FEstudIS – Singura sesiune așteptată

În perioada 5- 17 mai va avea loc a XV-a ediţie a festivalului studenţesc FestudIS organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași, în parteneriat cu organizațiile studențești. Acest festival, încă din 2001, a fost un prilej de a sărbători studenţia şi de a uni asociaţiile studenţeşti. FestudIS uneşte studenţii atât la distracţii, cât şi la competiţii. Acest eveniment se adresează studenţilor din Iaşi lansându-le provocarea să participe la activităţile organizate de ONG-urile şi ligile studenţeşti.

FestudIS aduce pe arena studenţească ieşeană o gamă largă de activităţi

În acest an festivalul va începe cu Concertul Tribut Michael Jackson care va avea loc pe data de 5 mai, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Următorul eveniment, unul tradițional pentru FEstudIS, este Parada Organizațiilor Studenţeşti, ce va avea loc pe data de 6 mai, începând cu ora 18:00, care se va încheia în fața Casei de Cultură a Studenților, cu un concert marca Susține Artiștii Ieșeni, de la ora 20:00.

Pe 6 mai, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc Târgul de job-uri „Zilele Carierei” în intervalul orar 10:00- 14:00.

Următorul eveniment din programul FestudIS îl reprezintă Serile Filmului Românesc, eveniment ce va avea loc în perioada 6 – 10 mai. Detalii găsiți pe www.serilefilmului.ro.

Pe 6 mai, de asemenea, la Casa de Cultură a Studenților, se va începe o serie de spectacole de teatru ce se vor desfăşura până pe data de 12 mai, spectacole ce vor avea loc în sala Ludic, în fiecare seară începând cu orele 20:00.

În perioada 7 – 13 mai, ONG-urile studenţeşti îşi vor arăta abilităţile sportive în cadrul concursului Universitariada. Aici vor avea loc competiţii de fotbal, handbal, tenis de masă, volei, street-ball, table, şah şi badminton.

Ce fac asociațiile studențești la FestudIS?

Asociaţiile studenţeşti derulează şi proiecte caritabile, aducând schimbări pozitive în societate. Pe 10 mai va avea loc un maraton pentru strângere de fonduri la Stadionul „Emil Alexandrescu”, de la ora 11:00.

Următorul eveniment, Dragoste în cele patru anotimpuri, va avea loc pe data de 11 mai, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00.

  • 12 mai va avea loc concursul de Miss şi Mister. Creativitatea şi originalitatea concurenţilor vor fi puse la încercare.
  • 13 mai – Gala Laureaţilor „Gaudeamus”. În cadrul acestui eveniment publicul va urmări cele mai interesante numere din cadrul festivalului-concurs Gaudeamus.
  •  14 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, ora 19:00, va avea loc o seară de dans și muzică.

Perioada 15- 17 mai este dedicată Manifestărilor Educaţionale. ONG-urile din Iaşi vor prezenta propriile proiecte şi evenimente. În Parcul Tineretului vor avea loc în fiecare seară spectacole ca: Workshop de dans, Studenții au Talent, Susține Artiștii Ieșeni.

Pentru mai multe detalii, accesați www.festudis.ro.


Un gând despre FestudIS 2014

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Evenimente
hangardia iasi
Cel mai mare festival de Artă şi Zbor HANGARIADA la Iaşi

HANGARIADA, singurul festival din ţară care îmbină arta cu aviaţia, organizat în perioada 15-17 Mai pe Aerodromul “Alexandru Matei”  aşteaptă...

Închide