DSLR-ul în bagajul de mână în avion

DSLR-ul în bagajul de mână în avion nu este doar un mit! M-am întors duminică din vacanță și am decis să vă împărtășesc ce am luat cu mine în bagaj. Am zburat cu cei de la Blue Air, iar un bagaj de mână, trebuie să aibă maxim 10 kilograme și să respecte dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm.

Fiecare companie aeriană are propriile reguli pentru bagajul de mână, după cum urmează:

 • Tarom – bagaj de mână de maxim 10 kilograme, dimensiuni 55 x 35 x 25 cm;
 • Wizz Air – bagaj de mână de maxim 10 kilograme, dimensiuni 42 x 32 x 25 cm;
 • Ryanair – bagaj de mână de maxim 10 kilograme, dimensiuni 55 cm x 40 cm x 20 cm, plus 1 geantă mică de până la 35 cm x 20 cm x 20 cm;

În schimb, regulile cu privire la conținutul bagajului de mână sunt aceleași pentru toate companiile aeriene.

Bagajul de mână a conținut următoarele:
 • Aparat foto cu DSLR, pus în gentuța lui, alături de încă un obiectiv;
 • O pungă transparentă, regibilabilă în care se aflau sticluțe de plastic, transparente, de 100 ml și cutiuțe de plastic de 20 ml, în limita la 1 litru;
 • O pilă de unghii din carton și nu metal – cele de metal sunt interzise;
 • Șervețele umede;
 • Periuțe de dinți;
 • Haine pentru 2 persoane și o pereche de șlapi.

Bagajul a cântărit aproximat 8 kilograme, din care 2,5 kilograme a fost geanta. DSLR-ul a fost permis în bagaj, pentru că era în geantă și nu în afara ei. La controlul de securitate am scos aparatul din husa lui și l-am pus în tavile de plastic destinate controlului bagajelor, alături de cabluri, încărcător și obiectiv. În altă tavă am pus punguța cu produsele lichide.

Cu DSLR-ul în bagajul de mână în avion

Am auzit multe cazuri de produse cosmetice aruncate la coș în timpul efectuării controlului de securitate. Ei bine, aceste sticluțe de 100 ml și cutiuțe de 20 ml te ajută să nu pățești acest lucru. În două cutiuțe de 20 ml am pus fondul de ten și baza de machiaj, într-o sticluță loțiunea micelară, în alta protecția solara și în alta loțiunea de corp.

bagaj de mana bianca ionel blog
Bagaj de mână avion

Din loțiunea de protecție solară am consumat abia 50 ml în condițiile în care ne-am dat 2 persoane, timp de 5 zile, de cel puțin 2 ori pe zi. Gramajele sunt mai mult decât decente și suficiente.

Fardurile, nu prea multe la număr (pudră, burețel, pensule, eyeliner și ruj) le-am pus într-un portfard micuț, în rucsacul soțului. Și el a avut punguța lui transparentă cu 1 sticluță de 100 ml de gel de duș cu efect de scrub, o cutiuță de 20 ml cu gel de păr și încă o sticluță de 100 ml cu o cremă super hrănitoare de corp.

În rucsac am pus laptopul, încărcătorul pentru laptop și pentru telefon, o pereche de șlapi, 2 folii de pastile, Emetix și NO-SPA. Totul a cântărit aproximativ 4 kg. Așadar, în bagajul de mână poți pune foarte multe, atâta timp cât respecți regulile. Pentru mine a fost prima dată când am zburat cu avionul.

Dacă articolul Cu DSLR-ul în bagajul de mână în avion ți-a fost util, nu uita să îi dai un share și să lași un comentariu. Keep in touch!

5 Comments

 1. Andrei

  august 14, 2018 at 4:17 pm

  Din ce stii, este permis un trepied in bagajul de mana? Are vreo 37 de cm.

  1. Bianca Ionel

   august 18, 2018 at 10:08 pm

   Daca incape in bagajul de mana, da, e permis!

 2. Grasu Mihai

  iulie 25, 2017 at 8:48 am

  Sa inteleg ca un dslr nu e permis sa il iei decat in gentuta proprie? Nu merge pus in rucsacul de mana anaturi de celelalte lucruri?

  1. Bianca Ionel

   iulie 25, 2017 at 9:10 am

   Ba da, merge. Dar eu țin mult să-l și protejez, de asta l-am luat în gentuța lui.

 3. Oana D.

  iunie 27, 2017 at 10:06 am

  Eu nu pun cosmetice in bagajul de mana, ci in cel de cala, sa fiu sigura, cu exceptia periutei de dinti si a pastei plus un prosopel. Nu toate companiile au aceleasi reguli, mai ales la rute spre tari cu grad mai ridicat de risc terorist. De exemplu intr-o vreme, la zborurile de Irlanda nici ruj nu aveai voie. Insa laptopul, aparatul foto, telefoanele mobile (imi iau 2, unul cu cartela de Ro, altul pt cazul in care imi iau cartela in tara respectiva) le iau la bagajul de mana, pt ca de multe ori trebuie declarate la vama. Incarcatoarele, tot la cala merg.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Calatoresc
Cascada Cailor Vacanta in Romania
Cascada Cailor – Vacanță în România

Astăzi am să vă povestesc câte ceva despre Cascada Cailor, un alt loc frumos descoperit într-o vacanță de câteva zile...

Închide