Review Totalmag.ro

Totalmag.ro

este un site care oferă de toate. Iniţial am fost dusă în eroare de poza cu tipul din stânga şi am crezut că oferă produse pentru armată, dar la un scroll interminabil pe prima pagină am descoperit multitudinea de categorii de la accesorii pentru calculatoare până la produse pentru îndepărtarea rozătoarelor din casă.

Prima impresie nu este una plăcută. Pe desktopul cu un display de 1920 X 1080 site-ului arată mai mult decât decalat, cu imagini suprapuse şi neîngrijit. (nota 3)

totalmag.ro logo
Prima pagină a site-ului totalmag.ro

Logo – o combinaţie ciudată de roşu cu verde ce mă duce cu gândul tot la produse dedicate armatei. (nota 7)

Design – o combinaţie ciudată de stiluri, culori, design pentru butoane. Îmi lasă împresia unui site făcut în grabă cu elemente copiate de pe la alţii şi adăugate doar că să fie. Font-ul variază de la mult la prea mare la imposibil de citit. (nota 3)

functionalitate produs totalmag.ro
Produs de pe site-ul totalmag.ro

Bannerele sunt un copy-paste de elemente din online, inclusiv de la Emag, la fel de dezordonate şi fără sens.

design totalmag.ro
Design banner totalmag.ro

Funcţionalităţi (nota 5)

 • Modulul Yahoo Messenger care aparent dă impresia că cineva e online şi îţi poate răspunde la întrebări e doar o poză ce redirecţionează utilizatorul către o pagină inexistentă (ymsgr:sendim?ro.totalmag) urmată de o eroare. Dacă până acum avea dubii că acest site poate avea o urmă de profesionalism în acest moment acel dubiu a dispărut total. Cu siguranţă cel ce a creat acest site nu este un programtor cu un minim de experienţă ci un amator dornic de comerţ online.
 • Butoanele către site-urile de socializare – cel de Facebook duce către o pagină dedicată magazinului, Google+ la fel, dar cel de Twitter şi Linkedin duc către Nemaro România. Posibil acesta să fie brandul iniţial, transformat în totalmag fără prea mult succes.
 • Butonul de „mai mult…” de pe fiecare banner din slider-ul de pe prima pagina este din nou de formă.
 • Realizare comandă – paşii sunt destul de simpli, la final necesită crearea unui cont pentru a finaliza comanda.

Testul GTmetrix (nota 7)

Am fost surprinsă de rezultat, destul de bun luând în calcul impresia care mi-a lasat-o site-ul.

test totalmag.ro gtmatrix
Test totalmag.ro gtmatrix

Din tot ce am analizat până acum acesta cred că ar fi primul plus care îl acord acestui site.

Mobile-Friendly Test (nota 0)

Site-ul nu este realizat într-un format responsive nici pentru desktop, iar când vine vorba de mobile rezultatul îl puteţi vedea şi voi mai jos.

Mobile-Friendly totalmag.ro
Google mobile friendly test totalmag.ro

W3C Validator Test (nota 3)

Nu mă surprinde numărul mare de erori şi încă o dată mi se confirmă că în spatele acestui site, dacă îl pot numi aşa e doar o goană imensă după bani.

W3C Validator Totalmag.ro
W3C validator Totalmag.ro

SEO Test (nota 5)

Voi lăsa şi de această dată ciferele să vorbească, sau procentul de 54.5%

Totalmag.ro SEO
Totalmag.ro rezultat SEO

Îmi pare rău pentru acei bloggeri care au scris despre acest magazin online ca fiind extraordinar şi îmi pare rău pentru cei care cred ceea ce acei bloggeri vând pentru un cuţit sau un tricou primit cadou. Dacă ar fi să dau o notă acestui site, 3 cred că ar fi mare, dar o voi da pentru cel care a adăugat produsele pe site.

Personal nu recomand acest site, nu îmi inspiră încredere şi consider că nu îşi respectă clienţii ce pot veni din online.  Îi înţeleg pe cei care sunt la început de drum, dar când alegi să îţi faci un site şi să te expui online trebui să îţi iei un programator şi un designer care să se ocupe de acel site şi dincolo de asta să îţi placă ţie ceea ce vezi.

Site ce îl încadrez în categoria: AŞA NU!


Acest review a fost realizat în data de 29 mai 2015. Aş fi fericită să văd îmbunătăţiri ale site-ului totalmag.ro şi să fiu nevoită să revin cu un update.

2 Comments

 1. chestionare dprciv

  iunie 6, 2015 at 6:11 pm

  E cel mai documentat paragraf despre Review Totalmag.ro – lipsă de
  respect pentru clienţii din online. Tineti-o tot asa!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: