Sendvișul potrivit pentru un IT-ist

Da, aţi citit bine, sendviş şi nu cafea! Azi distrugem mitul, azi dezvăluim misterul din lumea IT şi azi vă confirm că noi, ăştia din IT, ăştia de facem site-uri web şi instalam Windows (nu, nu instalam, dar toată lumea aşa are impresia), noi ăştia de spargem parole şi suntem în nu ştiu ce echipă de hackeri anonimi nu ne hrănim doar cu cafea şi nu transformăm cafeaua în cod.

Noi ăştia din IT nu suntem nişte zombi şi mai şi mâncăm şi în general mâncăm bine, mai ales dimineaţa.

Bum! Toate miturile s-au dus, IT-işti mănâncă! Acum vă întebaţi ce? Cum? Noi IT-işti mâncăm în funcţie de domeniul pe care suntem specializaţi şi am să iau pe rând şi am să dau din casă sendvişul preferat al fiecărui IT-ist de la mine din firmă. Toate sunt diferite, pentru că noi suntem diferiţi, iar la gust….hmm…toate sunt delicioase.

Când realizezi un site web, prima oară după ce vorbeşti cu clientul, care e un mofturos şi care în general se schimbă după cum bate vântul, ai nevoie de un designer care să facă tot ce vrea clientul. Aşadar primul sendviş!

Sendvişul designerului:

Se ia o felie de pâine neagră şi primul start cremă de brânză natur, pentru că orice design începe pe un layout alb, un alb perfect care să-i inspire. Apoi va urma o pauză lungă, pentru că vor medita la albul perfect în timp ce vor întinde brânza pe fiecare colţişor al feliei de pâine. Totul trebuie să fie perfect întins, eventual dacă ar putea pune în Photoshop tot sendvişul ar fi perfect. Faţa li se luminează şi adaugă o felie de caşcaval DeSenvis care diferă în funcţie de starea vremii, de la clasic la afumat. Azi e ploioş, aşadar au ales afumat. Urmează o felie de roşie tăiată perfect rotund şi centrată pe mijlocul feliei. În spaţiul gol rămas vor adăuga felii de castravete şi apoi o frunză de salată. Urmează o felie de şuncă care musai trebuie să aibă culoarea #e0938d, pentru cei care nu sunt în domeniu, ar fi un roz frumos şi proaspăt şi încă o frunză de salată. Designerii spun că orice nuanţă de verde se atrage cu orice nuanţă de roşu şi iubesc genul acesta de combinaţii, drept urmare şi ingredientele alese. Apoi urmează o felie de castravete, tăiată perfect rotund şi aşezată în mijloc şi de jur împrejur roşii, pentru că dincolo de perfecţiune, designerii nu vor simetrie perfectă, ca să nu zică lumea că ei sunt fixişti. Adevărul este că sunt, drept urmare mai urmează o felie de caşcaval DeSenvis afumat şi o felie de pâine tot neagră şi tot cu un strat de cremă de brânză natur. Totul se înţeapă cu o scobitoare şi în vârf se adaugă o măslină verde umplută cu gogoşar.

Da, ştiu, iar verde-roşu…designerii aştia. Şi scobitoarea? E ca să stea totul perfect, să nu fugă nici roşia şi nici castravetele perfect centraţi pe centru. Vă las pe voi să decideţi dacă sunt fixişti sau nu!

Sendvişul ajutorului de programator:

El e colegul nou venit, care vrea să impresioneze pe toată lumea şi vrea să arate că el ştie foarte, foarte multe, mai multe chiar decât cei vechi, aşadar va lua o chiflă cu tot felul de seminţe deasupra, pentru că spune el seminţele sunt bune şi pline de energie şi primul start cremă de brânză cu usturoi. Mda…usturoi, pentru că el e tipul care adoră provocările şi adoră se să facă nu doar auzit ci şi simţit. După ce se pune un strat consistent de brânză, eventual două straturi se adauga o felie de salam, una de şuncă şi una de pastramă. Carne multă, proteine, ştie el ce ştie. Apoi 3 mieji de nucă, tot pe principiul multă energie şi încă o felie de pastramă, şuncă şi salam într-o ordine aleatorie. Fără legume, fără scobitoare sau alte glume, se serveşte pe tastatură şi eventual cu o gumă de mestecat după.

Sendvişul programatorului PHP:

Programatorul PHP nu îşi face niciodată el sendvişul, cel puţin aşa spune, pentru că e prea ocupat cu programarea, în schimb sendvişul lui e făcut de iubitoarea soţie sau iubită, după caz. Dacă îl privim cu atenţie, înţelegem clar că e mână de femeie numai după cum este frumos ambalat în staniol şi după şerveţelul adăugat în pungă. Nu e frumos să ne uităm în brocanul altuia, în cazul nostru în sendvişul altuia, dar o să tragem frumos cu ochiul şi o sa vedem două felii de pâine toast prajite şi primul strat brânză cu verdeaţă. Urmează o combinaţie de salată cu roşii şi castraveţi, o felie de caşcaval DeSenvis simplu, câteva felii de ardei roşu (clar exprima iubirea pentru programator) şi trei felii de pastramă de pui, pentru că programatorul nostru vrea ceva consistent dar uşor la stomac. Peste pastramă de pui, câteva măsline tăiate rondele şi  încă o felie de caşcaval DeSenvis simplu. Hmm, delicios, normal, doar iubita ştie ce e mai bun pentru programatorul ei drag.

