Page Authority sau Autoritatea Paginii

Dacă am scris despre autoritatea domeniului și despre motivele pentru care aceasta scade, astăzi a venit timpul să vorbim și despre Page Authority sau autoritatea paginii.

Ce reprezintă Page Authority?

Page Authority nu se diferențiază prea mult de Domain Authority. Așa cum îi spune și numele se raportează strict la o pagină.

Acest indicator arată calitatea unei pagini și cât de bine este văzută în Google. Cu cât autoritatea este mai mare cu atât aceasta va fi mai în față în căutari. La fel ca DA, Page acesta poate avea valori cuprinse între 1 și 100.

Verificarea autorității domeniului dar și a autorității paginii o putem face în Open Site Explorer, un tool gratuit pentru astfel de verificări.

Autoritatea domeniului, autoritatea paginii, numărul de link-uri si calitatea acestora
Autoritatea domeniului, autoritatea paginii, numărul de link-uri si calitatea acestora

Chiar dacă suntem tentați să verificăm doar prima pagină a site-ului, ideal ar fi să verificăm toate paginile din site. Pentru cei care au blog, cu siguranță sunt foarte multe, dar măcar paginile de categorii. O să observați că scorul va fi diferit de cel pe care îl are prima pagină a site-ului.

Articolele proaspăt scrise vor avea o autoritate între 1 și 5, iar articolele vechi undeva între 19-25. Există posibilitatea ca un articol din blog să aibă un scor mai mare și decât prima pagină. De ce?

Pentru că acest scor se calculează la nivel de pagină. Dacă un articol este mai bine optimizat din punct de vedere SEO, are link-uri bine alese și este și printre cele mai citite acesta va avea o autoritate mare.

Cum putem crește autoritatea paginii sau Page Authority?

1. SEO On-page

Fiecare articol scris are nevoie de SEO on-page. Ce înseamnă asta? Optimizare SEO de la imagine, meta titluri și meta descrieri până la cuvintele cheie alese și poziționarea acestora. Nu am să detaliez acum pe fiecare subiect, pentru că am scris articole separate pentru ele. Așadar, vă invit să le citiți.

2. Eliminarea link-urilor ce nu mai sunt valide – broken links

În articolele mai vechi e posibil să avem link-uri ce duc spre pagini ce nu mai sunt valide. Acele link-uri ne pot afecta autoritatea paginii. Din acest motiv e bine să revizuim articolele noi și să verificăm link-urile. Pentru cei care folosesc WordPress un plugin util este Broken Link Checker.

3. Construirea de link-uri noi în site și din alte site-uri

Pe partea de backlink-uri sunt foarte multe articole și sfaturi. Aș puncta totuși să nu faceți spam și să nu alegi site-uri ce nu au conținut relevant cu al vostru. Dacă aveți un site de fashion un link venit dintr-un site cu rețete culinare nu e o alegere inspirată. Puteți risca să fiți penalizați și nu premiați.

Pe partea de link-uri interne vă sfătuiesc să nu uitați să adaugăți un link către o altă postare de a voastră relevantă conținutului scris. In felul aceasta creșteți frumos și corect pe partea de link-uri interne.

4. Link-urile către alte site-uri

E o polemică privind link-urile către alte site-uri și dacă acestea sunt bune sau nu. Atâta timp cât sunt relevante ele oferă motoarelor de căutare un motiv în plus să claseze conținutul vostru ca fiind de calitate.
Atâta timp cât nu faceți abuz de link-uri externe, e ok să aveți măcar unul într-un articol de 300-400 cuvinte.

Ce mai poate influența autoritatea paginii?

Viteza de încărcare a unei pagini, share-urile în social media și bineînțeles conținutul de calitate. Cumva de conținut pleacă totul.


Tu cum stai cu Page Authority? Dacă acest articol ți-a fost util nu uita să dai un share și să lași un comentariu.

18 Comments

 1. Gyno

  mai 10, 2019 at 5:33 pm

  Articol foarte interesant, sunt aspecte de care nu am tinut cont.

