Plouă!

Am ieșit pe ușă și a început să plouă. Așteptam momentul acesta exact cum asteapta un copil cadourile de ziua lui. Îmi doream să plouă și îmi doream să simt ploaia cum îmi atinge pielea. În căutarea umbrelei stau în ploaie. Știi acel moment când teoretic ar trebui să fugi, dar practic stai? Fix așa sunt eu acum. Plouă și mi-am deschis buzunarul din față a rucsacului. Am pus sticla cu apă în el, apoi l-am închis. Am tras fermoarele în partea din stânga și nu mă încântă cum arată. Le-am mutat în dreapta și încă plouă… Mai bine le las pe mijloc, să fie echilibru.

Părul e deja ud, dar prins bine în clasica coadă de cal. E caldă ploaia și tocmai a fulgerat. Semn divin că ar trebui să scot umbrela azi, dar începe să sune telefonul.

– Plouă!

– Știu. Îmi caut umbrela și vin.

Câțiva stropi au ajuns pe display. Îl șterg de tricou și gata. Acum tună și pare să se liniștească ploaia. Până scot eu umbrela iese soarele. O caut în rucsac. Știu sigur că am luat-o cu mine. Într-un final o găsesc și cu o neîndemânare specifică mie o și deschid.

Să pornim la drum chiar dacă plouă!

Iar sunt în teniși albi, dar de data asta chiar nu-mi pasă. Pot să țopăi prin toate bălțile ce se formează în fața mea. Plouă în rafale, când mai tare, când mai încet. Așa e și viața. Într-o zi trăiești mai intens, în alta nici nu simți că trăiești. În alta te zbați să supraviețuiești. În fața mea sunt locuri neatinse de ploaie, protejate de copaci. În viața de zi cu zi ar fi acele bule de care toată lumea vorbește, în care te izolezi și nimeni și nimic nu te atinge. Nici măcar viața.

Cândva m-am izolat și eu așa. Am fugit de mine și de tot, am fugit de viață. Acum nu mai e așa. Acum sunt liberă să țopăi prin ploaie, să alerg prin soare, să fug după vise și să fiu eu. Până acum ceva timp ploaia îmi aducea tristețe. Azi nu. Azi sunt fericită!

 

8 Comments

 1. Alina Anghel

  iulie 28, 2017 at 12:24 am

  Azi m-am plimbat prin ploaie si am incercat sa ma bucur de ea, sa o las sa spele tot ce nu vreau sa vad/sa cred si sa merg mai departe. Ploaia e buna, daca stii cum sa treci prin ea.

 2. Raluca Brezniceanu

  iulie 27, 2017 at 11:13 pm

  Astazi sunt si eu fericita, iar la ora asta pot sa topai la propriu prin ploaie pentru ca in sfarsit ploua in orasul meu, dar in sufletul meu e numai soare.

 3. Miss R

  iulie 27, 2017 at 4:34 pm

  Foarte frumos si inspirat ai scris articolul <3 Ar trebui sa ma bucur si eu mai mult de lucrurile marunte… de obicei sunt plina de nervi cand ma prinde ploaia :))

 4. ella

  iulie 27, 2017 at 1:37 pm

  Uneori trebuie sa savuram lucrurile marunte, pentru a ne umple bateriile.

 5. Iasmina

  iulie 26, 2017 at 4:30 pm

  Ce fain e să te ude ploaia de vară. Și ai dreptate, așa e și în viață, ploaie, soare și cu ascunzișuri la nevoie.

 6. Loredana

  iulie 26, 2017 at 2:45 pm

  Da, e fain sa stai in ploaie. Bine, nu intr-o furtuna precum cea de ieri, dar mirosul ploii imi place si de asemenea imi place sa aud stropii, stand cu o cana de ceva cald in brate!

 7. mirela16

  iulie 26, 2017 at 1:41 pm

  M-a incantat articolul tau, mi-am amintit de copilarie😊

 8. Alexa

  iulie 26, 2017 at 11:44 am

  Cat de frumos si de sincer este articolul…ai fost exact ca un copil care adora sa stea in ploaie si sa se bucure de ea! Imi faci pofta sa stau in ploaie…..adevarul este ca… este superb sa stai in ploaie…sa simti mirosul ploii si racoarea care se asterne…pacat ca avem atatea lucruri bine intiparite in minte din copilarie 🙁 care nu ne lasa sa ne bucuram de natura cu adevarat! Te pup cu drag! :*

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: