E prima data când mă întorc

Paradoxal, e prima data când mă întorc. Nici tu nu credeai că mă voi întoarce. Sincer, nici eu nu credeam asta. Dar, m-am întors liberă și hotărâtă să rămân.

Întoarcerea mea a fost la fel ca plecarea mea, fără premeditare. A fost o surpriză și pentru mine, dar asta mi-am dorit. În fiecare zi simțeam că lipsește ceva din mine. Am căutat în jurul meu acel ceva, am căutat un sens, am cautat liniștea. O parte din sufletul meu rămăsese agățat într-un loc pe care m-am încăpățânat în fiecare zi să-l uit, lângă tine.

Vrei să râzi de planul meu de a te uita? În fiecare dimineață îmi propuneam să nu mă gândesc la tine, iar seara mă întrebam dacă m-am gândit la tine. De fapt, erai primul gând dimineața și ultimul seara. Erai un gând frumos, erai un gând pe care nu doream să-l fac să dispară, deși îmi repetam asta cu voce tare de prea multe ori. Am ținut-o așa mult timp, până într-o dimineața când m-am trezit cu un dor nebun în suflet și mi-am dat seama că rezolvarea era alta.

Era timpul să mă întorc!

Plecarea mea a însemnat un mare pas în trecut, în locul și timpul în care tu nu existai. Întoarcerea mea a fost un mare pas în prezent, un prezent cu sau fără tine. Un prezent asumat și lipsit de regrete.

Am încetat să mă supun chinului de a te uita și am decis să-mi las sufletul liber. Nu m-am gândit la ce vei spune, nu m-am gândit la ce vei crede despre mine. Am lăsat orgoliile, raționalul, nevoia de control și ți-am spus tot ce simt, iar asta m-a eliberat.

Știi jocul acela în care trebuie să te lași pe spate și să ai încredere că cel din spatele tău te va prinde? N-am avut niciodată încredere să mă las prinsă de cineva, dar întoarcerea mea a fost la fel ca acel joc. Pentru prima dată am avut curaj să cad și încredere că mă vei prinde. Și m-ai prins!

***

– De ce ai plecat?

Pentru că nu eram eu.

– De ce te-ai întors?

– Pentru a rămâne.

13 Comments

 1. Daniela Oţet

  septembrie 27, 2017 at 8:46 pm

  Cat de fain suna totul. Te felicit!!!

 2. ellafairytale

  septembrie 27, 2017 at 6:38 pm

  Ganduri sensibile exprimate intr-un mod cat mai expresiv. Imi place!

 3. Raluca Brezniceanu

  septembrie 27, 2017 at 6:35 pm

  Aveam o presimtire ca te vei intoarce. De aceea te-am intrebat daca ti-ai taiat puntile sau ai mai lasat vreo usa, fereastra deschisa. Acum stiu raspunsul.

 4. Adn de Femeie

  septembrie 27, 2017 at 1:43 pm

  Si cand le scrii, le scrii cu patos! uneori imi vine greu a crede ca intr-o persoana pasionata de date se poate ascunde un om sensibil. Ma refer la date datorita articolelor tale utile dedicate informatiilor tehnice.

 5. Anca iancu

  septembrie 27, 2017 at 12:52 pm

  Foarte frumos si emotionant, felicitari!

 6. Alexandra Călinoiu

  septembrie 27, 2017 at 11:45 am

  Pfoaa…mi-ai transmis acea emoției puternică. Am fost cândva pe punctul de a mă întoarce la același om la care m-aș fi întors oricând fără doar și poate, mi-am dat seama că ar fi o greșeală mult prea mare și am plecat definitiv. A fost cea mai bună decizie pentru mine. Și da, jocul acela cu căderea e preferatul meu.

 7. Ioana

  septembrie 27, 2017 at 11:03 am

  Ai un stil de a scrie care m-a captivat de la primul paragraf. Vreau sa aflu continuarea! Trebuie sa existe o continuare.

 8. Butterfly

  septembrie 27, 2017 at 10:23 am

  Nu imi place sa ma intorc…dar m-am intors de cateva ori…pentru a pleca din nou..

 9. Alecsandra Airam

  septembrie 26, 2017 at 9:30 pm

  Intr-adevar, scrii foarte frumos. Se simte emotia in cuvintele tale, sper sa nu ma insel. M-am simtit de parca am deschis o carte si a inceput o poveste. Va continua?

 10. Luca Raluca

  septembrie 26, 2017 at 6:03 pm

  Ce frumos povestești! Îmi place acest articol.

 11. Denisa

  septembrie 26, 2017 at 5:53 pm

  Cat de frumoasa e povestea. Imi plac mult genul acesta de articole cu ganduri care imi par atata de des intalnite ai traite 😊

 12. Pandrea Florina

  septembrie 26, 2017 at 2:27 pm

  Ce frumos scrii 🙂 as vrea sa vad si continuarea dialogului, daca va exista una 😀

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Webstock 2017 blogger acreditat, blogger iasi
Webstock 2017

Anul acesta am decis să particip și eu la Webstock 2017 și nu oricum, ci în calitate de blogger acreditat....

Închide