În căutarea rochiei de mireasă

După vizita la târgul de nunți Ghid Mariaj, am pornit pe un nou drum, pe care îl voi numi În căutarea rochiei de mireasă. Am să vă povestesc exact traseul, procedura și impresiile cu care am rămas mergând la pas pe acest drum. Totul a început într-o zi de joi, în care mi-am luat concediu special pentru acest lucru. Prietena cu care am mers, viitoare mireasă și ea, s-a ocupat de programările la magazinele cu rochii, pentru că în mare parte aceste saloane lucrează cu programări și dedică aproximativ 50 minute fiecărei mirese. În ordinea turului, vă prezint traseul:

  1. Estelle  Iași – programare la ora 10:00, am ajuns mai devreme cu 10 minute, magazinul era închis, programul afișat era de la 10:00 și am decis să aștept cumințică să se facă ora 10:00. Era 10:10 și nimeni nu a apărut, am decis să sun la numărul de pe ușă. Doamna care mi-a răspuns era foarte derutată, mi-a spus că ea nu lucrează cu programare, că da, a vorbit cu prietena mea care a făcut „programarea” și i-a spus că programul începe la 10:00 și deși i s-a spus că vom veni la 10:00, ea a uitat și va întârzia încă 10 minute. Doamna și-a făcut apariția la 10:30, foarte relaxată, ne-a spus că a fost și la cumpărături, atitudinea ei foarte aeriană, parcă nici nu îi păsa să vândă. Am decis să nu probez nimic, erau modele care deja le văzusem la târg, m-a deranjat că nu puteam face poze, nu am înțeles restricția, din moment ce toate modelele erau pe net, erau în catalog, ș.a.m.d. și din păcate era o diferență imensă între felul în care erau online sa în catalog și în realitate. Raportul preț calititate mediu. Am plecat dezamăgită și sincer, nu recomand acest magazin.
  2. Elite Mariaj – aici aveam programare la 12:00, dar pentru că la Estelle nu am stat decât 30 de minute lângă ușă și 10 minute în magazin, programul nostru a fost dat peste cap. Am mers la Elite, acolo programul pe ușă era de la 9:00, dar din nou, nu era nimeni, am sunat, în speranța că poate se află cineva pe acolo, dar ni s-a spus să revenim la 12:00. La 12:00, a apărut o doamnă, destul de drăguță, ne-a plimbat prin 2 camere cu rochii și ne-a pus să alegem ce ne place. Eu mofturoasa numărul 1, nu eram încântată de nimic, iar materialele mi se păreau scorțoase. Într-un final am probat, mai exact a fost primul loc în care am început să probez rochii. La una din rochii m-a zgâriat dantela „finuță” din care era confecționată, la alta ceva pe interior, la încă două eram total dezamăgită de cum pică. Mi s-a spus că rochiile vin exact cum sunt pe comandă din America, la 3 luni, 4 luni și 6 luni și dacă îmi place ceva trebuie să mă decid săptămâna asta. Nu mi-a plăcut presiunea, mi-a amintit de senzația de la târg, nu m-a încântat nici ideea să comand o rochie care să o modific după, în cazul în care ceva nu se potrivește. În 3 luni poți să slăbești sau să te îngrași, poți să comanzi o rochie mărirea 12 care să îți fie mică sau mare, sau care să se vadă oribil după modificări. În magazin modelele în general erau pentru mărimile 6, 8 și răruț câte un 10. Din punctul meu de vedere, ar fi fost ok să fie măcar un 12. Raportul preț calititate foarte slab, din nou realitatea e cruntă, pe net arată de vis toate rochiile, în realitate materialele lasă de dorit. Nu am fost încântată de ce am văzut, drept urmare, nu recomand 🙂
  3. Diva – pentru că aveam o oră la dispoziție, am decis să întrăm la Diva, era aproape și măcar să ne facem o idee. Am rămas profund impresionată de profesionalismul cu care am fost tratată, de materiale și de felul în care arătau rochiile. Mi s-au luat măsuri, mi s-a spus ce tip de rochie m-ar avantaja și m-ar pune în valoare. Raportul preț calititate foarte bun. Singurul loc în care am simțit că sunt importantă, că am în fața mea un om care vrea să mă pună în valoare și nu doar să-mi vândă o rochie. Prestă de timp, nu am probat nimic și am plecat spre Elite Mariaj.
  4. Noblesse Bridal – la ora 14:00 am ajuns la cel de-al patrulea salon. I-am explicat domnișoarei prezente acolo ce mi-aș dori, ea s-a uitat la mine, a ridicat din umeri și mi-a spus sec „Aveți aici toate rochiile, vă puteți uita, dacă vă place probați.” Prietena mea i-a explicat detaliat ce își dorește, la fel, domnișoara a ridicat din umeri și a spus „Nu avem”. Am început să cautăm noi și am descoperit că avea și ce voiam eu și ce voia prietena mea. Am probat o rochie, dantela se desprindea, se vedea siliconul cu care era lipită, mi s-a părut foarte aiurea lucrată, materialul la fel, dur, dar nu zgâria, prețul 2100 RON. Ce să zic, la prețul astă să cer dantelă cusută? :))  Am plecat dezamăgită, domnișoara de acolo clar nu știa ce are în magazin și cel mai rău nu știa să vândă. Și aici pe site rochiile arată într-un fel, în realitate e trist totul. Vizita a fost scurtă și timpul ne-a permis să revenim la Diva și să probăm. Am probat o singură rochie, care mi-a fost recomandată în funcție de corpul meu și mă priveam în oglindă și îmi venea să plâng de emoție. Era prima rochie, care deși nu era croită pe mine se aseza într-un mare fel. Dantela era frumos cusută și nu zgâria, iar eu mă simțeam foarte bine și foarte lejer.
  5. By Claudiu Ungureanu – ultima oprire. Foarte elegant totul, am fost servite cu cafea, am fost ascultate, am probat diferite modele. În mare ok, dar mi-ar fi plăcut să primesc sugestii, idei, sfaturi, să mi se spună că un anumit tip de rochie chiar nu mă așează și să nu primesc complimente. La materiale se vedea clar calitatea, dar prețurile mi s-au părut foarte mari, chiar și cu reducere. Cu siguranță o parte din acel preț se datorează și brandului.

