Tu știi cum să scrii o poveste?

Fie că ești jurnalist, blogger sau scriitor mereu ești pus în situația de a scrie o poveste sau de a transforma într-o poveste articolul tău. Conținutul pe care îl oferim cititorilor are nevoie să fie povestit, încât să atragă și să ofere corect mesajul dorit.  Din punctul meu de vedere, nu suntem obișnuiți să spunem povești, ci mai mai mult să le citim.

Eu sunt într-o continuă căutare a modului în care pot să ofer conținut de calitate. Mereu mi-am dorit ca acel om care îmi oferă din timpul său citind ceva pe acest blog să plece cu ceva. Cu un gând, cu o idee, cu o poveste care să-l motiveze, să schimbe ceva în rutina sa zilnică. Să privească diferit ziua de luni, să creadă mai mult în el, să instaleze cu succes OpenCart sau să își optimizeze corect articolele din punct de vedere SEO.
Dorințele oricărui iubitor de scris sunt aceleași, dar uneori nu știm cum să oferim corect ceea ce ne dorim. Din acest motiv, există oameni care ne pot învăța cum putem face acest lucru. Întreaga noastră viață este despre cum putem acumula în permanență lucruri noi.  Te-am făcut curios?

Echipa The NEST a început să livreze o serie de workshopuri despre „How to tell the Story” în orașe precum Iași, Cluj, Ploiești, București și Brașov. Evenimentul începe în forța de la Iași, pe 18 și 19 martie și va fi ținut de către Liviana Tane.

Cine este Liviana Tane?

Liviana are o experiență în domeniul jurnalismului de aproximativ 15 ani. Și-a pus amprenta personală în locuri precum rețeaua Zoom, Editura Corint, Realitatea TV, Psychologies și Digi24. A început ca bursier la CNN și a ajuns în 2015 să aibă propriul butic de training pentru iubitorii de comunicare și mass-media, The NEST.

Am început să descopăr mai multe despre Liviana pe blogul său. Am fost surprinsă plăcut să citesc despre ea, nu un CV, ci o poveste despre proiectele în care a fost implicată și oamenii cu care a colaborat. Din start, mi-am dat seama că am de lucrat la pagina despre, pentru că a mea seamănă cu un CV. După ce am citit felul în care scrie articolele, mi-am dat seama că trebuie să particip la acest eveniment.

De aleg să particip la workshop?

Un alt motiv pentru care am să particip la eveniment, este acela de a afla care dintre emoțiile umane este cea mai virală. De asemenea, vreau să aflu cum pot integra aceste emoții în articolele mele. Cum pot scrie o poveste cu emoție, o poveste care să impresioneze și să ajungă la inima cititorului.

La Iași, evenimentul va avea loc și pe 18 martie, dar și pe 19 martie, deoarece cererea a fost foarte mare. How to tell the Story este workshop de storytelling și creative writing dedicat tuturor celor care folosesc scrierea creativă în mediul profesional sau vor să-și antreneze tehnicile de scriitură pentru proiecte personale. Workshopul are durata de 6 ore și costă 200 lei și vine cu o reducere de 50% pentru studenți și elevi.

Cu siguranță cele 6 ore nu vor fi suficiente pentru a descoperi tainele scrisului, dar am convingerea că prin exercițiu și prin aplicarea celor oferite de Liviana în cadrul workshopului pot să îmi îmbunătățesc stilul.

***

Despre „How to tell the Story” a scris și Andreea Ignat. Te invit să citești și motivele pentru care ea va fi prezentă la eveniment. Aștept cu interes motivele pentru care vrei să participi și tu la un astfel de workshop în comentarii.  Nu uita să dai un share pentru a afla toți pasionații de scris How to tell the Story!

Foto: Cover Eveniment How to Tell the Story in Iași

21 Comments

 1. Georgiana Sabina

  martie 17, 2017 at 2:44 pm

  Mi-ar place ca si la mine in Braila sa se faca asa ceva, doar sa ajung la Bucuresti, ca in rest, nu mi fac sperante.

 2. Iulia Negoescu

  martie 17, 2017 at 9:37 am

  Foarte misto initiativa si genul asta de eveniment! Daca vin si in Constanta, nu voi rata ocazia sa particip!

