PREMIERA spectacolului de teatru „Mitică Popescu”, după Camil Petrescu

Ateneul Tătărași deschide Stagiunea teatrală 2014-2015 cu PREMIERA spectacolului de teatru „Mitică Popescu”, după Camil Petrescu, în regia lui Viorel Vârlan. Publicul este invitat sâmbătă, 27 septembrie 2014, de la ora 19.00 în sala mare de la Ateneul Tătărași să descopere trecutul și să călătorească în viitor.

Spectacolul este produs cu sprijinul casei de modă NICHI CRISTINA NICHITA, Papucei, Florăria Ana și Serv Union.

Cuvântul regizorului:

Mitică Popescu este o comedie romantică, lipsita de tuse groase, caricaturale.

Departe de a fi o comedie spumoasă, stârnește mai degrabă zâmbete decât hohote de râs. Căci vorbim aici de un umor de finețe rară, încărcat de subtilități.

Piesa de teatru Mitică Popescu constituie o replică la personajul lui Caragiale, însă ea are și un alt reper: Mitică Ionescu din comedia lui Liviu Rebreanu, Apostolii. Mitică Ionescu este exemplul impostorului, dotat cu toate viciile, care face din arta disimulării un mod de existenţă pentru a parveni. Camil Petrescu respinge această imagine a lui Mitică și, chiar dacă personajul său prezintă o dimensiune ludică, deținând și el arta disimulării, este pentru a-și ascunde sentimentele de iubire față de patroana la care lucrează, Georgette Demetriade.

Într-o distribuție ce îmi onorează încercarea de a pune în scenă un text care a cunoscut de-a lungul vremii rareori luminile rampei, într-un cadru și o ambianță ce se vrea a fi de niciunde și de pretutindeni, vă invit să medităm împreună, fie și pentru o clipă, la câtă nevoie avem astăzi de prezența lui Mitică Popescu într-o societate măcinată de nimic, mici meschinării și pragmatism exacerbat.

Mitică ne reamintește ce înseamnă să fii om. Mitică este profesor fără voie într-o tentativă de a ne învăța să trăim frumos și adevărat. Iar dacă îl întâlniți vreodată pe Mitică, ocrotiți-l. El este un exemplar rar. Din ce în ce mai rar.

PREMI

Distribuție:

Doru AFTANASIU

Laura BILIC

Horia VERIVEȘ

Gheorghe ȘFAIȚER

Emanuel FLORENTIN

Liliana VÂRLAN

Viorel VÂRLAN

Bogdan MATEI

Ileana OCNEANU

Elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”: Ana BAROI, Gianina BEJENARU, Ștefania SANDU, Răzvan GROSU, Claudiu VRABIE

Scenografie: Viorica PERJU

Coregrafie: Alice ȘFAIȚER

Ilustrație muzicală: Bogdan VÂRLAN

Lighting design: Adrian BULIGA

Butaforie: Constantin BUTOI

Ateneul Tătărași prezintă în fața publicului PREMIERA „Mitică Popescu”, după Camil Petrescu, în regia lui Viorel Vârlan ca un omagiu adus marelui dramaturg la împlinirea a 120 de ani de la nașterea sa.

Preț bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenți, pensionari, șomeri: 10 lei

Biletele pot fi achiziționate de la casierie. Program: L-V 08.00- 16.00 și cu o oră înainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

Avanpremiera piesei de teatru „Mitică Popescu” după Camil Petrescu va avea loc vineri, 26 septembrie 2014, de la ora 19.00. Intrarea publicului se face pe bază de invitație. Sunt puse la dispoziție și 100 de bilete la prețul de 8 lei fiecare şi nu se fac rezervări.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
OLX.ro marea promoţie de reclame proaste care degradează imaginea românului

După ce ne-am săturat de sloganele cu „Pune anunț pe Mercador și găsești cumpărător”, a urmat avalanşa de reclame cu...

Închide