unei comunități și despre publicul țintă. Cinci ani de zile am abordat greșit publicul țintă. Am scris pentru publicul din București, când ar fi trebuit să scriu pentru cel din Iași. Am ignorat evenimentele de aici, am ignorat companiile și afacerile locale și am avut privirea îndreptată greșit.

Bianca Ionel - Digital Talks Iasi - © 2017 Fotograf Irina Mocanu
Bianca Ionel – Digital Talks Iasi – © 2017 Fotograf Irina Mocanu

Digital Talks Iași m-a ajutat să îmi redirecționez privirea spre Iași, spre oamenii frumoși de aici și spre tot ceea ce se poate construi aici.

Am să închei prin a vă sfătui să participați la cât mai multe evenimente online și să vă găsiți „de ce-ul”. Vă invit și pe voi să urmăriți evenimentele organizate de Parenting PR, să participați la ele și să deveniți activi și în offline.


Mulțumim Andreea pentru că ai făcut posibil evenimentul, sponsorilor Skin Novels și Centrul Comercial Auchan, dar și Irina Mocanu pentru fotografii.

Digital Talks Iasi - sponsori Skin Novels și Centrul Comercial Auchan - © 2017 Fotograf Irina Mocanu
Digital Talks Iasi – sponsori Skin Novels și Centrul Comercial Auchan – © 2017 Fotograf Irina Mocanu

9 Comments

 1. Paula Ion

  iulie 3, 2017 at 5:42 pm

  Foarte interesant, mi-ar placea sa particip si eu la un astfel de curs.

 2. Mirabela

  iulie 2, 2017 at 1:22 pm

  Ma bucur ca ai avut ce invata.

 3. Raluca Brezniceanu

  iulie 2, 2017 at 11:31 am

  Foarte interesant, am inteles ca vor face astfel de conferinte in toata tara si ii astept cu drag la Craiova.

 4. Claudia`s Choice

  iulie 1, 2017 at 11:45 pm

  Pentru partea de tehnica as participa si eu!

 5. Claudia

  iulie 1, 2017 at 10:20 pm

  Exact asta am simtit si eu dupa curs. Ca nu ma uit unde trebuie. Am tinut cont pana acum doar de ce imi aratau statisticile si am neglijat puterea unei comunitati reale.
  Sunt momente in viata cand te intalnesti cu oameni care iti pot schimba perceptiile gresite pe care le-ai avut pana atunci. Asa s-a intamplat cu mine dupa acest eveniment 🙂
  Imi pare rau ca nu am avut mai mult timp liber in pauza ca sa discutam putin si personal. Poate data viitoare 🙂

 6. Alinapink

  iulie 1, 2017 at 6:45 pm

  Interesant eveniment, mi-as dori sa merg si eu candva la o intalnirea.

 7. Mihaela Curea

  iulie 1, 2017 at 5:38 pm

  Mi-ar placea sa particip la un astfel de eveniment, imi place sa cunosc oameni cu aceeasi pasiune, scrisul.

 8. coco

  iulie 1, 2017 at 3:14 pm

  am mai citit undeva de intalnire si se pare ca a fost super interesanta si cu folos! as participa cu drag la asa ceva!

 9. Antoaneta

  iulie 1, 2017 at 2:11 pm

  Pe Ana o cunosc de cativa ani (ne-am intalnit la cateva evenimente organizate de ea), iar despre Lavinia am auzit numai cuvinte de lauda. Proiectul lor este de laudat pentru profesionalism si pentru ca ajuta multi bloggeri sa isi gaseasca un drum unic pe care sa mearga.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Evenimente
Evenimente in Iasi 26 iunie - 2 iulie 2017
Evenimente in Iasi 26 iunie – 2 iulie 2017

Evenimente in Iasi 26 iunie - 2 iulie 2017 Evenimente în Iași pe 26 iunie 2017 Tabăra de Creație Populară...

Închide