Instalare Magento Community Edition 1.9.1.1

Am primit foarte multe întrebări despre cum instalăm Magento Community Edition 1.9.1.1 şi dacă ideile privind instalarea despre care am discutat aici, mai pot fi aplicate. Cei care mi-au trimis mesajele s-au confruntat cu o problemă comună: 403 Forbidden Error.  Cum rezolvăm această problemă?

Simplu! Cauza problemei o constituie permisiunile pe directoare şi fişiere, iar pentru a ne putea continua procesul de instalare Magento avem nevoie de următoarele schimbări:

 • toate fişierele vor primi 644,
 • toate directoarele vor primi 755 cu excepţia var şi media care vor primi 777,
 • clear cache şi vă puteţi continua instalarea.

Ce aduce Magento Community Edition 1.9.1.1 nou? Cred că unii dintre voi ştiu deja, că această versiune nouă de Magento vine la pachet cu patch-ul care ne va lua o parte din durerile de cap privind securitatea, şi anume SUPEE-5344, dar voi reveni cu mai multe detalii despre acest subiect într-o postare viitoare.

Pentru cei care vor să facă un upgrade la Magento 1.9.1.1 îi sfătuiesc să verifice toate cerinţele care le cere acest upgrade de la sistemul pe care va fi instalat şi anume:

 1. Sistem de operare: X86-64 Linux,
 2. Web Server: Apache 2.x, Nginx 1.7.x,
 3. Bază de date: MySQL 5.6 (Oracle sau Percona),
 4. Versiune PHP: PHP 5.4 sau PHP 5.5,
 5. SSL: este necesară o certificat de securitate validă pentru HTTPS.

Pentru cei care au făcut deja upgrade, dar au uitat să ţină cont şi de cerinţele acestui upgrade şi s-au lovit de eroarea: unexpected T_FUNCTION while upgrading to magento 1.9.1, le recomand să îşi facă un upgrade la versiunea de PHP, ideal de la 5.4 în sus, pentru că Magento 1.9.1.1 este compatibil cu tot ce înseamna PHP 5.4+.

Sper că micile sfaturi de mai sus v-au fost/vă sunt de ajutor. Dacă mai întâmpinaţi şi alte erori la instalarea Magento 1.9.1.1 sau la un upgrade puteţi să le scrieţi într-un comentariu mai jos.

 

 1. 500 Internal Server Error - Magento 1.9.2.2 Update - Bianca Ionel - Professional Blog

  ianuarie 8, 2016 at 5:59 pm

  […] eroare clasică de la permisiuni pe care o întâlnim la noile instalări despre care puteți citi aici, dar de această dată am fost pusă un pic pe […]

 2. De ce Magento?

  noiembrie 18, 2015 at 6:12 pm

  […] Scalabil – acestă scalabilitate este relativă și poate varia în funcție de numărul de produse de pe site și ține foarte mult de felul în care noi alegem să optimizăm site-ul, de configurările serverului și alte elemente care țin și de programator. Personal, sunt mulțumită și știu că echipa ce dezvoltă Magento lucrează la îmbunătățirea platformei, ca să nu mai spun că sunt foarte curioasă de versiunea Magento 2. Dacă ar fi să mă iau după statistici, acestea spun că un site Magento poate avea până la 500000 de produse și suportă până la 80000 de comenzi pe oră. Așadar site-ul tău ar putea face față cu brio unui Black Friday, dar nu uita să ții cont și de cerințele acestei platforme. […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Digital marketing
prestashop 1.4 limitari export csv
CSV Import/Export pro Prestashop 1.4

Acest tutorial este dedicat utilizatorilor de Prestashop 1.4. Un programator întâmpină în fiecare zi situații diferite. Unele mai complicate, altele...

Închide