Sfaturi pentru un blogger începător (VII)

În ultima perioadă, ca și om de social media pentru diferite evenimente am trimis comunicate de presă atât la ziare cât și la bloggeri. Nu mare mi-a fost uimirea să văd că nu doar ziarele dau un copy-paste la articole, ci și bloggerii. Motiv pentru care am decis să scriu despre acest subiect într-un nou articol cu sfaturi pentru un blogger începător.

Și eu primesc comunicate de presă. De bun simț atât pentru cei care mi le trimit, cât și pentru cititorii mei este să le citesc. Apoi extrag din ele informațiile pe care le consider eu necesare într-un articol și eventual să adaug câteva în plus.

Cum publicăm comunicatele de presă dacă suntem bloggeri?

Dacă aleg să merg la evenimentul la care am fost invitată prin intermediul acelui comunicat de presă îmi place să scriu și de ce merg. Ce m-a atras și ce mă motivează să particip la el,  de ce îmi rup din timpul meu și spun prezent. Cred că și cititorul ar vrea să știe de ce mergi tu la acel eveniment, asta dacă nu o faci doar pentru „pișcoțăreală”.

Dacă mergi la eveniment doar pentru că dă bine să fii acolo, iar interesul tău este zero pentru a oferi o informație prețioasă despre acel eveniment, eu aș spune să îți faci o secțiune pe blog Comunicate de presă. Măcar așa ești sincer cu cel care te citește. Știe clar, că secțiunea respectivă e un copy-paste obosit despre care tu nu ai nimic de spus.

Oricât de dur ar părea, ești blog și nu ziar de știri. Dacă ții la imaginea ta și la cititorii tăi, ar trebui să te gândești la conținutul pe care îl livrezi. Aș putea să închei prin a spune că Google penalizează conținutul duplicat. Un text care apare în toate ziarele locale și la tine pe blog în același format, clar va fi penalizat.

Dacă ai un blog, alege să fii original pentru tine și pentru cei care te citesc. Oraganizatorii evenimentului la care ai fost invitat vor aprecia mai mult un articol scris de tine și adaptat pentru blogul tău, decât un copy-paste. Ține mine acest lucru și oferă calitate mai presus de orice. Keep in touch!

 

10 Comments

 1. Alecsandra Airam

  decembrie 1, 2016 at 2:14 pm

  Ma bucur cand citesc astfel de postari ce sunt sigura ca ajuta orice persoana la inceput de drum .
  Pupici

 2. vyo vyoleta

  decembrie 1, 2016 at 12:08 am

  Ai foarte mare dreptate.Eu mai primesc comunicate de presa si chiar le postez , dar nu mereu, dar nu m-am gandit sa fac o sectiune speciala lor , dar am sa tin cont de acest lucru. Multumim pentru articol.

 3. Lory's Blog

  noiembrie 30, 2016 at 9:40 pm

  Sunt de acord!
  Imi place daca merg la un eveniment sa scriu experienta mea de acolo, despre noutati , nu doar produsele pe care le-am primit – in cazul in care am primit ceva!
  Eu am o categorie numita Beauty News unde am lansari de produse, dar din toate comunicatele, public foarte putine, pentru ca pana ajung eu sa postez astfel incat sa nu fie un simplu copy-paste, oamenii deja afla despre ce e vorba si nu mai intra, ba chiar pot ignora continutul meu.

 4. STEPHANINE

  noiembrie 30, 2016 at 3:57 pm

  Din partea mea, fiecare sa faca ce vrea. :))

  1. Bianca Ionel

   noiembrie 30, 2016 at 7:07 pm

   Nu e chiar așa. Dacă fiecare face ce vrea o să avem toți bloggerii o imagine aiurea.

 5. ella

  noiembrie 30, 2016 at 3:13 pm

  E foarte important sa scrii din suflet, e secretul oricărui blogger care vrea sa aiba succes.

 6. Crina Matei

  noiembrie 30, 2016 at 2:51 pm

  Ai foarte mare dreptate, oricum oamenii isi dau seama care sunt copiate si cred ca nu da deloc bine!

 7. Catalina

  noiembrie 30, 2016 at 1:38 pm

  Foarte utile sfaturile si sunt perfect de acord cu tine, mai bine esti original si scri din propria experienta decat sa dai copy-paste la ceea ce a scris altcineva ! 😀

 8. oana pauna

  noiembrie 30, 2016 at 12:37 pm

  Sunt de acord cu tine. Bloggerul trebuie sa fie original.

 9. Alexa

  noiembrie 30, 2016 at 11:36 am

  Foarte interesant…ai perfecta dreptate…si eu aleg sa scriu un articol prin „ochii” mei….cum il interpretez eu…si prin ceea ce simt in legatura cu acel – eveniment/produs, etc. Eu nu pot nici macar sa citesc un articol in stilul copy/paste…..si nici nu ma convinge sa merg sau sa cumpar un articol de acel tip..dar o experienta personala …da! <3

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
sinteza saptamanii 21-27 noiembrie blog bianca ionel
Sinteza săptămânii 21-27 noiembrie

E mai mult decât plăcut să îți tragi sufletul la final de săptămână la mulți kilometrii distanță de casă, în...

Închide