Panda algoritm de bază Google

În 2016 Panda a devenit algoritm de bază pentru Google în detectarea site-urilor ce au un conținut slab calitativ. Este unul dintre cele mai temute nume din online, sau mai bine zis „animale”. În România statisticile privind penalizările Panda nu sunt tocmai concludente. Cu siguranță cei care lucrează pe partea de SEO au observat scăderi seminificative ale unor site-uri destul de sus clasate în căutări și vizualizări organice.

În 2016 Panda a devenit algoritm de bază pentru Google. El promite update-uri mult mai dese, decât cele realizate din 2011 până în prezent. Se dorește chiar o actualizare în timp real, ajungându-se la scăderea de la o zi la alta a traficului organic pentru site-urile penalizate.

Cum evităm penalizările Panda?

Conținutul de calitate este clar prima cerință și poate cel mai important element în evitarea penalizărilor. Dacă ai un blog ar fi recomand să revizuiești articolele vechi. Să verifici link-urile din ele, dar și conținutul acestora și chiar să editezi acolo unde consideri că este necesar.

Orice articol trebuie actualizat măcar o dată pe an și adaptat la noile cerințe SEO.

Același lucru se poate aplica și pentru descrierile de produse din site-uri. E recomandat să oferi o descriere diferită de cea existentă deja pe alte site-uri. Imaginația și creativitatea îl pot ține pe marele Panda departe de site-ul tău.

Orice lucru creativ cere și muncă în plus, dar rezultatele se vor vedea în timp. Poți filma foarte ușor cu telefonul produsul. Îi poți face o prezentare creativă din punctul tău de vedere și în acest mod vei atrage și vizitatori, dar și share-uri naturale în mediul online.

Panda penalizează și greșelile de ortografie sau cele gramaticale. Încă nu am convingerea că acest lucru funcționează și pentru textele scrise în limba română. Felul în care scriem ne poate afecta și nouă imaginea. Nimeni nu va reveni pe un site, pe care gramatica lasă de dorit, sau elementele de bază privind ortografia nu sunt respectate. Te invit să citești un articol pe această temă, adresat bloggerilor începători și nu numai.

Ultimul update Panda a adăugat printre elementele vizate și autoritatea site-ului, dar și credibilitatea acestuia. La nivel de trust, în prezent avem suficiente firme care oferă acea bulinuță verde. La nivel de autoritate tot conținutul și calitatea textului vor face diferența și te vor ajuta să faci buzz în mediul online.

Concluzii personale penalizări Panda

Încă o dată, consider că cerințele Panda sunt mai mult decât necesare și naturale. Un site cu un conținut de calitate, va atrage rapid cititori. Ei vor distribui articolul în mediul online, vor comenta și se vor alătura comunității tale.

Conținutul în online este la fel ca și conținutul în offline. Dacă ești un om creativ, care oferă celor din jur informații calitative, cei din jur vor interacționa de plăcere cu tine. Te vor recomanda și altor prieteni. Dacă oferi un conținut comun, nimeni nu va fi interesat să te asculte. sau să te citească.

Așadar, dacă încă nu ți-ai făcut strategia pentru 2017, te invit să treci pe listă și crearea de conținut de calitate, alături de actualizarea articolelor mai vechi.

Ai trecut printr-o scădere a traficului tău organic? Cum ai reacționat și cum ai reușit să revii la vechiul trafic?

13 Comments

 1. Claudia`s Choice

  ianuarie 18, 2017 at 12:53 am

  O sa imi rezerv si eu timp sa reactualizez articolele!

 2. Strumfette Cristina

  ianuarie 11, 2017 at 4:34 pm

  Auzisem de acest algoritm, dar nu stiam pana la postarea ta in ce consta. Nu prea m-am gandit niciodata sa actualizez postarile, decat in momentul in care am mai aflat cate ceva dpdv SEO si atunci am facut-o pentru blog. Imi plac postarile de tipul acesta, pentru „cresterea” blogului.

 3. verzuliu

  ianuarie 11, 2017 at 10:21 am

  Cred ca am mai spus acest lucru, articolele vechi raman articole vechi. Rescrierea lor inseamna backhat . Ceea ce spui tu eu recomand pentru paginile statice si nu pentru articole.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 11, 2017 at 2:59 pm

   Nu e vorba de rescriere, ci de actualizare. Dacă ai link-uri care nu sunt funcționale, sau informații care nu mai sunt actuale, e bine să arunci o privire.

   1. verzuliu

    ianuarie 12, 2017 at 10:07 am

    Actualizare dpv al link-urilor…asa da. Eu am inteles ca zici de actualizarea textului!

 4. Maya Secret (@Maya_Secret)

  ianuarie 11, 2017 at 12:21 am

  Ma bucur sa vad ca penalizeaza greselile de scriere si ortografie. In rest, nu ma complic prea tare si incerc sa am content cat curat si original.

 5. Malai Liliana

  ianuarie 10, 2017 at 8:16 pm

  Sunt de acord cu actualizarea periodică a articolelor, iar pe lângă cele menționate mai sus, cred că o importață foarte mare o are conținutul pe care îl creăm. Acesta trebuie să fie cât mai relevant si util pentru publicul nostru țintă și să nu fie copiat de pe alte site-uri. Pe langa acestea, sa nu uitam nici de problemele tehnice ale site-ului link-uri nefunționale, viteza mică de încărcare sau mobile responsivness.

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 10, 2017 at 8:36 pm

   Liliana ti-ai făcut foarte bine temele 🙂 Bravo!

 6. Stefania Medelet

  ianuarie 10, 2017 at 4:39 pm

  Nu am observat sa scada vizualizarile, dar am incercat sa arunc un ochi peste o parte dintre articolele vechi, mai ales dupa ce am citit articolul tau.

 7. Bratu Gabriela

  ianuarie 10, 2017 at 3:21 pm

  pana acum n-am sesizat nicio scadere. dar sa stii ca ar cam fi cazul sa actualizez articole mai vechi si sa le pun la punct!

 8. Camelia

  ianuarie 10, 2017 at 1:33 pm

  Daca elimini link-uri din articolele vechi, nu este penalizat site-ul, mai ales daca articolele sunt indexate?

  1. Bianca Ionel

   ianuarie 10, 2017 at 3:30 pm

   Dacă acele link-uri nu mai există, nu ai de ce să fii penalizat.

 9. Rodica Mihaela

  ianuarie 10, 2017 at 10:36 am

  Stiam despre aceste penalizari dar nu m-au preocupat niciodata desi stiu ca ar trebui. Un articol foarte util.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: