E prima data când mă întorc

Paradoxal, e prima data când mă întorc. Nici tu nu credeai că mă voi întoarce. Sincer, nici eu nu credeam asta. Dar, m-am întors liberă și hotărâtă să rămân.

Întoarcerea mea a fost la fel ca plecarea mea, fără premeditare. A fost o surpriză și pentru mine, dar asta mi-am dorit. În fiecare zi simțeam că lipsește ceva din mine. Am căutat în jurul meu acel ceva, am căutat un sens, am cautat liniștea. O parte din sufletul meu rămăsese agățat într-un loc pe care m-am încăpățânat în fiecare zi să-l uit, lângă tine.

Vrei să râzi de planul meu de a te uita? În fiecare dimineață îmi propuneam să nu mă gândesc la tine, iar seara mă întrebam dacă m-am gândit la tine. De fapt, erai primul gând dimineața și ultimul seara. Erai un gând frumos, erai un gând pe care nu doream să-l fac să dispară, deși îmi repetam asta cu voce tare de prea multe ori. Am ținut-o așa mult timp, până într-o dimineața când m-am trezit cu un dor nebun în suflet și mi-am dat seama că rezolvarea era alta.

Era timpul să mă întorc!

Plecarea mea a însemnat un mare pas în trecut, în locul și timpul în care tu nu existai. Întoarcerea mea a fost un mare pas în prezent, un prezent cu sau fără tine. Un prezent asumat și lipsit de regrete.

Am încetat să mă supun chinului de a te uita și am decis să-mi las sufletul liber. Nu m-am gândit la ce vei spune, nu m-am gândit la ce vei crede despre mine. Am lăsat orgoliile, raționalul, nevoia de control și ți-am spus tot ce simt, iar asta m-a eliberat.

Știi jocul acela în care trebuie să te lași pe spate și să ai încredere că cel din spatele tău te va prinde? N-am avut niciodată încredere să mă las prinsă de cineva, dar întoarcerea mea a fost la fel ca acel joc. Pentru prima dată am avut curaj să cad și încredere că mă vei prinde. Și m-ai prins!

***

– De ce ai plecat?

Pentru că nu eram eu.

– De ce te-ai întors?

– Pentru a rămâne.

13 Comments

 1. Daniela Oţet

  septembrie 27, 2017 at 8:46 pm

  Cat de fain suna totul. Te felicit!!!

 2. ellafairytale

  septembrie 27, 2017 at 6:38 pm

  Ganduri sensibile exprimate intr-un mod cat mai expresiv. Imi place!

 3. Raluca Brezniceanu

  septembrie 27, 2017 at 6:35 pm

  Aveam o presimtire ca te vei intoarce. De aceea te-am intrebat daca ti-ai taiat puntile sau ai mai lasat vreo usa, fereastra deschisa. Acum stiu raspunsul.

 4. Adn de Femeie

  septembrie 27, 2017 at 1:43 pm

  Si cand le scrii, le scrii cu patos! uneori imi vine greu a crede ca intr-o persoana pasionata de date se poate ascunde un om sensibil. Ma refer la date datorita articolelor tale utile dedicate informatiilor tehnice.

 5. Anca iancu

  septembrie 27, 2017 at 12:52 pm

  Foarte frumos si emotionant, felicitari!

 6. Alexandra Călinoiu

  septembrie 27, 2017 at 11:45 am

  Pfoaa…mi-ai transmis acea emoției puternică. Am fost cândva pe punctul de a mă întoarce la același om la care m-aș fi întors oricând fără doar și poate, mi-am dat seama că ar fi o greșeală mult prea mare și am plecat definitiv. A fost cea mai bună decizie pentru mine. Și da, jocul acela cu căderea e preferatul meu.

 7. Ioana

  septembrie 27, 2017 at 11:03 am

  Ai un stil de a scrie care m-a captivat de la primul paragraf. Vreau sa aflu continuarea! Trebuie sa existe o continuare.

 8. Butterfly

  septembrie 27, 2017 at 10:23 am

  Nu imi place sa ma intorc…dar m-am intors de cateva ori…pentru a pleca din nou..

 9. Alecsandra Airam

  septembrie 26, 2017 at 9:30 pm

  Intr-adevar, scrii foarte frumos. Se simte emotia in cuvintele tale, sper sa nu ma insel. M-am simtit de parca am deschis o carte si a inceput o poveste. Va continua?

 10. Luca Raluca

  septembrie 26, 2017 at 6:03 pm

  Ce frumos povestești! Îmi place acest articol.

 11. Denisa

  septembrie 26, 2017 at 5:53 pm

  Cat de frumoasa e povestea. Imi plac mult genul acesta de articole cu ganduri care imi par atata de des intalnite ai traite 😊

 12. Pandrea Florina

  septembrie 26, 2017 at 2:27 pm

  Ce frumos scrii 🙂 as vrea sa vad si continuarea dialogului, daca va exista una 😀

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ganduri
Cum ar fi dacă o întoarcere ar reprezenta un pas înainte?
Cum ar fi dacă o întoarcere ar reprezenta un pas înainte?

Cum ar fi dacă o întoarcere ar reprezenta un pas înainte și nu înapoi - o revenire în prezent? E...

Închide