Lansare Toyota & Lexus în parteneriat cu Business Days Iasi cu surprize pentru ieşeni!

Ieri, 30 septembrie 2014, în cadrul conferinţei Business Days, Toyota a lansat la Iaşi cele mai noi modele ale gamei: Aygo şi Yaris.

Conferinta de presa

Go Fun Yourself!, sloganul sub care a fost prezentat Noul Aygo, spune totul despre senzaţia pe care o poţi avea la volanul acestui model, iar Noul Yaris, genial în oraş, fericit oriunde, abia aşteaptă să fie testat.

NOUL Toyota AYGO 2014  –  Go Fun Yourself!

Noul Aygo vine cu o abordare unică a companiei Toyota în segmentului A:

  • design spectaculos, inspirat de cultura tinerilor japonezi
  • personalizabil, pentru a fi cu adevărat unic
  • noul sistem multimedia x-touch
  • nivel redus de emisii
  • un slogan puternic și îndrăzneț: Go Fun Yourself!

 

Aygo1

Tema designului noului model AYGO a fost denumită ‘J-Playful’; o trimitere directă la universul cultural contemporan al tinerilor japonezi, caracterizat de formele puternice și îndrăznețe. Începând cu noul design iconic al părții frontale, în forma literei ‘X’, și până la opțiunile de personalizare, toate deciziile inginerești ale noului AYGO au fost luate avându-se în vedere ideea de ”fun”.

David Terai, inginerul șef responsabil de noul AYGO, spune: “Principalul meu stimulent a fost crearea unei mașini de care oamenii să se îndrăgostească”. “În mod tradițional, atractivitatea mașinilor din segmentul A o constituiau practicitatea, dimensiunile compacte și prețul redus. Însă, adeseori, acestea nu erau atractive.”

Noul AYGO este echipat cu o versiune îmbunătățită a premiatului motor Toyota de 1.0 litru VVT-i în 3 cilindri, pe benzină. Rămânând unul dintre cele mai ușoare motoare din clasa sa, această unitate remarcabilă a beneficiat de numeroase revizii pentru imbunătățirea performanțelor și eficientizarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2, la nivel de lider de clasă.

Noul AYGO este disponibil în variantele standard și Eco. Cea din urmă beneficiază de rapoarte mărite pentru treptele a patra și a cincea, anvelope cu coeficient redus de frecare în rulare (RRC), sistem Toyota Stop & Start și îmbunătățiri de ordin aerodinamic. Varianta standard obține o reducere a consumului de la 4.4 la 4.1l/100 km, ceea ce se traduce într-o scădere cu 7g/km a emisiilor de CO2, ajungându-se la valoarea de doar 95 g/km. Varianta Eco se comportă și mai bine, evidențiind un consum de 3.8 l/100 km și emisii CO2 de 88 g/km.

Pe parcursul acestor modificări a fost acordată o deosebită atenție păstrării agilitatii motorului. În continuare, acesta va răspunde rapid comenzilor, și cu toate că antifonarea a fost imbunatațită, sunetul caracteristic a fost păstrat.

Aygo 2

Din punct de vedere al echipărilor, încă din standard, Noul Aygo este foarte generos. Toate mașinile dispun de sistem audio cu radio AM/FM cu mufe USB și AUX, faruri cu lumini de zi (DRL) cu LED, sistem de control al stabilității vehiculului (VSC) și de sistem de asistență la pornirea în rampă (HAC). ‘x-play’ se află în centrul strategiei de gamă a noului AYGO. Această versiune formează baza pentru toate variantele de personalizare, constituind totodată fundația edițiilor speciale ‘x-cite’, ‘x-clusiv’. Pretul special de lansare al versiunii de baza „X” cu caroserie în 3 uși fiind de 9.237 Euro cu TVA inclus.

