Recenzie Epufos

Lucrând ca şi web developer de mai bine de 3 ani, a venit timpul să încep să analizez anumite site-uri şi am ales să încep cu unul pufos, care oferă jucării de plus gigant.  Aşadar să începem pufoşeala!
Am să abordez recenzia mai mult din perspectiva cumpăratorului, dar şi un pic din cea a programatorului şi voi încerca să mă abţin de la detaliile prea tehnice.
Mă voi axa pe următoarele direcţii: design şi uşurinţa în plasarea unei comenzi.

epufos_home

După cum puteţi observa în poza de mai sus, site-ul are un design colorat şi atractiv şi îţi sugerează din prima că se adresează unei anumite categorii de vărstă. Dacă aş fi părinte, mi-aş lua copilul în braţe şi l-aş lasă pe el să butoneze şi să-ţi aleagă din multitudinea de jucarii de plus.
Prima pagină este structurată foarte bine. În header avem logo şi un slider în care ni se prezintă mărimea ursuleţilor de pluş în comparaţie cu o domnişoară care pare să aibă undeva la 170cm-180cm înălţime, de unde putem deduce că ursuleţul este undeva la 150cm-160cm.
După slider, avem strucuturat conţinutul, pe două coloane. Cea din stânga prezintă categoriile disponibile pe site (jucării ieftine şi jucării mari de plus), un filtru de culori după care se poate căută un plus alb, portocaliu, roz, albastru, mov, crem, corai sau maro, ofertele speciale şi pagina de Facebook, care se bucură de un număr considerabil de fani.
A doua coloană a site-ului are două mari categorii, produse recomandate şi produse noi. Produsele recomandate sunt în general cele mai apreciate de cumpăratori sau cele mai vândute. Îmi plac site-urile cu o structură simplă, care ofera posibilului cumpărător toate informaţiile de care are nevoie încă din prima clipă.

wish_list
La un mouse over peste unul din produse, putem observa două optiuni: de adaugare ca şi produs în wishlist şi de comparare. În conformitate cu noile cerinţe ale unui site cu produse, cele două opţiuni sunt un must have. La click pe unul din produse suntem redirecţionaţi pe pagina cu detalii despre produs.

detalii_produs

Aici găsim câteva imagini cu produsul, marimile în care este disponibil şi o mică descriere. Tot aici avem şi numărul de telefon la care se pot efectua comenzile.
Personal mă aşteptam să pot urma o serie de paşi pentru finalizarea online a comenzii şi sunt dusă în eroare de posibiliatea de a mări/scade cantitatea produsului. Posibil ca site-ul să fie încă în construcţie şi până la instalarea şi configurarea unui modul de plată online, comenzile să fie efectuate telefonic.  Alte elemente care sunt utile pe site ar fi chatul şi formularul de contact.

Ca şi plusuri avem următoarele elemente:

 • + design atractiv şi responsive (site-ul se vede şi funcţionează impecabil şi de pe telefon/tabletă
 • + multiple posibilităţi de contact
 • + uşurinţa în navigare
 • + filtru pentru culori
 • + produse puse pe categorii
 • + posibilitate de review
 • + posibilitate de a compara mai multe produse între ele
 • + transport gratuit (ar fi bine de precizat şi timpul)

Ca şi minusuri:

 • – lipsa unui modul de plată online
 • – nu toate jucăriile au descrire şi detalii privind dimeniunile
 • – anumite elemente, cum ar fi selecţia unei cantităţi care pot duce în eroare posibilul cumpărător

Sesizare: majoritatea produselor apar cu stoc epuizat (fie e o greşeală, fie chiar au fost aşa multe cereri încât nu mai sunt produse în stoc)

Acestea fiind spuse, am teminat pufoşitul acestui site, nu am fost pufoasă în realizarea acestei recenzii, ci obiectivă şi axată pe subiect. Ca şi web developer am ochiul altfel format şi când deschid un site mă aştept la o serie de caracteristici. Dacă ar fi să dau o notă, aş depuncta doar faptul că am fost dusă în eroare de posibilitatea unei comenzi online, ce nesecită un modul de plăţi online, care sunt mai mult decât convinsă că este în lucru. Dacă nu este în lucru, echipa Epufos mă poate contacta pentru a stabili un contract de colaborare şi îmbunătăţire a site-ului ce presupune şi implementarea acestui modul de plătă online, sau măcar comandă online cu plata la livrarea produsului.

Până la următoarea postare, dacă doriţi să faceţi un cadou pufos, eu vă recomand Epufos.ro şi vă rog să-mi povestiţi cât de pufoasă este achiziţia făcută şi în timp va fost livrată.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Vânătorii adevăraţi aleg Gerovital H3 MEN!

Bună dimineaţa, scumpă femeie! Încă o nouă zi din viaţa ta aglomerată începe acum. Cu paşi mărunţi, dar siguri te...

Închide