Review MarketOnline.ro

Marketonline.ro este un site de comert online ce oferă o gamă largă de produse, de la laptopuri la jucării pentru copii.marketonline.ro review by bianca ionel

Prima impresie este una plăcută, designul este cât de cât aranjat, un pic chiar îngrămădit, din punctul meu de vedere. Site-ul poate fi vizualizat fără nici o decalare de la un display de 1920 X 1080 până la unul de 1024 X 600.(nota 8)logo marketingonline.ro review bianca ionel

Logo-ul, din punctul meu de vedere e cam mare, motto-ul „unicul magazin online de șapte stele” și stelele din logo le consider mai mult decât exagerate. Îmi primul rând, pentru că nu cred că e singurul magazin online de șapte stele și în al doilea rând pentru că nu cred că e prea constructivă această laudă. Aparent poate da bine la client, dar dacă serviciile tale nu se ridică la cele 7 stele invocate, avem o problemă. În al treilea rând, s-a făcut undeva un clasament și în urma acestui clasament a reieșit faptul că MarketOnline.ro este unicul magazin de 7 stele dintre toate magazinele online? Hmm, mă îndoiesc. Culorile, destul de comune, roșu și albastru, dar interesante efectele de pe text. (nota 7)

Design – așa cum mai spus, destul de aranjat, prea îngrămădit, prea multe informații sub meniu, prea multă nevoie de confirmare a brandului (gen: „Sunteti aici: marketonline.ro „). Cautarea în pagină e mai mult decât vizibilă, chenarul portocaliu sare în ochi, la fel și coșul de cumpărături. Exită o asimetrie constată pe prima pagină, care mie personal îmi displace.

design marketing online review by bianca ionelȚin foarte mult la aliniere, iar în cazul de față, aceasta nu știu după ce principii e făcută. Meniul din dreapta la hover are o lungime pe care nu o pot explica, aș fi preferat să acopere sliderul și nu conținutul în jos, iar lungimea acestuia să difere în funcție de numărul de subcategorii afișate. E destul de deranjant, pentru mine, portocaliul din pagină. Nu înțeleg de ce nu s-a mers pe un roșu mai palid, din culorile folosite în logo. Săgețile albe din dreptul subcategoriile sunt aproape invizibile. Alb pe gri nu e tocmai o combinație reușită de culori. Spațierea și ea lasă de dorit. (nota 7)

Funcționalități (nota 7)

  • Căutarea – am dat un search după „pisici”, evident nu au existat rezultate, în schimb avem două filtre nefuncționale, care nu își au rostul și care ar putea să nu apară în astfel de situații.

functionalitate cautare review bianca ionel

  • Pagina produsului – destul de bine structurată. Am sesizat că nu toate linkurile afișate duc spre o pagină, exemplu (Link producător nu este ancoră), din nou probleme cu încadrarea, explicația de la stoc iese din conținutul paginii. La partea de descriere produs, cred că ar mai fi de lucru, pentru un laptop consider că e mult prea scurtă. Recomandarea pentru versiunea de Windows cred că ar putea fi pusă după speficicațiile tehnice. Reducerea cred că e prea mare, la fel și butonul de cumpără.

pagina produsului marketing online review by bianca ionel

  • Butonul „Comandă” – duce către pagina de finalizare a comenzii, unde se pot completa detaliile pentru livrare. De asemenea putem trimite comanda și din dreapta sus, unde vizualizăm coșul de cumpărături. Din nou combinația de culori nu e tocmai fericită, scrisul, destul de îngrămădit, comparativ cu dimensiunea butonului.

comanda marketing online review bianca ionel

  • Filtrează după – o funcționalitate utilă în cadrul unui site, există, undeva în partea dreaptă pe paginille de categorii, e un pic obositoare animația lupei. Ca și timp de așteptare e ok, filtrele aplicate sunt afișate sub această funcționalitate, corect ar fi fost să apară în interiorul ei. Am observat că se folosește flash, nu cred că e tocmai profi, luând în calcul faptul că nu toți clienții pot avea flash-ul actualizat sau un browser care să permită flash.

filtrează dupa review bianca ionelTestul GTmetrix (nota 8,2)

gtmetrix test bianca ionelRezultatul testului este acceptabil, mai este suficient loc pentru îmbunătățiri, mai ales pe partea de timpi de așteptare.

Mobile-Friendly Test (nota 6,5)

mobile test marketonline review bianca ionelSite-ul nu este tocmai mobile friendly, trecând peste optimizările necesare, ar avea nevoie de o îmbunătățire destul de mare pe această direcție.

 SEO Test (8,69)

market online seo test by bianca ionelPe partea de SEO e un scor destul de bun, mă așteptam la un scor mult mare luând în calcul numărul de bloggeri care scriu pentru această companie și pentru promovarea ei, dar, se pare că și aici este suficient loc pentru îmbunătățiri și calitatea contează mai mult decât cantitatea.

Ca recomandări pentru cei care se ocupă de dezvoltarea site-ului ar fi următoarele:

  • rezolvată cât mai urgent versiune de mobile a site-ului,
  • schimbate filtrele, flash-ul chiar nu mai este o alegere fericită în 2015 și clar nici în 2016
  • mai multă atenție la detalii, spațiere, fonturi, culori alese și la dimensiunile butoanelor – înțeleg faptul că nu toți clienții văd anumite butoane, dar hai să nu-i tratăm pe toți ca pe niște orbi – pentru mine e deranjant să văd un buton cât casa și un scris de 10,
  • optimizarea site-ului: imagini, css, js, timpi de încărcare.

Nu cred că pot să vă recomand acest site, nu am cumpărat de pe el, nu intenționez să o fac pentru că nu îmi inspiră încredere. Cred că e axat mai mult pe vânzări și mai puțin pe client, cel puțin după felul în care arată, aceasta este impresia mea. Ca și nota finală, din partea mea primește, aș putea spune cu indulgență 7,48.


Acest review a fost realizat în data de 22 noiembrie 2015. Pentru orice alte schimbări voi reveni cu un update.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Review Bianca Ionel
Giordani Gold Essenza Oriflame

Bine v-am regăsit! Astăzi, este prima oară când fac un review unui parfum și înainte de toate, aș vrea să...

Închide