- Plini de spini și totuși iubiți -

Am căzut de atâtea ori printre trandafiri de am ajuns plini de spini. Avem sufletele cu răni deschise și cicatrici. Avem cusături de speranță și sclipiri în ochi. Uneori ne este greu să ne înțelegem atât de răniți și totuși atât de plini de dorință de viață. Ne criticăm greșelile, ne împovărăm sufletele cu gânduri și uităm să iubim și să ne iubim. Nu ne gândim nici o secundă că sclipirea din ochi ne face mai „iubibili” decât toate rănile neînchise din noi.

Singurătatea cu care ne înconjurăm devine un zid pentru cei din jur. Avem impresia că spinii din sufletul nostru ar putea sări pe ei și ne izolăm. Fără motiv, fără sens, fără a crede în noi și puterea celor din jur de a ne iubi.
Nu trebuie să faci ceva măreț pentru a fi iubit. Nu trebuie să ai sufletul intact și un zâmbet permanent. Nu ai nevoie de acea perfecțiune trupească, ci doar de un om care să vadă în tine perfecțiunea sufletească.

Suntem plini de spini și totuși iubiți

De ce? Pentru că iubirea e sinceră și vindecă rănile din suflet. Trebuie doar să o lași. Ești iubit pentru că cineva îți apreciază curajul de a trăi cu sufletul bucăți sau plin de spini. Ești iubit pentru că cineva respectă puterea ta de a merge mai departe, indiferent de cât de mult doare. Ești iubit pentru că ți-ai deschis sufletul și ai lăsat să iasă la lumină, printre cicatrici, pofta de viață.

Nu oricine ne poate iubi. Ne vor iubi doar cei care ne pot înțelege și pot vedea dincolo de noi. Dincolo de spini și durere, dincolo de lacrimile ce uneori ne inundă ochii și sufletul. Ne vor iubi cei care au fost ca noi. Ne vor iubi pentru că știu că avem nevoie de iubire pentru a crede în noi tot mai mult. Avem nevoie să fim iubiți, chiar și așa, plini de spini.

Post Views: 540
Vrei să fii mereu informat? Abonează-te la newsletter!

Adauga adresa ta de email

Bianca Ionel

Programator pasionat de muzica și scris. O combinatie de extreme. O visatoare și o iubitoare de lucruri mărunte.

10 thoughts on “Plini de spini și totuși iubiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ganduri
tu de ce tipi bianca ionel blog
De ce țipi?

Ai citit bine, de ce țipi? Nu-mi spune că tu ești calmul în persoană și nu țipi niciodată și în...

Închide