Sendvişul programatorului Magento:

Săracul programator Magento e tot timpul trist şi prins cu munca, mereu explică clienţilor cât de uşor e de administrat un astfel de site, dar nimeni nu-l înţelege. Abia apucă să mănânce, iar felia lui simplă de pâine începe mereu cu un strat de brânză pufoasă cu smântână şi câteva felii de şuncă. Eventual dacă a avut timp să ajungă la piaţă o felie sau două de roşii şi nimic mai mult. Fie vorba între noi, sendvişul lui e invers proporţional cu complexitatea site-urilor dezvoltate pe Magento şi tot timpul alege ceva pufos ca brânza pufoasă cu smântână pentru a găsi alinare în ceva.  După ce îşi savurează sendvişul apare şi o lumină pe faţa lui, deci clar, a fost exact ce avea nevoie pentru a se reapuca de muncă.

Sendvişul programatorului WordPress:

Programatorul WordPress are tot timpul aceeaşi bază pentru sendviş, o fi şi din cauza platformei pe care lucrează. El alege două felii de pâine de secară, primul strat de creamă de brânză pufoasă cu verdeaţă, câteva felii de castravete iar la mijloc tot timpul variază. Dacă are un site nou de implementat alege 4 felii de salam, dacă are de făcut doar modificări la un site alege 2 felii de şuncă, dacă primeşte un feedback negativ de la client alege un hamburger de porc şi încălzeşte totul la cuptorul cu microunde, dacă termină un site şi clientul e fericit alege o combinaţie de salam cu şuncă şi eventual ceva felii de caşcaval DeSenvis. În funcţie de ce mănâncă ştii în ce stadiu se află proiectul lui şi cum evolueză lucrurile. El e genul care ştie ce are nevoie în funcţie de nivelul de muncă şi de starea de spirit. O fi şi asta o soluţie, pentru el dă roade, cine ştie, ar trebui să încercăm şi noi.

Sendvişul web developerului:

Web developerul face de toate, el primeşte toate taskurile pe toate platformele posibile şi poate oricând să ia locul celor de mai sus, inclusiv locul designerului. Ce mănâncă ? Ei bine, el e mare iubitor de peşte şi în timpul liber stă pe malul apei şi prinde peşte, aşa că sendvişul lui începe cu un strat de brânză pufoasă cu somon pe o felie de pâine integrală, apoi o felie generoasă de somon afumat peste care stoarce puţină lămâie, adaugă câteva măsline şi o savurează cu poftă. El e singurul care alege doar o felie de pâine pentru sendvişul lui şi singurul care are o farfurie cu mai multe astfel de sendvişuri. Dacă ajungi la biroul lui te va servi generos cu unul, se va oferi să îţi dea şi reţeta şi te va invita şi la pescuit cu el în weekend, dacă nu sunt ceva proiecte de finalizat şi evident nu se lucrează.

Ştiu, vreţi şi poze, vreţi şi voi, dar noi respectăm termenii de confidenţialitate şi fiecare sendviş mai are un element surpriză pentru că în fiecare din noi se ascunde un fan brânză şi un om dedicat muncii sale. Din păcate noi împrţim cu voi aproape totul, dar vă şi invităm să încercaţi acasă o combinaţie care să înceapă un prim strat de brânză şi să vă definească aşa cum sunteţi voi, ca suflete şi ca oameni. Important este să avem o alimentaţie sănătoasă şi să includem produse care să ne ajute şi să ne ofere energia de care avem nevoie întreaga zi. Eu nu sunt doar un IT-ist, sunt şi un pui de blogger, un blogger care vă împărtăşeşte în fiecare post o parte din viaţa lui, un acord din suflet, sau un gând pentru o probă din cadrul SuperBlog 2014, un gând real şi simplu care nu vă invită să alegeţi o anumită marcă de brânză ci vă invită să alegeţi o viaţa sănătoasă. Asta ar trebui să facă fiecare din noi, să uite de premii, de competiţii sau de orice altceva şi să-şi amintească de ce scriu, pentru ce scriu şi ce vor să transmită.

Trăim într-o lume în care preferăm să aşteptăm la un fast food în loc să ne facem propriul sendviş, trăim într-o lume în care dăm copiilor nostri bani de buzunar şi îşi cumpără tot felul de prostii dăunătoare de la magazin pentru că nu vrem să avem timp pentru ei, pentru că uităm de plăcearea de a sta în bucătărie şi uităm de plăcerea de a prepara cu dragoste chiar şi un banal sendviş, trăim într-o lume în care ne vindem clipe şi la finalul vieţii le cerşim. Dacă ai ajus azi aici şi ai citit ce e mai sus închide site-ul, închide calculatorul şi mergi şi fă un sendviş pentru tine, pentru copilul tău sau pentru cineva drag ţie. Vezi bucuria din ochii celui care îi oferi sendvişul şi apreciază asta, e un moment unic, ai făcut un om să zâmbească şi i-ai oferit o parte din timpul tău. Eu sunt web developerul şi iubita programatorului PHP, eu sunt cea care dincolo de blog, dincolo de serviciu şi dincolo de pasiunea pentru muzică iubesc oamenii şi îmi place să îi văd zâmbind şi îmi place să uit de termene limită, de tehnologii şi de orice altceva care nu-mi aduce decât satisfacţie materilă şi să am grijă de oamenii pe care îi iubesc, să apreciez clipa şi momentul când mulţumirea sufletească e tot ce contează şi mă defineşte.

Tu când i-ai făcut un sendviş ultima oară persoanei iubite?

2 Comments

 1. simona borascu

  octombrie 27, 2014 at 1:39 pm

  Multumim pentru articol. Mult succes!

  1. Bianca Ionel

   octombrie 27, 2014 at 2:31 pm

   Mulţumesc!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Cleopatra din noi

Femeia a fost preocupată de frumuseţea sa încă din cele mai vechi timpuri. Fascinanta istorie a Egiptului a avut grijă...

Închide