Acum, când noul AYGO este pregătit pentru primii clienți, inginerul-șef Terai este un om fericit: „Am vrut să evităm compromisurile tradiționale ale segmentului A, prin crearea unui lucru de care să fim cu adevărat mândri. Când mă uit la mașină acum, zâmbesc și mă simt îndrăgostit, așadar simt că am reușit. „Este speranța Toyota că zâmbetele nu se vor opri aici, și că noul AYGO va aduce bucurie șoferilor și pasagerilor deopotrivă.

În România, pe langă cele menționate mai sus, Noul Toyota Aygo se comercializeză cu o garanție de 5 ani sau 160000 KM  (primul eveniment atins) și cu Toyota Eurocare, programul de asistență rutieră valabil in toată Europa

NOUL Toyota YARIS  –  Genial in oraș, fericit oriunde!

Reflectând noua abordare Toyota, centrată pe design, noul Yaris beneficiază de un tratament stilistic distinct.  În partea posterioară, bara de protecție este restilizată, iar introducerea unor noi blocuri optice, cu lămpi LED și linii de ghidare, conferă modelului Yaris o postură pe drum distinctă.

Interiorul a suportat modificări importante, direcționate în vederea creșterii plăcerii la volan și confortului in interiorul habitaclului. Eforturile s-au concentrat pe calitatea materialelor, care au fost imbunatatite atât optic cât și tactil, în comparație cu modelul anterior.

Noul Yaris va fi oferit în patru variante de motorizare și patru niveluri de echipare.

Yaris 1

Motorul de 1 litru, în 3 cilindri, benzină, complet revizuit, este primul membru din noua familie Toyota de 14 motoare eficiente ce vor fi lansate de către marca japoneză până în 2015. Eficiența sa termică excepțională, de 37% (procentul de energie conținut de carburant și transformat în

energie mecanică), se traduce prin faptul că poate obține un consum mixt de 4.3 l/100 km, și un nivel al emisiilor de CO2 redus la doar 99 g/km.

Sistemul de propulsie hybrid integral a fost de asemenea revizuit, emisiile de CO2 fiind reduse până la 75 g/km iar consumul a fost scăzut până la 3.3 l/100 km. Grupurile motopropulsoare de 1.33 l, benzină, în 4 cilindri și 1.4 l diesel completează gama.

Cele patru niveluri de echipare oferă o bogată gamă de dotari, menite să asigure o călătorie plăcută și confortabilă. În oraș, noul Yaris este ușor de condus și de parcat, fiind echipat, în funcţie de versiune, cu transmisie Multidrive S sau cameră retrovizoare. Manevrabilitatea remarcabilă este completată și de funcţii de conectivitate avansate pentru acest segment, prin intermediul sistemului Toyota Touch 2, disponibil începand cu echiparea Luna.  Utilizând o interfață tactilă full-color, de  7”, acesta încorporează un radio AM/FM, conectivitate Bluetooth pentru telefonul mobil cu facilitate streaming audio și mufă USB pentru conectarea dispozitivelor portabile, cu facilitatea afișării graficii de album pentru iPod.

Yaris 2

 

Să nu vorbim doar de Toyota şi să prezentăm şi noul LEXUS NX. PROVOCATOR. Cu siguranţă toţi aţi văzut prin Iaşi cutiile din lemn cu NX pe ele, ei bine, acum să vorbim de surpriza din ele!

NX 1

Prezent in avanpremiera la Iasi, noul Lexus NX reprezinta primul model al marcii in segmentul SUV-urilor de talie medie, o veritabila noua provocare in peisajul pietei auto premium. Dispunand de un design impresionant si tehnologii de ultima generatie, acest nou SUV seteaza noi standarde pentru viitoarele modele Lexus.

