Lecția zilei de luni

V-am obișnuit cu articole pozitive legate de ziua de luni, dar lecția acestei zile vine acum cu un altfel de articol. Dintre toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare nu l-am găsit pe acela care să mă determine să scriu ceva motivațional pentru azi. Unii ar spune că sunt într-o ușoară depresie. Eu aș spune că am ridicat targetele.

Am patru zile în care am plâns câte puțin, dar am plâns. De ce? Pentru că mă las afectată de cei din jur, pentru că am așteptări prea mari, pentru că sunt prea implicată în tot.
Mă simt un pic pe pilot automat și totuși dimineața am găsit în mine energia și puterea să fac față zilei de luni. N-a fost o zi ușoară. Da, am scris asta!

Ziua de luni nu e ușoară, iar asta e lecția!

Nimic din ce speram să se întâmple nu s-a întâmplat. Am împărțit din energia mea pozitivă peste tot și am primit la schimb nervi, indiferență și nemulțumiri. Nici mersul la sală nu m-a făcut să mă simt mai bine și nici plimbarea pe afară.
E o zi de luni în care sunt nervoasă pe mine. E o zi de luni în care am ajuns la concluzia că uneori e bine să rămâi un pic egoist și să nu-ți pese. Nu e o zi de luni roz și eu sunt singura vinovată pentru ea.
Am lăsat starea oamenilor din jur să mă influențeze, m-am lăsat prinsă în jocurile altora și am tot reparat cu energie pozitivă ajungând la final plină cea negativă.

Cel mai frustrant într-o zi de luni e să oferi din tine tot și să primești fix opusul. Uneori ziua de luni poate fi o lecție de răbdare, un moment de egoism, o răbufnire și chiar minute de plâns.
Și ce faci după o astfel de zi de luni? O aștepți pe cea de marți și tragi linie. Ce ai făcut astăzi? Ai făcut ceva pentru tine, pentru visul tău și pentru evoluția ta?
Dacă răspunsul este da, atunci toată energia bună aruncată în neant și-a avut rostul. Asta e lecția zilei de luni!

12 Comments

 1. Claudia`s Choice

  octombrie 4, 2017 at 11:39 pm

  Mie incepe sa imi placa ziua de luni, am cea mai multa energie!

  1. Bianca Ionel

   octombrie 5, 2017 at 8:36 am

   Mă bucur să citesc asta!

 2. Aguritza

  octombrie 4, 2017 at 11:26 pm

  Fiecare zi îți ofera șansa de a vedea frumusețea fiecărui lucru și să înveți câte ceva. Eu zic să fim mai optimiști și să privim către viitor indiferent de obstacole…

 3. Albu Steluta Georgiana

  octombrie 4, 2017 at 10:29 pm

  La mine ziua de luni a fost de „mult prea plina”.

 4. Raluca Brezniceanu

  octombrie 4, 2017 at 3:06 pm

  Nici nu stii ce rau imi pare ca n-am apucat sa vorbim mai mult la Webstock, poate astfel reuseam sa-ti imbunatatesc la un colt ziua de luni. Eu cred ca-s bolnava de optimism si incerc sa impart „boala” la toti cei din jurul meu.

  1. Bianca Ionel

   octombrie 4, 2017 at 3:09 pm

   Și eu sunt mereu cu optimismul la pachet, dar lunea asta a fost altfel. Cred că s-a adunat prea multă oboseală din weekend și cumva a venit și starea mai puțin bună. Poate apucăm să ne vedem cu alte ocazii.

 5. Rokolla

  octombrie 4, 2017 at 12:13 am

  Pentru mine luni a fost o zi agitata si foarte stresanta. Toata duminica noaptea copilul a avut febra si luni m fost de urgenta cu ea la medic. Ma bucur ca acum o vad mai zglobie si ca se joaca

 6. Cristina Barbieru

  octombrie 3, 2017 at 10:53 am

  Multa lume zice ca ziua de luni e o zi urata, mie nu mi se pare. Trebuie sa luam totul ca atare si sa mergem mai departe.

 7. Mihaela

  octombrie 3, 2017 at 8:12 am

  Eu in fiecare luni sunt un pic mai inceata, mai dezorietata si ma trezesc mai greu, dar spre seara imi revin.

 8. Georgiana Sabina

  octombrie 2, 2017 at 11:26 pm

  Imi pare sincer rau ca ai trecut printr o pasa mai proasta, ni se intampla tuturor, totusi nu trebuie sa lasam asta sa ne afecteze atat pe noi cat si pe cei din jur, dupa cum am mai spus o de o mie de ori: Eu cred in legea atractiei, ce dai aia primesti, dar asta nu inseamna ca daca tu dai azi bunatate trebuie neapara ca tot azi sa ti se intoarca, viata e destul de improbabila, sunt sigura ca intr un moment o sa ti se intoarca inapoi binele dat iar cei care au imprastiat nervi, o sa primeasca si ei asta la randul lor, fie cca de la tine, fie de la altii.Nu ti pierde speranta in bine!

 9. Bratu Gabriela

  octombrie 2, 2017 at 10:08 pm

  eu zic ca din fiecare zi avem ce invata, indiferent ca a fost buna sau rea. tragem niste concluzii, ba ce aum facut bine, ba ce nu ne-a reusit….si o sa stim mai bine data viitoare ce avem de facut. parerea mea e ca ziua de luni e in general groaznica…dar cum supravietuim fiecareia, inseamna ca nu e atat de tragica precum pare

 10. Mihaela Curea

  octombrie 2, 2017 at 9:59 pm

  Ziua de luni ne dă câte o șansă nouă de fiecare dată. Eu așa o văd!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
ziua de luni incepe cu disponibilitate bianca ionel blog
Ziua de luni începe cu disponibilitate

Ziua de luni incepe cu disponibilitate, cu prezența noastră în momentul în care suntem solicitați, cu modul nostru de a...

Închide