Toamna asta e frig

Toamna asta e frig și ceață.

M-am trezit zgribulită în căutarea unui loc în care m-aș putea cuibări, în căutarea unei îmbrățișări și a unui moment lipsit de nepăsare. E frig și ne ascundem în spatele unor haine ce ne fac sufletul de nepătruns. Aș putea să-mi pun inima în palma ta doar pentru a-ți simți căldura. Ar trebui să ai mâinile calde, numai bune, pentru sufletul meu rece, dar îl vei încălzi?

Azi n-a plouat. Nici măcar n-a bătut vântul, dar ceața ne-a ascuns chipurile îngrijorate și apăsate de prea multă nevoie de afecțiune. Ce faci în momentul în care conștientizezi o nevoie prea mare de afecțiune? Dai vina pe toamna asta, dai vina pe frigul din jurul tău și pe amorțeala ce te-a lăsat lipsit de cuvinte. Aparenta izolare la căldură, devine izolarea de lume, de suflete, de emoții, fie ele pozitive sau negative. Am obosit să controlez stări, emoții. Am obosit să-mi aleg hainele pentru a-mi ține trupul cald, când sufletul e din ce în ce mai rece.

Ieri a plouat. Au fost picături ce s-au izbit de geamurile sufletului, au fost stropi ce au lăsat în urma lor bălți de emoții nespuse. Și așa vor rămâne, nespuse! Degetele îmi sunt prea înghețate pentru a-ți mai scrie, iar sufletul… deja nu mai contează. E acoperit de frunze și ceață. Știi, ce?!

Nu-mi mai pasă cum va fi vremea toamna asta!

Oricum ar fi voi ajunge într-un colț de pat, învelită cu speranță și frunze. Am să stau tăcută sub pretextul frigului și a melancoliei de toamnă. Ce rost ar avea să foșnesc? Relaxarea e cuvântul ce va fi celebru în toamna asta. O relaxare ce mă va transforma în gheață înainte să vină iarna, o relaxare ce o vei simți atât de naturală încât te vei obișnui cu lipsa mea, mai repede decât cu prezența mea.

13 Comments

 1. Rokolla

  octombrie 1, 2017 at 11:35 pm

  Imi este groaza ca vine vremea rece. Ca va fi atat de urat afara incat vor fi zile in care nici nu-mi va veni sa-mi scot nasul de sub patura

 2. Albu Steluta Georgiana

  septembrie 29, 2017 at 10:15 pm

  Mie toamna imi place foarte mult, chiar si cu serile mai racoroase, cu frunzele ingalbenite, cu roadele gradinii…cu mirosul de dovleac copt si scortisoara.

 3. Oana D.

  septembrie 29, 2017 at 5:54 am

  Cred ca fiecare are in sertarul cu amintiri, o toamna cu stropi reci de ploaie si cu vant piscator…

 4. Corina

  septembrie 28, 2017 at 11:58 pm

  Frunza toamnei…cand galbena, cand rosie, cand verde….Asa si cu oamenii…

 5. Catalina Coman

  septembrie 28, 2017 at 10:17 pm

  Foarte frumos articolul tau. Se vede ca e scris cu sufletul. 🙂

 6. Raluca Brezniceanu

  septembrie 28, 2017 at 9:22 pm

  Eu fosnesc intruna, ca mi-e frig, ca mi-e cald, sunt numai un freamat si o miscare. Cred ca asa ma relaxez eu, nu conteaza ca am privitori sau nu, eu mereu am ceva de fosnit. :))

 7. Mirabela

  septembrie 28, 2017 at 7:41 pm

  Nu stiu cum de reusesti sa ignori vremea, pe mine ma afecteaza fara sa vreau. Daca e mohorat afara cand ma trezesc, toata ziua sunt intoarsa.

 8. Bratu Gabriela

  septembrie 28, 2017 at 3:51 pm

  intrezaresc cam multa tristete in articolele tale…e de vina toamna ?

 9. Mihaela Curea

  septembrie 28, 2017 at 3:29 pm

  Toamna aceasta a început pentru mine cu relaxare la pat, chiar! Ador toamna, relaxarea nu prea, dar profit sa citesc mai mult!

 10. Georgiana Sabina

  septembrie 28, 2017 at 12:15 pm

  Eu ador toamna, este anotimpul meu preferat, ma simt in elementul meu avand in vedere ca sunt nascuta fix la mijlocul lui octombrie.

 11. Cristina Barbieru

  septembrie 27, 2017 at 8:24 pm

  Plin de sentiment e fiecare articol al tau. Te admir!

 12. Iasmina

  septembrie 27, 2017 at 11:13 am

  Foarte profundă această scriere… un amestec tomnatic de sentimente și trăiri… La mine tocmai a ieșit soarele, îți trimit și ție câteva raze să te încălzească? 🙂

 13. Mihaela

  septembrie 27, 2017 at 9:46 am

  Cuvantul asta: relaxare a inceput sa-mi placa foarte mult chiar daca nu reusesc sa-i patrund sensul de fiecare data.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: