Tehnologia Night Vision din filme o găsim şi online

Fizica nu a fost una din materiile mele preferate în liceu, dar de aproximativ 2 ani am început să devin interesată şi în acest domeniu. Mereu mi-a plăcut să găsesc o explicaţie pentru tot ce se întâmplă în jurul meu şi de fiecare dată ştiinţe precum fizica sau psihologia mi-au adus răspunsurile de care aveam nevoie.
După un maraton de filme de acţiune, poliţiste şi câteva SF-uri, mi-a atras atenţia tot ce înseamnă night vision. Cu siguranţă toţi suntem nişte pisici care văd noaptea prin casă, acest lucru fiind posibil datorită creierului nostru care memorează imagini şi le asociază, dar până la o vedere perfectă şi pe timp de noapte mai este un pic.
Recent citeam un articol care prezenta un prototip de lentilă de contact pentru vizibilitatea nocturnă. Câţiva cercetători de la Universitatea din Michigan au reuşit să creeze o lentilă de contact care va ajunge cu siguranţă în echipamentul armatei.
Pentru acele lentile s-a folosit o fâşie subţire de grafen care reacţioneză în momentul lovirii de fotoni, „luminând” imaginile întunecate.
Acest grafen înlocuieşte toate dispozitivele necesare folosite în prezent pentru a crea efectul de night vision.
Armata foloseşte astfel de echipamente night vision pentru a le uşura atacurile sau cercetările pe timp de noapte. Cu siguranţă şi în filme am văzut câteva dispozitive de acest gen, dar şi la persoanele pasionate de călătorii prin păduri şi jungle. Ce-i drept această tehnologie night vision este acum şi la îndemâna noastră fiind comercializată online.

În prezent sunt şi numeroase clădiri sau spaţii publice ce au camere de supraveghere şi aceste camere sunt o adevărata salvare pentru depistarea infractorilor de orice fel.

Cum funcţionează acest sistem night vision?
nightvision
Instrumentele night vision adună lumina existentă în mediul ambiental (lumina de la stele, lumina de la lună sau lumina infrarosie) prin obiectiv (1). Aceasta lumină conţine fotoni şi intră într-un tub fotocatodic (2) care transformă fotonii în electroni.
Printr-un proces electro-chimic realizat printr-o placă cu microcanale (3) şi o sursă de întaltă tensiune (4) electronii sunt amplificaţi, iar apoi prin trecerea lor printr-un ecran fosforescent (5) sunt din nou transformaţi în fotoni sub formă de lumină vizibilă. Aceşti fotoni se propagă către ocular (6). Imaginea nou creată este una de un verde fosforescent, mult mai luminată şi mai clară.

Personal mi-aş dori ca pe viitor să se inventeze geamuri cu sisteme night vision. Cred că ar fi un must have pentru cei care stau la casă, pentru că nu ar mai fi nevoiţi să iasă din casă pentru fiecare lătrat al căţelului, ar putea privi pe geam şi ar vedea tot. Până la aceste geamuri minune, util este şi un binoclu cu night vision sau orice alt produs din categoria de sisteme night vision care pot fi găsite în prezent şi online pe site-ul celor de la Spy-shop.ro

spyshop

Printre prietenii mei nu este nimeni care să deţină un astfel de dispozitiv dar aş fi curioasă să aflu cât de util este şi chiar să-l testez pe timp de noapte pentru a evita să îmi mai calc pisica pe coadă, dar până atunci, am să încerc să fiu atentă şi să-mi folosesc toate simţurile pentru a evita incidente de genu.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Te-ai săturat de clasic ? Alege o florărie online!

În cele cinci luni în care am mers în fiecare weekend la Bucureşti pentru a urma cursurile de canto, am...

Închide