Cu un aspect exterior uimitor, NX apare ca turnat dintr-o singura piesa metalica, cu calandre indraznete si bine legate, care adapostesc roti cu jante pe 17 sau 18 inci, o postura musculoasa, puternica. Forma unghiulara beneficiaza ca punct central de agresiva grila fusiforma devenita semnatura Lexus, sustinuta de farurile inovative cu lampi LED si lumini de zi. Lexus NX va fi oferit in doua variante de propulsie, in momentul lansarii fiind disponibil NX 300h, un hibrid integral benzina-electric deosebit de eficient, care consuma 5.1 l/100km in ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP; in primele luni ale lui 2015 va fi oferit si NX 200t, o premiera Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzina, turbo. Ambele versiuni vor oferi posibilitatea optarii intre tractiunea integrala sau cea frontala.

NX final

NX dispune de o gama de tehnologii on-board inovative in care regasim si o premiera Lexus: dispozitivul de incarcare wireless Wireless Charging Tray, ce permite incarcarea unui dispozitiv mobil. De asemenea, observam in premiera si prima utilizare a noii interfete Lexus Remote Touch cu Touch Pad. Dintre restul dotarilor mai putem mentiona Panoramic View Monitor si un nou ecran multi-informatie (impreuna cu o alta premiera Lexus, senzorul G); sistemul de monitorizare a unghiului mort si de asistenta la iesirea din parcare (Rear Cross Traffic Alert RCTA), precum si sistemul avansat de siguranta Pre-Crash. Inginerul sef al proiectului NX, Takeaki Kato, a spus: “Masina a fost dezvoltata de la bun inceput avand ca obiectiv adecvarea ideala la un stil de viata urban, activ. Pe parcursul fazelor de dezvoltare, am abordat toate aspectele din perspectiva unui conducator auto de segment premium, tanar, active, din mediul urban.”

Lansarea oficiala in Romania a noului model va avea loc in luna octombrie 2014. Modelul prezent la evenimentul Business Days din Iasi este NX 300h Luxury de culoare 1J7 Sonic Titanium, cu tapiterie de piele in culoare Yvory si insertii de lemn Shimamoku la interior.

Şi să ajungem şi la surprizele pentru ieşeni!

1.      Toţi ieşenii ce vor fotografia caravana Aygo în oras şi vor posta imaginea pe pagina lor de Facebook + #tag pagina de Facebook Toyota Iasi, vor castiga automat un premiu din partea Toyota, făra tragere la sorţi.

2.    Cititorii acestui blog care se vor fotografia cu noul Yaris (la showroom-ul din Palas, in timpul unui test drive etc) si isi vor posta imaginea pe contul de socializare, pot castiga o excursie la fabrica Yaris din Franta.  Mai multe detalii se vor publica mâine pe site şi pe pagina de facebook Toyota, odată cu lansarea aplicaţiei.

3.    In weekend, sunt provocaţi şoferii ieşeni la un concurs cu premii: între orele 10.00-16.00 sunt aşteptaţi  la showroom-ul Luxury Hybrid Cars din Palas unde li se va da un roadbook cu un traseu ce trebuie urmat. Acei şoferi care vor scoate cel mai bun consum, dar şi un anumit punctaj pe baza roadbook-ului vor primi un premiu special. Se recomanda înscrierea la test drive in pereche: pilot si copilot.

Dacă vă plac maşinile şi provocările, eu vă invit să le testaţi la standul Toyota din zona expo a conferinei Business Days (et 2 Palas Mall, zona Congress Hall) in zilele de 01 si 02 octombrie, dar si la showroom-ul Luxury Hybrid Cars, sambata si duminica intre orele 10.00-16.00 (04-05 octombrie).

  1. Bianca Ionel - Acorduri din suflet

    octombrie 28, 2014 at 3:57 pm

    […] începutul lunii vă povesteam aici despre lansarea Toyota Yaris și Aygo în cadrul conferinţei Business Days și despre […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Un bun venit la FEAA!

După 5 ani de zile, azi am simţit un gol în viaţa mea şi am realizat că s-a încheiat un...

Închide