Premiera spectacolului de teatru „Hangița”

Se spune că „teatrul nu este viaţă în miniatură, ci viaţă mărită enorm, viaţă exagerată înfiorător„.  Sunt curioasă cum este viaţa Hangiţei de la Ateneul Tătăraşi, prin ce trece, ce simte şi cum trăieşte fiecare clipă din viaţa ei pe şcenă. Dacă şi tu eşti curios, Ateneul Tătărași te aşteaptă pe 11 și 13 aprilie 2014, la ora 19.00, la premiera  spectacolului de teatru „Hangița”, comedie, de Carlo Goldoni, regie Andrei CIOBANU.

Distribuție:

Simona SIMIONESEI – Mirandolina

Mădălina MUNTEANU – Ortensia

Dragoș STAN– Fabrizio

Tomiță MORARU – Cavalerul di Ripafratta

Gheorghe ȘFAIȚER – Marchizul di Forlipopoli

Cătălin CUCU – Contele d`Albafiorita

Scenografie: Nicolai MIHĂILĂ

Mișcare scenică: Beatrice VOLBEA

Fotografii: Adrian CUBA

unnamed

Spectacolul este produs cu sprijinul Volksbank România.

Despre piesă:

Hangița” este o comedie care va binedispune pe oricine indiferent de vârstă și în care oricine se va regăsi. Hangița de la Ateneul Tătărași din Iași e plină de culoare, de voioșie, de lumină,  de muzică, de bună dispoziție, de umor, de intrigi, de rezolvări neașteptate ale unor situații  aparent banale, de iubire, de falsitate în dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plină de viață!

Hangița” este o Commedia dell’Arte mai modernă, cu fine accente psihologice. Trebuie să menționez că stilul nostru de joc nu e același cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc și apropiat de actual. Atât de natural cât se poate juca astfel încât să nu uităm că suntem totuși la o comedie a lui Goldoni. Rețeta pentru o „Hangița” savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiți de o tinerică frumoasă și se amestecă alături de un cavaler țanțoș și orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi se adaugă o hangiță oacheșă și inteligentă, dar șireată și prefăcută împreună cu o actriță descurcăreață și dispusă la orice fel de compromis pentru a-și atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel avem un meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se servește cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tătărași.
Andrei CIOBANU

Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, studenți, pensionari, șomeri: 10 lei

  1. Cum a fost la premierea piesei de teatru Hangiţa? |

    aprilie 15, 2014 at 4:57 am

    […] invit din nou să mergeţi la teatru, să mergeţi să vedeţi Hangiţa de la Ateneul Tătăraşi, să învăţaţi şi să vă bucuraţi de momentul artistic, pentru că merită şi […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Sculptură în suflet bianca ionel blog
Sculptură în suflet

Sculptură în suflet Eşti prea departe de mine, Sau sufletul tău a ars de frig Pe cerul nopţii plin de...

Închide