E luni. Ce facem cu emoțiile?

E luni și tot mă întreb ce facem cu emoțiile?

M-am trezit deja în întârziere și n-ar fi prima dimineața de acest gen. Nu am timp să-mi așez gulerul la cămașă, de unde timp pentru așezat gânduri, emoții, planuri? Săptămână nouă, așteptări imense, limitări pe măsură și emoții. Le car cu mine de câteva săptămâni bune. De prea multe ori am acționat impulsiv în speranța că voi scapă de ele, dar tot acolo sunt. Mai grele, mai amplificate, mai multe ca ieri.

Ce facem cu emoțiile?

Le trăim sau acționăm ghidați de ele cu speranța că ne vom elibera?

O stare de depresie m-a cuprins și pe mine. Am ignorat-o până la refuz. M-am încarcat cu atâtea activități încât să nu mai apuc să o simt și totuși e acolo. Mă golește în fiecare zi câte puțin.

Pot da vina pe toamnă? E o depresie generală, o stare de oboseală și o lipsă de chef de viață. Nu sunt singura care o simte. Am suficienți oameni în jurul meu care îmi confirmă că e ceva în aer. Depresia plutește în aer. O fi astenia de toamnă. Oricum ar fi, faptul că nu o simt doar eu mă face să mă simt normală. Normală, dar agitată pentru că acel ceva din mine caută o rezolvare a stării.

 • Cum să ieși din depresie?
 • Cum să îți activezi pofta de viața în 10 minute?
 • 10 motive să zâmbești în fiecare zi

Știi titlurile astea de articole vindecătoare? Mda, nu funcționează! Nimeni nu ne spune ce facem cu emoțiile? Nu avem buton de on/off și nu ne revenim citind 10 rânduri motivaționale.

Ce facem cu emoțiile?

Le lăsam să ne cuprindă și le simțim cum curg prin noi. Le lăsam să ne întindă pe covor și să ne facă covrig de durere, de singurătate, de nepăsarea celor din jur. Dăm play la cea mai tristă piesă din playlist și o săvurăm până la ultimul acord de pian sau chitară.

E minor acordul ală. La fel de minor ca starea noastră în ochii altora neatinși de nimic din jur. Ce-ai, mă? Depresie?! Hai nu mai spune! Da ai un job, o casă, ai ce mânca și începe lista cu „ai de toate”.
La naiba! Liniște sufletească n-am! Am tona de emoții agățate de mine. Îmi simt corpul atât de greu și sufletul atât de gol de îmi vine să plâng. Și nu plâng, că doar oamenii slabi plâng.

Emoțiile se trăiesc, fie ele pozitive sau negative

Dacă vrei să plângi, plângi! Dacă vrei să râzi, râzi! E simplu și totuși alegem să ne complicăm.

Ești în depresie? Super! Alege să te bucuri de ea, alege să-ți simți furia, anxietatea, neputința în fața propriilor emoții. Trăiește-le și la final te vei simți eliberat și liniștit. Da, doar atât. Nu fericit, ci doar liniștit. Fericirea vine mai târziu, dar mai presus de ea e starea de libertate și liniște.

Cu cât fugi mai mult de stările tale, cu atât te adâncești în ele. Emoțiile sunt precum nisipurile mișcătoare. În momentul în care încetezi să te zbați, te vei elibera. Nu îți fie frică să te lași cuprins de ele! E luni și e momentul să îți infrunți fricile, depresia, starea morocănoasă și tot ce îți îngreunează sufletul.

 

 

12 Comments

 1. Rokolla

  octombrie 27, 2017 at 12:54 am

  Le lasam sa se manifeste naturl fara sa ne concentram prea mult asupra lor pentru ca le accentuam

 2. Raluca Brezniceanu

  octombrie 24, 2017 at 10:15 pm

  Cum ar fi sa nu avem emotii de niciun fel? Nu ne-ar conveni. Dar sa fie numai pozitive? La un moment ne-am plictisi.

 3. Bratu Gabriela

  octombrie 24, 2017 at 10:00 pm

  nu e bine sa ne dam emotiile deoparte, dar nici sa ne lasam cuprinsi de ele prea profund. parerea mea e ca totul trebuie sa aiba o limita. si daca vrei sa plangi, plangi, dar dupa cateva minute, sterge-te la ochi si mergi mai departe!

 4. Oana D.

  octombrie 24, 2017 at 7:19 pm

  Cred ca fiecare are propriul sistem de a depasi emotiile. Traindu-le intens, le stoarcem afara din noi si mergem mai departe…

 5. Mihaela

  octombrie 24, 2017 at 8:58 am

  Eu sunt o persoana care in general fuge de emotii si nu prea stiu sa reactionez atunci cand baietelul meu are schimbari de dispozitie.

 6. Mihaela Curea

  octombrie 23, 2017 at 11:03 pm

  Eu zic să privim ziua de luni ca un nou inceput, o noua sansa, o noua provocare!

 7. DeyutzaBlog

  octombrie 23, 2017 at 11:00 pm

  Ce ti si cu emotiile astea .. e bine sa le exteriorizezi insa atunci cand nu e cazul e bine sa tii si pt tine

 8. Diana Ion

  octombrie 23, 2017 at 8:51 pm

  Traim emotiile din plin, chiar si depresia, nu? Este cel mai bine asa….trebuie sa o infruntam. La mine este de vina vremea de afara, toamna, ploile…si gandul ca vine frigul…ala napraznic de imi vor ingheta picioarele in cizme 🙁

 9. Emilia Oana

  octombrie 23, 2017 at 6:26 pm

  Parca vremea asta urata ma demoralizeaza de fiecare data. Si eu sunt de parere ca trebuie sa ne exteriorizam emotiile, nu sa traim cu ele.

 10. Georgiana Sabina

  octombrie 23, 2017 at 1:14 pm

  Asa mult ma enerveaza cand am emotii si ma gandesc obsesiv la o idee, incerc sa respir si sa mi zic ca viata e superba, in acele momente.

 11. Deea

  octombrie 23, 2017 at 12:36 pm

  Eu cred ca depresia ta este cauzata de venirea toamnei, sigur, sigur! Asa ca nu iti ramane decat sa o accepti, asa posomorata cum e. :))

 12. Oana

  octombrie 23, 2017 at 12:18 pm

  Eu zic ca trebuie sa ne traim emotiile, indiferent de care sunt, fac parte din viata noastra 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
Lectia zilei de luni
Lecția zilei de luni

V-am obișnuit cu articole pozitive legate de ziua de luni, dar lecția acestei zile vine acum cu un altfel de...

Închide