Sinteza săptămânii 7-13 noiembrie

Sinteza săptămânii reprezintă postarea care va apărea la fiecare final de săptămână (duminica) și va cuprinde evenimente istorice/religioase importante, recomandări pentru săptămâna viitoare, momente reprezentative ale săptămânii, realizări personale, articole scrise și o posibilă listă de tipul „to do” pentru săptămâna următoare.

În noiembrie 2015 am început să scriu articole lunare în care surprindeam momentele importante din luna anterioară. În vară am renunțat la acea idee, pentru că mi s-a reproșat că mă laud prin acele postări. Postările erau mai mult pentru a avea o evidență online a lucrurilor întâmplate, pe lângă cea scrisă din jurnal și nu pentru laudă. Am simțit lipsa acelui timp de articol, motiv pentru care, am decis să fac sinteze săptâmânale.

Evenimentele săptămânii
 • 7 noiembrieZiua Internațională a ciocolății negre amărui cu migdale, o rețetă ce datează din secolul al 18-lea. Ciocolata neagră împreună cu migdale ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge la nivelul creierului, dar și a inimii, protejează împotriva diabetului de tip 2 și au un conținut crescut de antioxidanți;
ziua internationala a ciocolatii negre cu migdale
Sursa foto: Pinterest
 • 8 noiembrieSfinții Mihail și Gavriil – o zi în care am fost înconjurată la serviciu de foarte multe persoane ce poartă acest nume;
mihail si gavril bianca ionel blog
Sursa foto: Creație personală pe site-ul canva.com
 • 9 noiembrieZiua Internațională „Haosul nu moare niciodată”. Deși titlul pare o invitație la haos și o resemnare asupra acestuia, ziua în sine este o invitație la reorganizare. Toți avem nevoie de puțină ordine în viața noastră și această zi este momentul ideal pentru a face acest lucru.
  În fiecare zi suntem martorii unor momente haotice la serviciu, la școală sau acasă. Momentele de acest gen sunt rezultatul unei organizări nu tocmai bune.
  Dacă ar fi să ne luam după Edward Lorenz, haosul este „un fenomen care pare a se desfășura la întâmplare dar, are de fapt un element de regularitate ce ar putea fi descris matematic”. Mai pe înțelesul tuturor, în orice evoluție haotică există o ordine ascunsă!
  Eu obișnuiesc să cred în acea ordine ascunsă, toți deținem controlul asupra ordinii într-un haos aparent de speriat.
ziua internationala haosul nu moare nicioadata bianca ionel blog
Sursa foto: calendarholidays.xyz – editare personală
 • 10 noiembrieZiua Internatională a Brioșelor de Vanilie. Nu am fost niciodată o fană a vaniliei, dar dulciurile sunt mereu un bun prilej pentru a ne înveseli și îndulci ziua.
ziua internatională a brioșelor blog bianca ionel
Sursa foto: thewannabechef.net, editare personală
 • 12 noiembrieZiua Internațională Happy Hour. Happy Hour este un termen întâlnit tot mai des în zilele noastre și reprezintă un interval orar în care se oferă discounturi pentru băuturi alcoolice sau cocketeiluri. La noi s-a preluat termenul și îl întâlnim alături de reduceri pentru cafea și croissant la primele ore ale dimineții. Chiar și Shakespeare a pomenint în una din scrierile sale de happy hour – idee asociată în contextul operei sale cu o perioadă a zilelei dedicată distracțiilor sau divertismentului.
Ziua Internationala Happy Hour Bianca Ionel Blog
Sursa foto: wallpapermania.eu, editare personală
Articolele săptâmânii

Săptămâna aceasta m-am ținut foarte bine de planul editorial realizat în weekendul trecut și pot să spun că acest lucru se vede atât pe bloguri cât și pe canalele social media.

Impresii personale

În săptămâna ce a trecut am decis să fiu mai bună cu cei din jur și să încerc să privesc partea plină a paharului. După pelerinajul în Țara Sfântă am început să apreciez mult mai mult ceea ce am și oamenii din jurul meu. De felul meu sunt foarte acidă, deloc permisivă și obișnuiesc să iau personal foarte multe lucruri, motiv pentru care am decis să fac o schimbare în acest sens și să încerc să tratez totul într-un mod care să nu mă afecteze psihic sau sufletește. Au existat și momente în care nu am fost tocmai așa cum mi-am dorit, dar sunt conștientă că o astfel de schimbare are nevoie de timp.

Sunt mulțumită de faptul că am reușit să mă organizez în așa fel încât să ofer atenția necesară celor trei bloguri și să respect mici detalii tehnice, precum subtitlurile și ghilimele corect puse la citate. Pe lângă acestea, mi-am făcut timp să îmi schimb designul blogului profesional, activitate ce am amânat-o de prea mult timp.

Dacă ar fi să-mi reproșez ceva ar fi modul haotic în care am mâncat (din 7 zile, în 5 am mâncat pizza) și lipsa totală a sportului.

Ce am învățat în săptămâna ce a trecut?

A fost o lecție primită de la o persoană din jurul meu, legată de implicarea în prea multe activități. Entuziasmul și dorința de a demonstra că putem face 1000 de lucruri ne poate face să devenim mai puțin atenți la detalii. Toate lucrurile pe care le facem sunt pentru noi și pentru a ne demonstra nouă că putem trece peste anumite limite personale și nu pentru a demonstra celor din jur cât de implicați suntem și cât de multe putem realiza. Mereu am mers pe ideea de puțin și bun în orice activitate a mea și săptămâna ce a trecut mi-a confirmat acest crez.

Am mai învățat că există oameni care aleg să aibă în cercul lor de prieteni persoane inferioare lor din punct de vedere personal, profesional și material, doar pentru a se simți ei superiori. Fiecare alege ceea ce vrea și clar nu e nimeni demn de a judeca pe cei din jur, pentru că alegem ceea ce considerăm că e mai bine pentru noi.

Ce mi-am propus pentru săptămâna viitoare?

În urma conferinței la care am participat sâmbătă, Beauty&Wellness, conferință despre care voi scrie săptămâna viitoare, am decis să găsesc o cale pentru a fi într-o armonie totală cu mine, motiv pentru care îmi voi dedica timp pentru corp, minte, emoții și suflet. Pentru corp voi reveni la programul Focus T25, pentru minte voi face o evaluare zilnică a zilei, pentru emoții voi purta conversații productive cu o persoană în fiecare zi și pentru suflet voi căuta în fiecare zi 5 motive pentru care sunt recunoscătoare.

Aceasta a fost săptămâna 7-13 noiembrie pentru mine, pentru tine cum a fost această săptămână? Keep in touch!

Sursă featured image: c-a-f-e.co.uk

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
mormantul sfantului mare mucenic gheorghe pelerinaj tara sfanta bianca ionel blog
Mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe

Prima oprire din cadrul pelerinajului în Țara Sfântă a fost la mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe în localitatea Lod, adăpostit...

Închide