Review ScauneOnline.ro – un site cu scaun la cap

ScauneOnline.ro este un site care oferă o gamă mare de scaune ce pot fi încadrate în categorii de la birou, până la relaxare, direct de la importator.

Prima impresie este una plăcută, designul este aranjat şi elegant, iar site-ul poate fi vizualizat fără nici o decalare de la un display de 1920 X 1080 până la unul de 1024 X 600.(nota 9)

scauneonline.ro prima impresie
Scaunoneline.ro prima impresie

Logo surprinde exact tipurile principale de scaune ce le oferă site-ul şi este integrat într-un mod elegant în headerul site-ului. Culoarea consider că este prea puternică, pentru backgroundul din spate portocaliu. Condiser că ar fi mai bine evidenţiat pe un background portocoliu cu o opacitate mai redusă, sau mai deschisă, cum e portocaliul din partea dreaptă. (nota 8)

Design – aşa cum am specificat şi mai sus, site-ul este aranjat, iar designul ales cu gust. Combinaţia de gri, portocaliu şi verde este una ok, care nu deranjează ochiul vizitatorului. Meniurile sunt poziţionate în zone accesibile şi oferă clientului posibilitate de a ajunge rapid pe toate paginile de interes. Singurul minus l-aş da pentru banner care are un background cu fulgi, şi suntem în luna iunie, şi nu este realizat într-un mod prea profesionist. De asemenea livrarea gratuită ar da mai bine cu un alb/gri, combinaţia portocaliu -negru fiind prea puternică din punctul meu de vedere. (nota 8)

banner scauneonline.ro
Banner ScaundeOnline.ro

Funcţionalităţi (nota 9)

 • Modulul „Sortează după” – funcţionează ok, singurul minus ar fi la afisarea produselor. Am făcut o simplă căutare după un anumite criterii, printre care culoarea să fie roşie, rezultatul afişat a fost un scaun alb, iar la click pe produs am putut vedea că acel produs se afla disponibil şi în culoarea roşie. Dacă nu aş fi fost un client curios, aş fi considerat că această sortare este una eronată.
Modul sortare ScauneOnline.ro
Modul sortare ScauneOnline.ro
 • Pagina produsului este foarte bine structurată, apreciez foarte mult filmuleţul din descrierea produsului. Este un element important pentru un client din mediul online care nu poate atinge produsul şi nu îşi poate face o imagine reală a acestuia doar din poze.
  detalii pagina produs scauneonline.ro
  Detalii din pagina produsului ScauneOnline.ro
 • Butonul Adaugă în cos ne duce direct spre pagina în care aflăm toate detaliile despre cum se face achiziţionarea, plata şi livrarea produsului. Din nou, un plus, consider că taburile din această pagină sunt foarte importante şi utile prentru utilizator.
comanda scauneonline.ro
Pagina de comandă, ScauneOnline.ro
 • Butoanele către site-urile de socializare funcţionează corespunzător.

Testul GTmetrix (nota 8,5)

gtMetrix test scauneonline.ro
GTmetrix test pentru ScauneOnline.ro

Testul GTmetrix are un rezultat destul de bun, bineînţeles mai este loc de îmbunătăţiri, dar punctajul peste 80 este un plus, luând în calcul numărul mare de produse de pe site şi alte elemente ce ţin de optimizarea acestuia.

Mobile-Friendly Test (nota 9)

Mobile Friendly Test ScauneOnline.ro
Mobile Friendly Test ScauneOnline.ro

Site-ul este mobile friendly, dar cred că s-ar mai putea aduce îmbunătăţiri privind designul pentru mobile.

W3C Validator Test (nota 10)

W3Validator ScauneOnline.ro
W3Validator ScauneOnline.ro

Rar întâlneşti un site care să treacă fără nici o eroare verificarea la W3C Validator, se pare că echipa de programtori din spatele siteului ScauneOnline.ro şi-a făcut treaba într-un mod exemplar. Felicitări!

SEO Test (nota 7, 7)

Seo Woorank Test ScauneOnline.ro
Seo Woorank Test ScauneOnline.ro

Pe partea de SEO, cred că ar mai putea investi un pic, rezultatul este unul mai mult decât bun, o rezolvare a erorilor şi mici îmbunătăţiri le-ar putea aduce un punctaj aproape de maxim.

Ca recomandări pentru cei care se ocupă de dezvoltarea site-ului ar fi următoarele:

 • design pentru versiunea mobile,
 • adăugare https:// pentru paginile din site ce presupun transfer de date confidenţiale, pagina clientului
 • optimizare a site-ului pe partea de mobile, pentru a evita timpii mari de încărcare, minificare css, js, etc.
 • adaugare link către Google+ ,
 • optimizare imagini şi adăugare dimensiuni pentru acestea.

Personal recomand acest site, nu am cumpărat nimic de la ei şi nu le-am testat produsele, dar dacă ar fi să judec după dedicarea şi profesionalismul de care dau dovadă în site-ului online, cred că şi produsele lor se ridică la nivelul aşteptat de cumpărători. Nota pentru acest site este 8,5.


Acest review a fost realizat în data de 3 iunie 2015. Pentru orice alte schimbări voi reveni cu un update.

 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Review Bianca Ionel
Review Totalmag.ro

Totalmag.ro este un site care oferă de toate. Iniţial am fost dusă în eroare de poza cu tipul din stânga...

Închide