Nu poți fenta viața!

Hai să înțelegem că nu putem fenta viața! Ai avut vreodată senzația că se repetă poveștile din jurul tău. Ajungi pe 10 sau 15 ale lunii și ești fix în starea de luna trecută? Ce ai greșit? Unde te-ai încăpățânat să ignori ceea ce simți și lecția pe care ți-o oferea viața? Unde ai decis să te agăți de un cititat motivațional și să mai tragi de tine doar pentru că ți-e frică să cazi?

Când te învărți în cerc de prea mult timp, oprește-te!

Nu putem fenta viața! Gândirea pozitivă e menită doar să schimbe abordarea problemei, eventual să te ducă într-o stare de ignorare și evitare a ei, dar nu și la rezolvare.

Nu poți fenta viața!

Dacă trebuie să cazi, cazi! Nu te mai prinde de nimic. Nu are sens. N-are rost să te îmbraci în motivație, putere și pozitiv. Nu are rost să te zbați. Vei ajunge în același punct și la final vei înțelege că era mai simplu să cazi din prima și să nu te mai împotrivești vieții.
E mai bine să cazi odihnit și să pricepi despre ce e vorba din prima. Nu de alta, dar n-ai vrea să mai cazi de câteva ori pentru simplu fapt că erai prea obosit să te prinzi din prima despre ce era vorba.

Toată viața m-am zbătut pentru chestii și le-am obținut de fiecare dată după ce m-am târât prin depresii. E vina mea că m-am lăsat să ajung acolo. E vina mea că m-am încăpățânat să fiu puternică, să abordez totul pozitiv. E vina mea că mi-am epuizat toate resursele în încercarea de a lupta cu evitarea propriilor lecții.
Am ajuns secată de puteri în lupta mea de a fenta viața. Prea obosită să înțeleg căderea, prea obosită să văd mesajul clar din fața mea.

Azi am înțeles că orice tehnică de abordare pozitivă a vieții nu va face decât să te aducă la infinit în același context până când vei învăța nenorocita aia de lecție.

 

 

17 Comments

 1. Rokolla

  noiembrie 18, 2017 at 1:14 am

  Recunosc ca am avut sentimentul ca traiesc in bucla si lucrurile sunt oarecum repetitive. Un alt sentiment ciudat este legat de momentul in care ajung intr-un loc nou si constientizez ca l-am mai vizitat. Ulterior realizez ca o scurta imagine a locului mi-a aparut candva in vis si de asta mi se pare familiara. Nu stiu ce-o inseamna asta

 2. Iuhasz Gerlinde

  noiembrie 18, 2017 at 1:10 am

  Of, imi pare tare rau, dar de data asta nu pot fi de acord cu tine.
  Mereu am fost de parere ca doar o abordare optimista a lucrurilor te poate ajuta sa reusesti. Chiar si atunci cand cazi. E ok, trebuie sa cazi ca sa poti sa te ridici si mai sus. Dar niciodata sa nu gandesti pesimist! Risti sa raman „cazut”.
  Si acum cred cu adevarat ca e o gandire buna si sanatoasa. Am cazut a naibii de tare. Iar fara o gandire optimista si dorinta de a razbate, cu siguranta as fi ramas acolo. In viata nu are succes cel care nu a cazut niciodata, ci cel care a reusit sa se ridice dupa ce a cazut!
  Problema cred ca trebuie privita altfel: daca simti ca te invarti in cerc, intreaba-te care e cauza. E clar ca ai nevoie de o schimbare; daca iti doresti asta. Ia o gura de aer si mergi mai departe 😉

 3. Catalina Coman

  noiembrie 18, 2017 at 12:53 am

  Nu o fentam, doar o indrumam pe ce carari vrem noi.

