OptiFibre și alimentația sănătoasă

Astăzi am ales să vă povestesc un pic despre OptiFibre un produs lansat de cei de la Nestle și bineîntețeles despre necesarul de fibre pentru o alimentație sănătoasă. La câte sfaturi despre sport și alimentație ofer pe blog, mulți ar crede că îmi număr caloriile și gramele de proteine și fibre în fiecare zi.

Adevărul e altul. Mă străduiesc de ceva timp să am o alimentație echilibrată, să merg de 3-4 ori pe săptămână la sală, dar tot avântul acesta nu mă ține mai mult de 2 săptămâni maxim. După 2 săptămâni în forță, revin la vechile obiceiuri, nu tocmai sănătoase.

Totuși, astăzi am să vă povestesc despre un produs pe care l-am introdus în alimentația mea și a depășit pragul de 2 săptămâni. A fost o perioadă în viața mea când mergeam la nutriționist și mă meniul meu era format din proteine și iar proteine și un pic de zarzavat. Echipa de la Oxygen Tătărași, sala la care „îmi dau duhul” de foarte multe ori, nu era chiar încântată de regimul meu alimentar prescris și mereu îmi spunea că am nevoie de fibre în alimentație și ele lipseau cu desăvârșire din meniurile prescrise la nutriționist.

Ce se întâmplă când din alimentația ta lipsesc fibrele? În primul rând slăbești groaznic de greu pentru că tot tranzitul tău e blocat. Frustrant, nu?! Apoi ești tot timpul balonat/ă și deloc într-o stare emoțională prea bună. La toate astea se adaugă și disconfortul abdominal. Povestea e tristă… și acum jumătate de an când mi-am dat seama că am nevoie de fibre am început să caut de unde să le iau.

De unde ne putem lua fibrele?

Surse de fibre sunt foarte multe, de la fructe, legume până la tărâțe și făină integrală, problema mea era că nu aveam timp să uneori chiar uitam să le consum zilnic. Surse de fibre sunt următoarele: fasole, mazăre (nu Radu), linte, naut, mei, hamei (nu știu dacă se pune și berea), anghinare, faina din grâu integral, tărâțe, bulgurul, zmeura, mure, prune, salata verde, broccoli, conopida, morcovi, dovlecel, varză, paste integrale, ovăz, stafile, pere, portocale, banane, afine și bineînțeles mere.

De câte fibre avem nevoie?

Ei bine, dacă suntem femei și avem până în 50 de ani, am avea nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre zilnice, dacă depășim 50 de ani, cantitatea de fibre scade la 21 de grame. Se spune că 21 de grame ar avea și sufletul nostru, dar despre asta am scris în altă postare. Revenim la bărbați, care dacă sunt până în 50 de ani, ar avea nevoie de 38 de grame de fibre, iar peste 50 de ani de 30 de grame.

Tot specialiștii spun că e bine ca la micul dejun să consumi 5 grame de fibre. Dacă tot am enumerat de unde le putem lua, am să vă spun că un măr are 4 grame de fibre. Așadar… un măr mai mare ar fi bun de mâncat la micul dejun. Și restul de fibre… sperăm să le adunăm din alte preparate sau fructe.

Aparent pare simplu, dar adevărul este că personal nu am avut timp să-mi măsor zilnic fibrele din alimentație și uneori nu apuc să mânânc nimic toată ziua și seara mă arunc în orice prind și posibil acel „orice” să nu conțină fibrele magice.

OptiFibre mi-a salvat cele 5 grame de fibre de la micul dejun

Când îi zici Universului că vrei să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, te mai și aude. Așa că pe la începutul lui martie am primit de la BuzzStore spre testare OptiFibre, un produs nou lansat de Nestle. L-am căutat și pe net și l-am găsit pe emag la categoria mâncare pentru bebeluși și am zis că-i de bine. În general, tot ce e pentru bebeluși e bun, de la șervețele umede până la diverse supe, sucuri și alte nebunii de astea. 🙂

OptiFibre dizolvat in apa
OptiFibre dizolvat in apa

Revenind la OptiFibre am citit avantajele și am decis să-l adaug în alimentația mea, chiar la micul dejun. Am să vă spun despre el următoarele:

  • e 100% de origine vegetală
  • are gust neutru (dar… sensibila de mine o să vă spune că are gust de tărâțe… așa un pic, dar e bun)
  • nu are gluten
  • poate fi consumat pe termen lung fără efecte adverse.

Cum se consumă? Eu adaug 5 grame de OptiFibre într-un pahar de apă de 200 ml, amestec bine, bine până se dizolvă, îl beau și îmi văd de activitățile de la 6 dimineața. Îl puteți adăuga și în iaurt, important este să amestecați bine, bine pentru a se dizolva. Eu aleg varianta cu adăugatul în apă pentru că e mai rapidă și deja stiți că fug de dimineața până seara, prin viață sau de viață. :))

Rezultatele consumului de OptiFibre?

Aș vrea să vă spun că am slăbit, dar 5 grame de fibre nu te ajută să anihilezi 100 de grame de ciocolată mâncate la cină și nici alte excese alimentare… așadar, am să vă spun doar că disconfortul abdominal s-a redus și sunt eu așa împăcată sufletește că pot să consum cel puțin 5 grame de fibre pe zi și am cred că aproximativ 30 de zile de când am introdus un obicei sănătos în viața mea.

Dacă informațiile oferite de mine nu sunt suficiente pentru a te convinge, am să te invit să descoperi mai multe pe site-ul celor de la Nestle, chiar aici.

Tu ai consumat OpftiFibre? Dacă nu, ai vrea să introduci acest supliment alimentar în alimentația ta zilnică sau ai alte metode a îți asigura necesarul zilnic de fibre?

P.S. Știați că și ciocolata cu peste 80% cacao conține fibre?

 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Advertorial
Magazinul Nichiduta.ro - sursa parintilor pentru cele necesare bebelusului
Magazinul Nichiduta.ro – sursa parintilor pentru cele necesare bebelusului [P]

Odata cu bucuria nasterii unui copil, vin si grijile parintilor pentru ceea ce inseamna viitorul sau, incepand cu momentul prezent,...

Închide