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:43 am

   Cu siguranța se va face și la Constanța. Stai cu ochii pe The NEST și vei afla!

 3. Vyo Vyoleta

  martie 16, 2017 at 4:43 pm

  Nu am participat pana acum la astfel de workshopu-ri dar mi-as dori. Pacat a locuiesc prea departe de Iasi, dar sper ca ne vei impartasi si noua cate ceva.

  1. Bianca Ionel

   martie 16, 2017 at 5:44 pm

   Violeta, dacă ai citit articolul cu atenție, ai fi observat că se organizează și la București, Cluj, Brașov, Pitești.

 4. Ira

  martie 16, 2017 at 3:28 pm

  Si eu mi-am propus sa particip la un workshop de Storytelling in acest an, asa ca voi urmari programul pentru Bucuresti. Chiar e important sa stim cum sa transmitem informatia cu tot cu emotie, iar eu simt ca am mult de lucrat la acest capitol. Multe dintre articolele mele sunt ca niste scheme care ofera informatii, dar nu si poveste si imi doresc sa schimb asta. Voi intra sa-i citesc blogul.
  Astept impresii dupa eveniment!

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:36 am

   Da Ira, voi reveni cu informații despre cum a fost. Dacă ai ocazia poate ajungi și tu la workshop 🙂

 5. Adn de Femeie

  martie 16, 2017 at 1:54 pm

  Acesta ar trebui sa fie un workshop la care sa participe toti cei care vor sa aiba ceva in plus in materie de scris, decat majoritate.
  Ca nu degeaba este vorba aceea- mana intinsa fara o poveste, nu strange nimic. Ceva de genul acesta era 😛

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:37 am

   Sunt foarte multe workshopuri care să ne ajute să devenim mai buni, dar uneori le evităm. Eu am ales să nu mai ratez nici unul!

 6. Loredana

  martie 16, 2017 at 11:52 am

  Super! Si eu sunt de parere ca trebuie sa oferi cititorilor ceva…depinde acum de fiecare, ce si cat vrea sa ia din informatia expusa de tine!
  Sa ne spui cum a fost! 🙂

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:42 am

   Da, depinde foarte mult și de cititor, dar cred că există o cale pentru a-l face să plece cu informația de la noi. Va fi și un articol despre cum a fost la eveniment.

 7. Iulia MATEI

  martie 15, 2017 at 10:32 pm

  Băi, să fie în ceas bun! Să te bucuri tare de oportunitate și să ne povestești ce impresie ți-a lăsat :D!

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:41 am

   Mulțumesc Iulia, am să revin cu impresii!

 8. Bratu Gabriela

  martie 15, 2017 at 6:59 pm

  Uite un eveniment foarte util! Chiar merita sa participi, asa mai afli informatii pretioase

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:40 am

   Da Gabriela, este și abia aștept să aflu cât mai multe. Te invit și pe tine să participi.

 9. Simona

  martie 15, 2017 at 1:15 pm

  Ce tare! Da, chiar vreau sa particip. O sa fiu in Timisoara in perioada urmatoare, voi merge si pe la Cluj, deci musai sa verific datele pentru orasele astea!
  As vrea sa fac si niste cursuri de writing si travel writing. Curand curand! Sper!
  Multumesc

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:40 am

   Mă bucur să văd că mai sunt persoane interesate de acest lucru. Poate prinzi și tu acest workshop într-un oraș.

 10. fashiondoctor

  martie 15, 2017 at 10:54 am

  da, mi-ar placea si mie. de obicei povestea se naste din suflet, din ce simti pe moment

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:38 am

   Da, se naște din suflet, dar ne oprim când începem să scriem.

 11. Cosmin

  martie 15, 2017 at 10:13 am

  Ce tare, as vrea sa particip si eu la un workshop de aceasta. Multumim pentru ca ne-ai spus de el.

  1. Bianca Ionel

   martie 17, 2017 at 9:37 am

   Cosmin, vezi poate prinzi unul în orașele în care urmează să fie.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Evenimente
Cum sa scrii corect pe blog
Cum să scrii corect pe blog?

Pe 2 februarie 2017 am participat la un workshop dedicat bloggerilor ieșeni despre „Cum să scrii corect pe blog” ținut...

Închide