Iubesc să fiu femeie | recenzie carte

Iubesc să fiu femeie este o carte pe care am primit-o de la Mood Board la începutul lunii mai. Ea face parte din colecția de cărți Self Help a Editurii ALL și așa cum îi spune și titlul este dedicată femeilor. Hedi Hoka specifică chiar în introducerea cărții faptul că tot ce se regăsește în carte este ceea ce și-ar fi dorit să citească la 27 de ani. Hedi se lupta cu o serie de frământări, alegeri nepotrivite și o dependență emoțională făță de cei din jur greu de manevrat. Ca orice om își dorea succes profesional dar și personal.

Cartea vorbește despre toate rolurile pe care o femeie le are: cel de femeie independentă, cel de profesionist, iubită, mamă, amantă și bunică. Este dedicată tuturor femeilor din lume, indiferent de vârstă, ocupație sau relație. Iubesc să fiu femeie este structurată pe cinci capitole. Fiecare capitol atinge toate strările și etapele prin care trece o femeie. Toate emoțiile cu care se confruntă și depresiile ce pot să apară.

Iubesc să fiu femeie – rezumat

Femeia independentă și singură este primul capitolul din cadrul cărții „Iubesc să fiu femeie”. Capitolul dezbate teme precum potențialul de seducție, iubirea propriului corp, vestimentația, reacțiile în momentul în care ne îndrăgostim, dar și singurătatea în pragul sărbătorilor. Am să împărtășesc cu voi ceva ce m-a făcut să râd.

Studiile arată că o femeie poartă cam 20% dintre hainele pe care le are în dulap. Toate avem atâtea haine în dulap, încât am putea îmbrăca un regiment întreg și tot ar mai rămâne haine de purtat.

Femeia căsătorită este titlul celui de-al doilea capitol. Acesta atinge subiecte precum dependența emoțională, fericirea, atașamentele nesănătoase, echilibrul viață-muncă și mindfulenss. De asemenea este și o secțiune intitulată „Te-a înșelat? Nu-i nimic. Se întâmplă oricui”, dar și o secțiune dedicată persoanelor homosexuale.

Despre femeia divorțată puteți citit în capitolul trei. Acesta surprinde fazele divorțului, dar este făcută foarte atent și o analiză psihologică a tuturor etapelor emoționale prin care poate trece o femeie.

Capitolul patru este dedicat femeiei mamă. Încă nu sunt mamă, dar citind acest capitol mi s-au clarificat anumite idei și am primit răspunsuri la întrebări înainte ca ele să apară. Se punctează ideea de echilibru între mamă și iubită și cum putem ajunge la acest echilibru.

Ultimul capitol, femeia în toamna vieții, ne învață să nu fugim de bătrânețe și să învățăm să ne acceptăm moartea. De asemenea, autoarea a ales să vorbească despre tiroidă, despre cum ne putem păstra tinerețea, dar și despre nevoia de spiritualitate.

Iubesc să fiu femeie – concluzii
 • Titlul cărţiiIubesc sa fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10
 • Autor: Hedi Hoka
 • Numărul de pagini: 224
 • Preț: 29.90 RON
 • ISBN: 978-606-93800-2-9
 • Editura ALL, Sian Help

Cartea este o combinație de psihologie, sfaturi, discuții între fete și exerciții. Orice pitic ai avea pe creier, sigur va pleca la plimbare după ce o vei citi. Mi-a plăcut foarte mult diversitatea, felul natural în care a fost punctat fiecare subiect și faptul că Hedi e directă. Nu te ia pe ocolite, nu evită subiecte considerate de multe persoane ca fiind tabu și nu te menajează. Adevărul uneori e dificil de acceptat, dar dacă nu-l acceptăm nu reușim să trăim pe deplin.

Iubesc să fiu femeie - citat din carte
Iubesc să fiu femeie – citat din carte

Vă recomand cu mare drag cartea „Iubesc să fiu femeie”, indiferent de vârsta pe care o aveți. E un duș cu apă rece și o înfruntare a propriilor emoții și gânduri. Noi avem sute de gânduri și vă asigur că în această carte o să găsiți răspuns la toate. Nu trebuie să trăim după un rol anume al vieții noastre, ci trebuie să ne trăim viața pentru că valoarea noastră definită este aceea de om.