 4. Mirabela Maria

  noiembrie 17, 2017 at 4:15 pm

  Ohoo, de cate ori am impresia ca retraiesc acelasi moment! Uneori am impresia ca am murit, dar am sansa retraiesc anumite momente pentru a schimba ceva :))) Stiu ca nu e posibil,dar sentimentul de deja vu e unul ciudat.

 5. Georgiana Sabina

  noiembrie 16, 2017 at 6:14 pm

  Daca noi credem ca nu putem fenta viata, atunci asa este, eu cred ca suntem ceea ce gandim.

 6. violeta balaban

  noiembrie 16, 2017 at 3:36 pm

  Atunci cand trebuie sa se intample acel lcru, se intampla fie ca vrem fie ca nu…nu ptem schimba nimic.

 7. Barascu Violeta Ramona

  noiembrie 16, 2017 at 1:44 pm

  Viata e complicata si oricat de multe carti citim tot nu reusim sa facem fata provocarilor cotidiene. Sunt zile si zile …

 8. Iasmina

  noiembrie 16, 2017 at 11:33 am

  Noi nu o putem fenta, dar ea ne cam fentează. Și tot nu mă pot vindeca de optimism. Gândesc puțin spre negativ, apoi iar o dau pe pozitiv și lucruri bune chiar vin. Mereu e și o parte bună, în orice cădere. Altfel n-ai putea să te ridici…

 9. Mihaela

  noiembrie 16, 2017 at 8:32 am

  Cred ca deviza e: Go with the flow, dar e foarte greu de pus in practica atunci cand esti o persoana incapatanata careia ii place sa detina controlul propriei vieti.

 10. DeyutzaBlog

  noiembrie 15, 2017 at 11:47 pm

  Sunt de parere ca totul se intampla cu un motiv, iar Doamne Doamne are cate ceva pregatit pentru fiecare

 11. Claudia`s Choice

  noiembrie 15, 2017 at 11:27 pm

  Uneori este bine sa iei un respiro si sa te intrebi daca ai nevoie cu adevarat in viata de rezolvarea tuturor problemelor. Unele trebuie doar ignorate, ca si unele persoane!

 12. Raluca Brezniceanu

  noiembrie 15, 2017 at 11:05 pm

  Eu nu o vad ca pe o fenta, ci ca pe o incercare de a-ti depasi conditia, emotiile, sentimentele. Acu nu-i musai sa-ti si iasa, dar macar incerci. Ce ar fi daca decat ai sta? Ai fi odihnita, dar fara speranta aia nu ar fi viata.

 13. Mihaela Curea

  noiembrie 15, 2017 at 9:15 pm

  Sunt si eu intr-un moment in care simt ca trebuie sa ma opresc pentru o pauza. O pauza de la munca, dieta, restrictii, ganduri si planuri. E momentul doar pentru mine.

 14. Bratu Gabriela

  noiembrie 15, 2017 at 9:04 pm

  Viata e facuta si din bune, si din rele. Treaba asta cu traitul din carti si cu citate pozitive mi se pare ipocrita, cred ca e mai bine sa ne lovim de toate

 15. Oana

  noiembrie 15, 2017 at 7:05 pm

  Nimic nu este intamplator in viata, totul ni se intampla cu un scop, trebuie sa fim pozitivi 🙂

 16. paula sosoi

  noiembrie 15, 2017 at 1:58 pm

  Orice lucru se intampla cu nun motiv si nu iti poti controla soarta decat pentru putin timp, am invata de mult sa renunt la a o controla in vreun fel 😉

 17. Cristina Barbieru

  noiembrie 15, 2017 at 1:43 pm

  Eu sunt de parere ca daca un lucru trebuie sa se intample, se va intampla, fie el rau sau bun, putem noi sa facem orice sa impiedicam acest lucru!! Important e sa ne revenim si sa nu clacam.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Procesul slabiciunii bianca ionel blog
Procesul slăbiciunii

Am corpul imoblizat în fața slăbiciunii. Nu e prima data când în mintea mea se duc procese. Sute și mii...

Închide