Imbrăţisarea celor 3 Stejari

Te-am strâns de atât de multe ori în braţe de simţeam ca încep să devin una cu tine. Voiam să mă hrănesc cu energie şi cu prospeţime din trunchiul tău secular şi să ajung în cel mai înalt vârf pentru a atinge cerul. Acum ceva timp spuneam că sunt o frunză, o frunză care a rezistat frigului multor ierni, o frunză care iubeşte, iubeşte copacul ce îi dă viaţa şi soarele de primăvară, iubeşte vântul ce o răcoreşte în arsura verii şi ploaia ce o spală de griji şi praf. Dar azi, azi vreau să fiu un copac, vreau să fiu un stejar! Dar nu vreau să fiu singur, vreau să mai am alături de mine încă doi stejari şi să rădăcinile noastre să împartă seva pământului şi să se unească pe măsură ce trec anii. Să fim mereu trei stejari înalţi şi frumoşi, trei stejari ce îşi poartă coroană de stele în fiecare seară şi adăpostesc la umbră orice iubitor de natură ziua. Ce ar putea fi mai frumos de atât? Să creşti în natură şi să fii chiar tu natura…

tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-021
Sursa foto: http://3stejaribrasov.ro/galerie/tur-virtual/

Vom fi o familie de stejari ce îşi vor alege locul în care să îşi petrecă toată viaţa. Nu vom creşte oriunde ci vom căuta un loc special pentru noi, un loc viu, un colţ rupt din rai, cu un iaz în care se vor agita peştii şi se va oglindi soarele toată ziua, un loc unde oricine ar vrea să vină să îşi petreacă măcar un moment special din viaţă. Vrem să auzim râsete de copii, vrem să vedem cum lângă noi se leagă prietenii şi echipe, vrem să vedem oameni fericiţi şi relaxaţi şi cel mai mult vrem să vedem şi să simţim iubire în jurul nostru, vrem să auzim jurăminte eterne rostite sub coroana noastră de frunze şi să ne închinăm falnic cuplului ce a decis să îşi unească destinele la umbra noastră. Ea va purta o rochie, albă simplă şi o coroniţă de flori de cireş, iar el o va ţine strâns de mână. Va fi cea mai relaxată şi fericită mireasă, iar în strălucirea ochilor ei se va oglindi cel ce îi va fi ales pe viaţă. Vor alerga ca doi copii prin iarbă, se vor strânge în braţe, iar el o va ridica spre noi, atât de aproape de cer. Ei voi fi perfecţi, iar din dorinţa evenimentelor perfecte locul nostru le va oferi nunta de vis. Când se va lăsa seara, vor păşi încrezători spre salonul dragostei şi vor impresiona invitaţii printr-un dans ce destănuie drumul ce i-a adus împreună. Treptat, vor veni alături de ei părinţii, naşii şi prietenii cei mai apropiaţi. Albul şi roşu au fost mereu două culori ce s-au potrivit perfect, iar auriul motivelor din restaurant dau eleganţa desăvârşită, o eleganţă de patru stele.

Ballroom
Sursa foto: http://3stejaribrasov.ro/galerie/restaurant/

Bucatele alese îi vor face pe invitaţi să se întrebe dacă se află la nunta unei prinţese, iar echipa localului se va ridica peste aşteptările celor prezenţi. Mi-ar plăcea să pot să-ţi spun mai multe, dar ca şi stejar, nu pot vedea atât de bine în interior, dar pot simţi fericirea din aer.

Am să revin prin a fi eu, eu cea care voi purta coroniţa din flori de cireş şi voi alege cu sufletul locul în care viaţa mea va lua un alt sens. Nu vreau aglomeraţie, nu vreau stres. Vreau un loc care să mă liniştească şi să îmi dea siguranţa unei vieţi liniştite. Nu vreau să fiu o mireasă crizată şi vreau ca toată lumea la nunta mea să se simtă bine, să se relaxeze şi să plece odihnită acasă. Vreau să îi am pe cei dragi mie şi a doua zi alături de mine, să stăm şi să ne bucurăm de o masă în aer liber şi de un foc de tabăra seara pentru a ne aminti de tot ce am trăit cu o zi înainte şi pentru a avea timp suficient să vorbim şi să pornim relaxaţi pe un nou drum, un drum ce mă va duce de la cazarea din Braşov la casa în care îmi voi creşte copii, dar şi un drum pe care voi reveni cu ei şi mă voi opri cu drag la 3 Stejari. Le voi povesti cum mami şi tati şi-au legat destinele aici şi îi voi trimite să îmbrăţişeze stejarii din curte pentru a le spune şi ei povestea mea şi povestea lor.

tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-011
Sursa foto: http://3stejaribrasov.ro/galerie/

Am să închei prin a fi din nou stejar lângă stejarii mei, pentru că vreau să văd cât mai multe cupluri fericite şi vreau să cred în eternitate. Puţini înţeleg cât poate să îţi ofere un simplu stejar şi puţini înţeleg cât are de oferit un stejar. Vise, speranţe, rezistenţă, iubire, energie şi putere de a fi tu, de a te bucura de viaţă şi de a aprecia lucrurile mărunte de la viaţă. Eu, stejarul, te invit să vii la umbra mea, să mă îmbrăţişezi şi să crezi în tine. Apoi mergi la fraţii mei, îmbrăţişează-i şi pe ei, respiră adânc şi relaxează-te. Toţi avem nevoie de un moment al nostru, un moment de resipro, iar noi, cei 3 Stejari, suntem cazaţi la un hotel de patru stele din Braşov şi te aşteptăm să ne găseşti, să ne împarţi din clipele tale unice şi să pleci fericit acasă.


Articolul a fost scris pentru proba 7 în cadrul Spring Super Blog 2015.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Bărbaţii din sufletul nostru

Fiecare femeie are în sufletul ei cel puţin un bărbat. Încă de mici, primul bărbat căruia îi facem loc în...

Închide