Mi s-a spus că voi simți rochia, ei bine, nu am simțit rochia, dar cred că am simțit locul și omul care îmi va face rochia. Ce alegere am făcut? Am ales Diva, pentru că mi-au plăcut materialele, profesionalismul și felul în care am fost tratată. Rochia mea va fi făcută la comandă și am convingerea că mă va reprezenta, pentru că la urma urmei despre asta e vorba, să poți o rochie care te definește și în care să te simți bine toată seara.

Impresiile mele legate de magazinele la care am mers sunt 100% subiective, e posibil ca doamnele și domnișoarele peste care am dat să fi fost într-o zi proastă, nu aș vrea să fac reclamă proastă, pur și simplu am ținut să vă spun cum m-am simțit, impresia lăsată și alegerile făcute. Nu sunt croitoreasă, chiar dacă am crescut poate printre materiale și ațe și mașini de cusut, dar simt un material bun, am ochi pentru o cusătură fină și cel mai mult apreciez oamenii care îmi spun verde în față că tipul acela de rochie nu mă va avantaja și nu mă mint pentru a face vânzare. Recunosc și faptul că nu am plecat fixată pe un model, nu am avut niciodată rochia visurilor mele, mi-am dorit o rochie în care să fiu EU, Bianca Ionel, și atât 🙂

Sursa foto: www.bridaltrendasia.com

1 Comment

  1. Bianca

    martie 15, 2017 at 1:44 am

    Eu consider ca nu trebuie sa te grabesti in alegerea rochiei, trebuie sa incerci mai multe rochii si sa o pastreazi pe cea care iti va pune cel mai mult formele in evidenta. De altfel mai cred ca rochia trebuie sa fie simpla, sa fie unica si cel mai important sa fie comoda.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
targ de nunti ghid mariaj
Cum a fost la Târgul de nunți Ghid Mariaj Iași

Săptămâna trecută, sâmbătă 13 februarie mai exact, am fost la Târgul de nunți Ghid Mariaj Iași. Nu mi-am propus să...

Închide