Pelerin sau turist?

De aproximativ o săptămână încerc să mă pregătesc sufletește pentru perioada 1-5 noiembrie când voi fi plecată într-un pelerinaj în Israel. Încă mă întreb dacă voi fi pelerin sau turist și încă mă gândesc că nu am maturitatea sau apropierea divină necesară pentru a înțelege tot ce se va petrece acolo.

Mi-am pregătit bagajul în proporție de 80%, am ales rochițe lungi, de vară, pentru că spre norocul meu acolo vor fi cel puțin 19 grade și o eșarfă albă destul de lungă ce îmi va acoperi capul și umerii.

Cea mai grea parte acum este pregătirea sufletească. Voi fi nevoită să las la aeroport toate grijile, toate gândurile negative și toate frustrările adunate în tot acest timp. Sincer, nu știu cum va fi sufletul meu la plecare, dar sper să fie altul la întoarcere. Am aflat că un pelerinaj la Locurile Sfinte te schimbă ca om, cel puțin asta au afirmat toți care au fost acolo.

Îmi doream să merg la Ierusalim și în momentul în care am auzit de acestă ocazie nu am stat prea mult pe gânduri. Nu a fost o reacție impulsivă, dar am simțit că acum e momentul. Totuși, pe măsură ce momentul plecării se apropie încep să mă întreb daca 26 de ani e vârsta potrivită pentru a merge acolo. Nu îmi doresc să cad într-un formalism religios, dar nici nu îmi doresc să fiu un simplu turist.

După o cercetare intensă pe net, am observat că oamenii aleg să meargă în pelerinaj la Ierusalim în momente de cumpănă, în căutarea vindecării sufletești sau trupești, sau la bătrânețe în căutarea mântuirii sufletului. Indubitabil a apărut și întrebarea „De ce merg eu?„. Pot spune că merg să îmi regăsesc latura spirituală abandonată de ceva timp și merg cu speranța că voi simți acel ceva unic și real.

Am o încărcătură emoțională destul de mare, o oarecare teamă legată de zbor, deși nu e primul meu zbor și o senzație că nu voi mai reveni (eu) din acest pelerinaj. De fapt, toate aceste stări m-au determinat să și scriu această postare.

  1. Ziua de luni este despre credință | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet

    iulie 9, 2018 at 8:25 am

    […] pe 1 noiembrie 2016 voi pleca în pelerinaj la Locurile Sfinte. Așa cum am scris și în articolul Pelerin sau turist am căutat să mă pregătesc sufletește pentru această plecare. Am ținut să împărtășesc cu […]

  2. Workshop All About Blogging | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

    aprilie 29, 2017 at 7:07 pm

    […] de a pleca în pelerinaj în Țara Sfântă am participat la primul workshop marca Kooperativa 2.0 Iași ținut de Andreea […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ganduri
pe pilot automat bianca ionel blog
Pilot automat

Am șase zile de când sunt răcită cum n-am fost niciodată până acum și am profitat de starea mea de...

Închide