Astept cu interes impresiile voastre în comentarii, dacă ați citit cartea sau dacă doriți să o citiți.

 • Iubesc sa fiu femeie
5

32 Comments

 1. Hadasa

  iunie 24, 2017 at 8:12 pm

  Cred ca mi-ar place si mie o astfel de carte… desi mi-e greu sa renunt la cartile mele de istorie :))

 2. Denisa

  iunie 23, 2017 at 2:33 pm

  Buna. Pare foarte interesanta cartea, desi nu am auzit pana acum de ea. M-ai convins sa ii dau o sansa 😉.

 3. Angela

  iunie 21, 2017 at 11:02 pm

  Eu vreau da citesc cartea pentru că mie chiar mi-a starnit interesul… Cum pot ajunge în posesia ei?

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 8:58 am

   Angela, o găsești pe site-ul editurii ALL (http://www.all.ro/colectia_top-gaudeamus-2014/iubesc-sa-fiu-femeie-ghidul-femeii-de-nota-10.html). Spor la citit și te aștept cu impresii după.

 4. DeyutzaBlog

  iunie 21, 2017 at 9:19 pm

  O carte interesanta nu stiu dacă totusi as reusi sa o citesc pana la capat,depinde cum ma captiveaza ,CArtile psihologice nu sunt tocmai punctul meu forte insa merita incercat

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:09 am

   Nici eu nu eram fan cărți psihologice până am citit una. De atunci nu trece zi fără să citesc ceva de acest fel.

 5. Rokolla

  iunie 21, 2017 at 11:56 am

  De multe ori ma intrebam daca sunt femeie si daca-as putea sa trec peste probleme asa cum a facut-o mama. Chiar daca ma simt mai puternica ca acum ceva timp, cred ca as avea foarte multe de invatat din aceasta carte

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:09 am

   Mereu primim cât putem duce, iar cartea te va ajuta să crezi mai mult în tine și în forțele proprii.

 6. Oana D.

  iunie 21, 2017 at 9:58 am

  N-am citit cartea, insa nu cred ca m-as regasi in ea. Nu fac lucruri pentru altii, ci pentru mine, nu fac sport ca sa ma placa lumea, ci gust din toate bunatatile pentru ca-mi face mie placere. Nu cred ca ma dau in vant dupa faptul ca sunt femeie. Despre mine pot spune ca sunt mai curand un soi de androgin… psihologic vorbind…

  1. Bianca Ionel

   iunie 21, 2017 at 10:03 am

   Cartea este despre toate aceste lucruri și tocmai despre faptul că toate lucrurile le facem pentru noi, nu pentru alții.

   1. Oana D.

    iunie 27, 2017 at 9:51 am

    Atunci inseamna ca este o carte care chiar merita citita si insusite principiile care ni se potrivesc.

 7. Georgiana Sabina

  iunie 21, 2017 at 12:46 am

  Pe mine chiar ma tenteaza, pare interesanta.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:08 am

   Te aștept cu impresii după ce o citești!

 8. coco

  iunie 20, 2017 at 10:53 pm

  interesanta aceasta carte, o sa o caut si eu!
  zici ca gasim raspunsuri la toate? hmmm…asa sa fie? ar fi prea usor!!

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:07 am

   Găsești suficiente răspunsuri și direcții. Depinde și de tine ce întrebări ai, dar cu siguranță te va impresiona dacă o citești.

 9. Paula Ion

  iunie 20, 2017 at 10:35 pm

  Nu as fi tentata sa ciesc aceasta carte, dar stiu pe cineva careia i-ar fi utila.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:06 am

   Paula de ce nu ești tentată? Mă bucur totuși că o vei recomanda cuiva drag.

 10. Mihaela

  iunie 20, 2017 at 6:55 pm

  Am citit-o si eu si mi-aplacut foarte mult pentru ca mi-a reconfirmat cateva lucruri pe care le stiam deja.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:06 am

   Mă bucur să citesc asta Mihaela 🙂

 11. Antoaneta

  iunie 20, 2017 at 5:46 pm

  Pare a fi o carte foarte interesanta. Ceea ce scrii despre capitolele din carte arata ca se incearca sa se acopere toate ariile de la femeia divortata pana la femeia in varsta. Mi-ar face placere sa o citesc. Cred ca m-as regasi in cateva dintre capitole.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:05 am

   Este Antoaneta și m-au impresionat și capitolele care ating subiectul femeii în pragul bătrâneței. E altceva și după privești diferit femeile din jur. Cu mult mai multă admirație și respect decât inițial.

 12. Bratu Gabriela

  iunie 20, 2017 at 3:19 pm

  pare o carte interesanta! eu spun ca trebuie sa citim orice si sa luam ce e bun si ce se pliaza nevoilor noastre, sa zic asa. daca in cartea asta sunt sfaturi bune, merita luate in considerare!

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:04 am

   Așa este Gabriela, e o carte ce merită citită și sigur vei găsi ce să iei din ea pentru a ajunge la o varianta mai bună a ta.

 13. Gia Gianina

  iunie 20, 2017 at 2:30 pm

  Am tras cu ochiul la comentariul Mihaelei si tind sa ii dau dreptate, insa nu in totalitate. Cel putin din experienta mea de viata pana acum, anumite carti au reusit sa-mi arate un alt mod de a gandi despre o perioada sau o problema. Ba chiar am luat cateva decizii in urma unor carti de dezvoltare personala pe care le-am citit. Cred ca „Iubesc sa fiu femeie” mi s-ar potrivi si mie.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:03 am

   Gia cu siguranța ți s-ar potrivi, e dedicată tuturor femeilor și e foarte revigorantă lectura.

 14. Alexa

  iunie 20, 2017 at 2:18 pm

  Cat de tare pare sa fie carteaaa…chiar as vrea sa o citesc….mi se pare super realista si m-a distrat si pe mine citatul cu hainele…:)) it\’s so true :)) si e buna si treaba cu elasticul….pentru cand avem \”ganduri proaste\” despre noi 😛 Te pup! :*

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:02 am

   Alexa mai sunt multe fragmente de acest gen, e ca și cum ai vorbi cu o prietenă bună care îți vrea binele din toate punctele de vedere.

 15. Mirabela

  iunie 20, 2017 at 11:39 am

  Nu am stare sa citesc carti motivationale, nu am simtit nevoia pana acum, asa ca in acest moment nu imi doresc sa o citesc.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:01 am

   Mirabela eu nu prea spus pas cărților, indiferent de stare. De foarte multe ori m-au ajutat, inspirat și au făcut din mine un om mai bun.

 16. Mihaela Curea

  iunie 20, 2017 at 11:34 am

  Trebuie sa ne cunoastem foarte bine si sa ne ajutam sa ne ridicam si sa fim independente.
  Eu nu sunt influentata de ceea ce se scrie intr-o carte. E usor sa dai sfaturi, teoria e buna, mai grea e practica.

  1. Bianca Ionel

   iunie 22, 2017 at 10:00 am

   Mihaela practica ține de tine. Cartea îți oferă suport, exerciții, îți zdruncină gândurile, dar de tine depinde dacă o vei lăsa să schimbe ceva la tine sau nu.

  2. Oana

   mai 31, 2018 at 3:49 pm

   Dna Mihaela aveti drepate. sa luam cu inceputul. in sua gasesti pe toate gardurile cartile astea motivationale! ele sant doar carti. de ce spun asta. as fi vrut sa nu cred asa dar, chiar ma dezamagit profund abordarea autoarei la o cerere de a mea pentru o consultatie(recomandare de la o cunostinta)am confirmat programarea, si cu o minciuna nonslanta imi trimite email, ca nam confirmato!alb pe negru. aceasta persoana este total lipsita de incredere. Plus ca nare adresa , numar de telefon. ce are de ascuns aceasta persoana?nu ma deranjeaza deloc ca nam resusit sa am apoiment cu ea chiar din contra ma bucura ca as fi acuncat banii pe fereastra unei personae care nu prezinta incredere. e prima dat cand mi se intampla asa ceva sa fiu mintit pe fata.Sant char foarte contrariata de ce se face atat valva in jurul unei persoane lipsite de bun simt. Totusi eu sant foarte frapata de comportamentul meschin pe care la fisat

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Carti
Consilier de imagine corporala
Consilier de imagine corporală | recenzie carte

Cartea „Consilier de imagine corporală - opt pași simplii pentru a-ți îndrăgi înfățișarea” nu am ales-o întâmplător. Mă aflu într-un...

Închide