- Singurătatea -

Așa arăta singurătatea. O privesc și o simt cum se năpustește asupra mea.

Îmi blestem zilele în care am ales să-mi iau rochia asta. Pot să le blestem pe toate că am dulapul plin de alegeri de astea. Cu o mână mă chinui să îmi ridic rochița în partea din spate și cu alta să trag de nenorocitul ăla de fermoar. Faceam strech și nici măcar nu ieșisem de la aerobic. Nici nu mă duceam acolo. Deși ar fi fost o idee bună. Să-mi mai sară din cap toate ideile ce mă îmbrăcau mai bine decât rochia.

Reușisem să ating fermoarul și acum mă chinuiam să-l trag în sus. Da, da chin! Să nu agăț o unghie proapăt pictată, să trag cu grijă de el și totuși cu putere. M-am chinuit cu dreapta, dar nu a fost să fie. Am zis să-mi încerc norocul și cu stânga. De la o vreme sunt tot mai stângace. O fi de bine, o fi de rău?

Mă simțeam ca la saună și nenorocitul ăla de fermoar tot se încăpățâna să rămână într-un loc al lui. Nu puteam ieși așa din casă. Am tras de mine și m-am întins poate, poate ajung la lună.

Așa arăta singurătatea

Am cedat. Am căzut în fund în fața oglinzii cu ochii plin de lacrimi și regrete. O las să vină, pentru că am nevoie de ploaie după atâta căldură. Nu mă pot privi plângând, dar simt cum mă eliberez. Asta e… nu țin un om lângă mine ca să mă încheie la o rochie. Nici măcar nu-l țin. E el acolo și mă ajută dacă vrea. Dacă nu vrea îmi iau rochii fără fermoar la spate. Simplu! Ar trebui să-mi schimb toată garderoba.

Sau să îmi iau alt om? Asta nu mai e atât de simplu. Mă las cuprinsă de singurătate, nervi, durere. Îmi faci curaj și mă străduiesc pentru ultima dată să închei fermoarul. Uite că acum merge, dar am de refăcut machiajul.
Alt moment de stat față în față cu singurătatea. Singurătatea poate fi și frumoasă. Undeva este un pahar pe jumătate plin, doar nu l-am găsit eu. Nu încă, nu azi, poate mâine…

Se poate și mai rău! Să fii singur lângă cineva…

 

Post Views: 360
Vrei să fii mereu informat? Abonează-te la newsletter!

Adauga adresa ta de email

Bianca Ionel

Programator pasionat de muzica și scris. O combinatie de extreme. O visatoare și o iubitoare de lucruri mărunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Proza
ceasca de cafea bianca ionel blog proza
Într-o cească de cafea

În fiecare dimineața îmi adun gândurile, dorul și frica într-o ceașcă de cafea. O savurez până la ultima picătură. Sunt...

Închide