M-ai văzut vreodată?

– M-ai văzut vreodată?
– Desigur, ce întrebare e asta?!
– Nu doar la nivel fizic. Te întreb dacă m-ai văzut vreodată?
– …

M-ai văzut vreodată?

Sunt magică! Da, da, da sunt! Am oameni în jurul meu care mă văd doar când au nevoie de mine. Ahh, toți avem astfel de oameni. În rest… nu exist, nu existăm.

Și oamenii din jurul nostru sunt magici. Știi de ce? Pentru că uneori îi vedem, alteori nu. Curios e că nu ei dispar, ci noi îi facem să dispară. Îi vedem pe cei din jur doar când avem nevoie de ei și prea puțin când ei au nevoie să fie văzuți. E mai confortabil să te retragi într-o aparentă liniște decât să îți asumi existența unui om în viața ta. Toți facem asta… și eu fac asta!

Uit de tine, te fac invizibil, devii un punct pe orizont pe care aleg să-l văd doar când ies la plimbare. Te văd doar când vin în vizită în viața ta. Asta facem toți… vizite în viețile celor din jur. E cel mai simplu. Vizitele nu cer implicări totale, nu cer asumare, nu cer prezență… cer doar câteva minute în care nu vii să mă vezi, vii să te faci întreg. Ne întregim sufletele prin prezența celor din jur și golim sufletele celor din jurul nostru prin absența noastră.

Într-o zi e posibil să se întâmple același lucru și cu noi. Într-o zi e posibil să ne dorim să fim goi și neînțeleși decât acoperiți din când în când și ignorați în rest.

M-ai văzut vreodată?

Mi-ai văzut defectele ascunse în negru pe care-l port, frica de eșec îmbrăcată în perfecționism, întunericul pierdut în sclipirea din ochi, durerea în zâmbetul devenit mască, anxietatea din singurața cu care aleg să merg prin viață, insecuritatea pictată cu farduri, gelozia mascată în protecție, respingerea transformată în prea multă grijă? M-ai văzut vreodată?

 

2 Comments

    1. Bianca Ionel

      februarie 10, 2019 at 11:09 pm

      Mulțumesc mult! Huugs

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Limonada cu suflet bianca ionel
O limonadă cu… prea multe lămâi și prea puțin suflet

- Aș face o limonadă, dar zahărul îngrașă. - Și ce dacă?! Alergi mai târziu. - Da... după speranțe și...

Închide