 2. Madalina Covrig

  decembrie 12, 2018 at 11:19 pm

  Cand vezi ca toata lumea vrea PA si DA si nu stii unde il gasesti, cauti date explicite despre cele doua si ce sa vezi? gasesti un site dedicat in romana, care te ajuta mult. Multumesc! Datorita tie am inteles mai bine cu ce se mananca cele doua:)

  1. Bianca Ionel

   decembrie 13, 2018 at 8:28 am

   Cu mare drag și mă bucur foarte mult că ți-a fost util acest articol.

 3. Rokolla

  ianuarie 27, 2018 at 10:50 pm

  Eu am cam scazut in ultimul timp. Astept si cresterile spectaculoase si sper ca acestea sa nu intarzie sa apara. In prezent am, DA 27 si PA 36! Nu-i nici b ina, dar nici asa rau! Nu?

 4. Catalina Coman

  ianuarie 27, 2018 at 3:32 pm

  Din pacate, eu abia am trecut pe domeniu, deci am luat-o de la capat cu PA si DA. De la PA 32, la 1… Cresc eu înapoi.

 5. Raluca Brezniceanu

  ianuarie 26, 2018 at 9:13 pm

  Tot urmaresc metricele blogului si in ultima vreme mi-a scazut cu doua puncte DA, lucru care m-a cam deranjat si am luat la puricat linkurile, articolele, pozele.

 6. violeta balaban

  ianuarie 26, 2018 at 6:56 pm

  Multumim pentru acest articol, chiar imi este util. Eu am PA si DA acceptabile as spune.

 7. coco

  ianuarie 26, 2018 at 10:33 am

  chestia cu verificatul link-urilor o auzisem dar am uitat de ea, o sa incerc sa fac asta, totusi o sa fie o munca grea! multumesc de atentionare!

 8. paula sosoi

  ianuarie 26, 2018 at 8:46 am

  Chiar nu stiam ca diferentiaza PA pe diferite categorii de pe blog 🙂 Multumesc , inttdeauna gasesc explicatii pe intelesul meu in articolele tale!

 9. Albu Steluta Georgiana

  ianuarie 25, 2018 at 11:15 pm

  Pe acelasi site verific si eu din cand in cand…Un articol bine punctat!

 10. Mihaela Curea

  ianuarie 25, 2018 at 7:28 pm

  Chiar mă întrebam zilele acestea ce înseamnă cele două și cum se pot verifica. O sa ma ocup și eu mai mult de blog, de articolele vechi, sper ca asa sa creasca si PA si DA.

 11. Lamiita Petre

  ianuarie 25, 2018 at 10:59 am

  Cu ocazia asta mi-am mai verificat si eu parametrii, nu urca, nu scad. Am pus articolul la favorite, sa o iau pe indelete sa pricep mai multe. Nu stiu de ce in tabelul acela imi apare adresa blogului de cand i aveam pe blogspot ….

 12. Andrei Cenusa

  ianuarie 25, 2018 at 9:48 am

  Frumos articol. Pe intelesul tuturor.
  Eu unul am PA 34 si DA 22. Incerc sa scriu cat mai des anul acesta si sa dezvolt continut de calitate pentru cresterea acestuia.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 25, 2018 at 10:09 am

   Mulțumesc, Andrei! Mult succes și cât mai multă inspirație!

 13. DeyutzaBlog

  ianuarie 25, 2018 at 8:50 am

  O mulțime de sfaturi noi si utile. chiar nu stiu mare lucru despre seo. Imi plac aceste articole ale tale . cred totusi ca stau ok, m-am mutat pe domeniu de 6 luni si am DA 24 SI PA 36 .

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 25, 2018 at 8:51 am

   Da, stai foarte bine!

 14. Alina

  ianuarie 24, 2018 at 11:23 pm

  Foarte interesant. Recunosc ca sunt lucruri pe care nu le stiam.

 15. Cristina Barbieru

  ianuarie 24, 2018 at 9:42 pm

  Uite ca am mai aflat cateva lucruri noi. Eu nu am PA si DA atat de mare, desi mi-am luat domeniu de 6 luni. Sper sa cresc de acum. Ar trebui sa sterg link-urile invalide din articolele vechi, sau sa instalez un plugin.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Cremă CC matifiantă Stop Acnee Gerovital Farmec
Crema CC matifiantă Gerovital Stop Acnee

Ultima mea experiență cu un CC cream nu a fost deloc plăcută și când am găsit în DM Box august...

Închide