Suntem mici, mai mici decât ziua de luni

Suntem mici, mai mici decât ziua de luni, mai mici decât ce vedem în oglindă dimineața și mai mici decât umbra ce ne însoțește pașii în fiecare zi.

Suntem mici încât dispariția noastră este prinsă în brațele pământului și lipsa noastră în sufletele celor dragi. Și toți știm că avem 21 de grame de suflet. Unde ar fi loc pentru toți? Chiar acolo, pentru că atât de mici suntem!

Suntem mici și ne înconjurăm de lucruri ce ne-ar face mari!

Suntem prea mici și căutăm în jurul nostru materialul ce ne-ar putea face să ne simțim mari. Adunăm în jurul nostru prea mult material și prea puțin suflet. Adunăm prea multe case și prea puține amintiri.

Suntem mici și totuși avem suflete mari și puterea de a schimba lumea. Avem puterea de a schimba o zi de luni, o viață și inclusiv banalul nostru curs al vieții.

Astăzi putem face un pas mic pentru a lăsa un mic suflet fericit în urma noastră. Astăzi putem lăsa toate banalitățile coditiene și ne putem întreba ce ne-ar face să ne simțim mai puțin mici?

Pe mine m-ar face să mă simt mai puțin mică dacă aceste rânduri ar schimba ceva, în sufletul cuiva. Nu e prima dată când mă întorc la motivul pentru care scriu. Nu e prima dacă când mă întorc în casa din prăpastie.

Dincolo de nevoile mele egosite de apreciere se află și nevoia mea de a nu muri. Se află nevoia mea de a lăsa undeva, într-un cache un gând, o speranță, o părticică diferită a unei zile de luni.

Suntem mici dar împreună putem face lucruri mari. Hai să începem cu ziua de luni! Hai să începem cu noi și cu sufletul nostru.

Tu ce ai făcut azi pentru a-ți simți sufletul mai mare și neîncăpător în corpul ce îl ține atât de bine?

15 Comments

 1. Catalina Coman

  februarie 15, 2018 at 3:13 pm

  Copiii mei ma fac fericită in fiecare clipa.

 2. Rokolla

  februarie 15, 2018 at 10:42 am

  In fiecare zi cand ma uit la fetita mea ma face sa ma simt ca am realizat ceva si sunt enorm de mandra de ea

 3. Corina

  februarie 13, 2018 at 10:25 pm

  Nu m-am gandit niciodata la aspectul asta!
  Eu, de obicei, ma ,,fericesc” singura! Nu astept sa ma faca fericita nimeni, de mult nu mai astfel de asteptari. Asa stiu ca rezultatul va fi cel asteptat! De fiecare data! Si, recunosc, cateodata, reusesc sa fiu un pic mai fericita decat ma asteptam! 😀

 4. violeta balaban

  februarie 13, 2018 at 10:11 pm

  Articolele tale dedicate zilei de luni imi plac mult si uneori ma pun pe ganduri.

 5. Andraxela

  februarie 13, 2018 at 8:34 pm

  Mereu m-am gasit in situatia de a aspira mai sus, de a ma autodepasi si de a realiza ceva mai mult decat ieri. Chiar daca nu ma simt in competite cu nimeni, imi plac oamenii determinati care ma fac sa vor mai mult de la mine 🙂

 6. Mihaela

  februarie 13, 2018 at 8:24 am

  Nu am facut nimic deosebit pentru ca nu am iesit din casa, dar am citit cateva pagini si am pregatit surprize pentru cei dragi!

 7. Georgiana Sabina

  februarie 12, 2018 at 9:53 pm

  Ar trebui sa te apuci de o carte, esti o inspiratie pentru mine.

 8. Mirabela

  februarie 12, 2018 at 9:19 pm

  In fiecare seara cand sunt la tara se intampla sa vad stele pe cer, dar multe stele, cerul plin, nu ca in oras de abia zaresti una, atunci imi dau seama cat de mica sunt si ma cuprinde o panica de nedescris.

 9. coco

  februarie 12, 2018 at 7:48 pm

  a trecut asa repede acesta zi ca nici sa respir nu am avut timp… astazi? … incerc mereu sa fac cate ceva, azi doar pregatiri pentru ce urmeaza!

 10. Mihaela Curea

  februarie 12, 2018 at 7:39 pm

  Am grijă de mine, mă îngrijesc și mă răsfăț, cu cât mă simt mai bine în pielea mea, cu atât am mai mult chef de viață!

 11. Luca Raluca

  februarie 12, 2018 at 6:09 pm

  Hmm mereu imi place sa fac gesturi frumoase pentru cei din jur! Asta ma face tare fericita!

 12. paula sosoi

  februarie 12, 2018 at 1:23 pm

  Nu cred ca e ceva care sa faca o zi de luni mai buna, poate doar un sufletel mica care ma asteapta acasa cand ma intorc dupa cele 12 ore cat nu i-am fost alaturi 🙂

 13. Elena

  februarie 12, 2018 at 1:05 pm

  Wow, ce articol. M-ai pus pe gânduri… Cei 3 copii ai mei ma fac cea mai fericita, zi de zi, când ii vad pe ei sănătoși, fericiți și mai ales ca apreciază fiecare lucru făcut de mine, îmi dau seama cât de fericita sunt eu de fapt. Asta este hrana pentru suflet, cea mai mare mulțumire de zi cu zi!

 14. Cristina Barbieru

  februarie 12, 2018 at 9:58 am

  Baietelul meu ma face sa ma simt mandra si sa stiu ca nu am trait degeaba pana acum. E un sentiment unic.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
21 de grame de suflet si o zi de luni
21 de grame și o zi de luni

21 de grame apasă asupra noastră în fiecare zi, în fiecare secundă și nu doar într-o zi banală de luni....

Închide