- O sută de nume de Cecelia Ahern -

O sută de nume de Cecelia Ahern este un roman ce aduce în prim plan zbuciumul unei jurnaliste, Kitty Logan, care și-a pierdut prietena cea mai bună, dar și reputația. E un roman ce te captează din primele pagini ale sale și îți oferă o nouă perspectivă asupra vieții.

 • Titlul cărţii: O sută de nume
 • Autor: Cecelia Ahern
 • Traducere din limba engleză: Martin Zick
 • Locul publicării/ data publicării: Ediția a 2-a. – București: ALLFA 2016
 • Numărul de pagini: 320
 • Preț: 49.90 RON – 37.42 RON
 • ISBN: 978-606-783-035-4
 • Editura ALLFA

Cartea este structurată în 32 de părți, iar fiecare parte o surprinde pe Katty în stări diferite și în momente critice ale vieții sale.

O sută de nume de Cecelia Ahern – rezumat

Prima parte ne prezintă personajului principal, ce se află în drum spre spital, către prietena ei cea mai bună, Constance. Fiecare gest este surprins în detaliu, la fel și fiecare ezitare și emoție.

Partea a II-a prezintă problema reală pe care o are Kitty. Atât partea legată de job, cât și relațiile deficitare cu cei din jur. Kitty este acuzată pentru că a denigrat în cadrul unei emisiuni, pe care o modera, un profesor de sport. Felul în care a acționat o făcea de nerecunoscut în ochii celor dragi.

Parțile III, IV și V ne introduc în firul narativ al cărții. În acest capitol am înțeles legătura poveștii cu titlul cărții.

O sută de nume de Cecelia Ahern Editura All blogger iesean bianca ionel
O sută de nume de Cecelia Ahern Editura All
De ce „O sută de nume”?

O sută de nume reprezintă o listă, lăsată de Constance, fără nici un fel de explicație. Kitty va căuta povestea acestor nume și o cale de a își spăla onoarea și numele de jurnalist. Povestea ce leagă cele 100 de nume va fi publicată într-un articol ce va comemora pe Constance.

Citește și >>  Peplum de Amélie Nothomb

Începând cu partea a VI-a, Kitty pleacă în căutarea celor 100 de nume și a poveștii din spatele lor. Pe parcursul următoarelor părți ale cărți simți cum Kitty reușește să își revină. Partea a XI-a vine ca o lovitură sub centură pentru acesta. Înșelată de un fost coleg de facultate, Richie, reputația acesteia atârnă și mai mult de un fir de ață. Ea riscă să își piardă și postul pe care îl ține și cu dinții în cadrul ziarului Etcetera.

Deși te aștepți să renunțe și să cedeze psihic, Kitty se dovedește a fi din ce în ce mai puternică și continuă căutarea celor 100 de persoane. Până la finalul părții XXI, Kitty reușește să discute cu 6 persoane din lista de 100. Este presată de timp, dar în cele din urmă, ajutată de Bob, soțul Constancei, reușește să înțeleagă care era povestea urmărită de aceasta și legătura dintre cele o sută de nume. Partea a XXII-a o surprinde pe Kitty încrezătoare în forțele proprii și aproape vindecată de toată durerea și rușinea prin care a trecut.

Nu am să vă spun ce urmează în următoarele părți, pentru a vă lăsat să descoperiți singuri ce are de oferit aceasată carte. Ultima parte poate fi o lecție pentru fiecare și un motiv de a aprecia mai mult propria viață.

 O sută de nume de Cecelia Ahern review bianca ionel
O sută de nume de Cecelia Ahern – fragment din ultima parte
O sută de nume de Cecelia Ahern – impresii personale

 O sută de nume de Cecelia Ahern  este cartea care m-a pus pe gânduri asupra modului în care aborderz articolele pe blog. În 2017 mi-am propus să aduc cât mai mulți oameni pe blog. Consider că nu întâmplător am citit această carte la început de an, pentru a îmi aminti că ceea ce scriu și cât suflet pun în aceste articole este mai presus de orice.

Citește și >>  A treia cale
Pasaj din O sută de nume - Cecelia Ahern blog bianca ionel review
Pasaj din O sută de nume – Cecelia Ahern

M-am regăsit de multe ori în pielea lui Katty și am avut momente în care mai aveam puțin și plângeam. Tind să cred că zbuciumul interior al personajului principal e strâns legat de anumite momente prin care a trecut Cecelia Ahern când era și ea jurnalistă. Emoțiile și trăirile expuse în carte sunt reale, motiv pentru care cred că au fost trăite la un moment dat.

O sută de nume” se citește foarte ușor și o recomand pentru orice vârstă. Poveștile surprinse vă vor emoționa și vă vor oferi o lecție unică și frumoasă.

Voi ați citit această carte, sau ați vrea să o citiți?

Post Views: 760
Vrei să fii mereu informat? Abonează-te la newsletter!

Adauga adresa ta de email

Bianca Ionel

Programator pasionat de muzica și scris. O combinatie de extreme. O visatoare și o iubitoare de lucruri mărunte.

22 thoughts on “O sută de nume de Cecelia Ahern

 1. Elena, daca vrei ti-o dau eu, pentru ca nu am avut rabdarea sa stau sa o citesc pana la capat, am renuntat dupa primele 90-100 pagini. M-a plictisit si sincera sa fiu, nu ma asteptam, imi plac cartile Ceceliei. Mai ales la incep, primele parti, cand vorbea cu prietena ei din spital, imi venea sa o arunc din mana :)) Unele discutii da, meritau, dar altele erau pur si simplu lungite. Asa am simtit eu.

  1. Gianina cred că aveai nevoie de un pic mai multă răbdare. Dacă nu ai trecut printr-o situație asemănătoare ți pe pare plictisitoare toată starea descrisă. Pe mine acele rânduri m-au făcut să plang…

 2. Imi place ce am citit din ultimul fragment postat…si legandu-ma de blog, chiar e important sa scrii ce e relevant pentru tine si adevarat, nu despre chestii care prind si despre ce e in trend..desi, se vede diferenta – asa zic eu!
  Oricum, nu stiu de ce,dar parca acest titlu nu ma atrage atat de mult! Momentan eu citesc “PS te iubesc”, care imi place pana acum super mult!!!!

 3. Mi-ai luat-o inainte cu recenzia pentru aceasta carte :))
  Si eu am citit-o dar am imprumutat-o unei prietene si nu am apucat sa fac poze, sa stii ca desi mie nu mi-a placut asa mult, am avut acelasi feeling in legatura cu blogul,pentru ca am decis sa reunesc 12 persoane la mine pe blog printr-un mic proiect numit Interviu de frumusete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Carti
Mesaje: ghid practic pentru dezvoltarea abilităților de comunicare
Mesaje: ghid practic pentru dezvoltarea abilităților de comunicare

Mesaje: ghid practic pentru dezvoltarea abilităților de comunicare este o carte ce am început să o citesc în 2016 și...

Închide