Primăvara HOINARă pe ritmuri de muzică folk

Pentru iubitorii de muzică folk şi nu numai, azi am plăcerea să vi-l prezint pe Marius Matache. Marius activează în muzica folk de peste 10 ani (primul meu concert a avut loc pe 8 aprilie 2004, în Club Big Mamou din București), timp în care a cântat în diferite formule de trupă (I’mperfect), proiecte (Gashkademia de Folk) sau singur. Din 2007, cântă ca Marius Matache&Folk Band Imperfect, trupă ce include, în funcție de proiecte, diferiți muzicieni (nai, pian, vioară, bas, percuții etc.). În 2013 a lansat primul album de autor, intitulat HOINAR prin Piața Matache, promovat în 28 de orașe din România. Prezent pe trei albume colective (Ziua de Mâine 2008, Folk din pana mea! 2011, Fălticeni Folk 2014) și pe un album al formației Țapinarii (2010 ani de folk alternativ).

Mereu cu zâmbetul pe buze, în permanentă interacțiune cu cei din fața sa, artistul Marius Matache se dedică total Măriei Sale Publicul, fie că evoluează pe scenele unor teatre sau în cluburi ce găzduiesc concerte de muzică live. Piesele sale abordează atât subiecte sociale, povești de dragoste sau subiecte din cotidian, de cele mai multe ori într-o manieră ironică și chiar autoironică. „Atunci când urc pe scenă, am un singur scop: să fac oamenii să zâmbească. Dacă cel din fața mea pleacă de la spectacol mai senin, mai optimist, mai hotărât să schimbe lumea în bine, atunci artistul Marius Matache și-a îndeplinit menirea „- Marius Matache.

Dincolo de pasiunea lui pentru muzică, Marius este cercetător în cadrul Universității din București, doctor în chimie din 2006 şi blogger serios pe www.mariusmatache.ro.

La începutul lui februarie 2014 a lansat primul meu videoclip oficial, pentru piesa Cât de mult, ce a strâns peste 3000 de vizualizări în primele două săptămâni, iar după un an a depășit 7500.

În noiembrie 2014 a început munca la cel de-al doilea album, ce va purta numele de Alchimie și care va fi realizat integral pe versurile poetului Sorin Poclitaru și avându-l ca producător muzical pe Victor Panfilov. La el vor contribui, printre alții, Vlady Săteanu (bas, Sarmalele Reci), Vova Sergheevici (ex-Spitalul de Urgență, ex-Bandidos). Albumul se estimează a fi gata în vara acestui an.

La 11 ani de la concertul Imperfect din clubul Big Mamou, ce a reprezentat debutul carierei sale artistice, Marius Matache pornește într-un turneu național ce include 11 orașe. Intitulat Primăvara HOINARă, turneul este realizat cu sprijinul Domeniilor Sâmburești. Este cea mai amplă desfășurare de forțe din cariera sa într-un timp atât de scurt. Concertele ce fac parte din Primăvara HOINARă includ atât piese de pe albumul de debut Marius Matache – HOINAR prin Piața Matache – dar și de pe noul material discografic.

Concert folk
Afisul concertului Primăvara HOINARă

Pentru concertele din Moldova (18-22 martie), Marius Matache îl va avea alături pe Puiu Crețu.

 Programul complet al turneului este următorul:

 • 2 martie – Teatrul Mignon, București;
 • 6 martie – Restaurant La Taifas, Brașov;
 • 7 martie – Class Cafe, Bistrița;
 • 8 martie – Hanul Greweln, Mediaș;
 • 12 martie – The 80’s Pub, Timișoara;
 • 13 martie – Casa de Cultură Traian Demetrescu, Craiova;
 • 18 martie – Biblioteca Municipală Radu Rosetti, Onești;
 • 19 martie – Restaurant Casa Veche, Roman;
 • 20 martie – La Fierărie – Pub Boem, Suceava;
 • 21 martie – Casa de Cultură Municipală Gura Humorului;
 • 22 martie – Pub Km 0, Piatra Neamț.

Acestea fiind spuse, vă invit să mai ascultăm încă o piesă interpretată de Marius Matache şi sper că iubitorii de folk să umple sala şi să-l răsplătească la final, pentru tot talentul şi dedicare lui cu multe aplauze.

 

 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
tu de ce fugi, frici interioare, bianca ionel blog
Tu de ce fugi?

Fiecare tinde să fugă de ceva, tu de ce fugi? Unii fug de responsabilitate, alţii de singurătate, alţii de locuri...

Închide