Turiști în Asia

Vremea ploioasă de azi m-a făcut să mă gândesc la vacanțe și am vrut un loc unde e tot timpul cald și anume, Asia, mare, frumoasă și am de unde alege. Cred că ar fi mai mult decât palpitant să îmi petrec un concediu acolo și am început să caut oferte, dar, cred că e mai complicat e să găsești persoane cu care să pleci în Asia, decât oferte turistice. Așadar, m-am decis să vă ajut și să îmi ajut viitorii camarazi de expediții în lumea largă să își regăsească personalitatea turistică și în funcție de această personalitate să le recomand o zonă turistică din Asia. Toate alegerile noastre le facem în funcție de personalitate și planificarea vacanțelor ar trebui să fie la fel. Noi ar trebui să știm Ce Ne Dorim în Turism și apoi să alegem destinația.

1. Turistul de neobosit

 • iubitor de aglomerație și agitație,
 • are deja planificate circuite turistice ce includ vizite la muzee, clădiri vechi, obiective turistice și tot ce înseamnă artă,
 • dacă mergi cu el în vacanță îți va recunoaște de la distanță orice combinație de artă,
 • dacă e soțul/soția tău/ta și mai ai și copii, ei vor avea deja în mână o enciclopedie a locului vizitat și informații bonus chiar de la turistul nostru,
 • se trezeste cu noapte în cap și vrea să vadă tot ce se poate, din toate unghiurile posibile,
 • un apus de soare reflectat pe o clădire imensă poate fi cel mai romantic moment.

 

Pentru acest tip de turist, Tokyo, este fără doar și poate destinația ideală. Aglomerația capitalei Japoniei nu îl va speria, cu siguranță va fi mult prea ocupat să admire armonizarea perfectă dintre creațiile trecutului și cele futuriste ce definesc arhitectura acestui loc. Va alerga spre muzee precum Mitsuo Aida, Arta Bridgestone, muzeul de artă Arta Idemitsu sau Bonsailor Takagi. Se va contopi în arhitectura Palatului Imperial dacă ajungi în Tokyo de ziua împăratului sau pe 2 ianurie, pentru că doar atunci este deschis vizitatorilor și va fi indignat de regimul strict al vizitelor dacă nu va putea să-l viziteze. Turnul Tokyo îl va admira precum cei romantici admiră Turnul Eiffel, iar dacă te va cere de soție acolo să știi că este maximul lui de romantism.

turnul Tokyo
Sursa foto: http://www.infotour.ro/ghid-turistic/cladiri-si-turnuri/turnul-tokyo-8975

Dacă a făcut asta de mult și acum sunteți în vacanță și cu cei mici, ei se vor putea bucura de Tokyo Disneyland. Dacă ești soția unui astfel de turist, sfatul meu este să îți iei la tine papuci comozi și să fii pregătită sufletește că nu te va auzi când te vei plânge de dureri de picioare, ce-i drept va avea și un motiv :”gălăgie multă”. Dacă sunteți amândoi la fel de pasionați, va fi cu siguranță o vacanță de vis, iar cei mici vor uita de drumurile interminabile când vor ajunge în parcul de distracții.

2. Turistul romantic

 • proaspăt căsătorit sau îndrăgostit până peste cap,
 • dornic să surprindă prin unicitate dar și să fie surprins,
 • un pic meteodeprevis și iubitor de mare și soare, dar nu cea din România,
 • iubește să admire construcții ce arată bogăția și visează să dețină una de acest gen,
 • după trei zile în care a lenevit la soare și îl ustură pielea va decide că vrea să viziteze ceva,
 • se plimbă visător prin orice locație și preferă liniștea.

 

Pentru acest tip de turist, Bangkok este destinația perfectă. Plaje superbe, pe alocuri chiar și plaje sălbatice, în cazul în care se plictisește de priveliștea prea liniștită, plante exotice, piețe plutitoare precum Damnoen Saduak, un punct turistic mai mult decât impresionant ce merită vizitat.

cdn turism
Sursa foto: www.vacantespeciale.ro

Un apus de soare romantic poate fi savurat din templul budist Wat Arun sau din cafenelele ce se află în jurul acestui templu. Un fost palat regal, Vimanmek Teak Mansion, îi va face să viseze și să admire cea mai mare clădire construită integral din lemn de tec. O după-amiază plăcută poate fi petrecută și în parcul Lumphini Park, o oază de liniște și se pot bucura și de o plimbare cu barca pe iazul din interiorul parcului sau își pot dezmorții muschii pe terenurile de tenis din parc.

3. Turistul iubitor de istorie

 • în general profesor de istorie sau geografie,
 • îi place să descopere lucruri noi,
 • are o listă cu locuri de vizitat și în special locuri în care nu ajunge nimeni prea ușor sau locuri unice din lume,
 • tot ce e mare, e de vizitat,
 • drumețiile lungi nu îl sperie,
 • oriunde merge are un rucsac mare în spate în care vei găsi tot ce ai nevoie pentru a supraviețui chiar și în junglă,
 • aparatul foto nu îi lipsește de la gât și nici harta din mână,
 • se tachinează și se contrazice cu orice ghid turistic.

 

Visul unui astfel de turist este Marele Zid Chinezesc din Beijing, una din cele 7 minuni moderne ale lumii pe care el o va atinge și îl va stoarce de toate puterile, dar nu se va lăsa învins de nimic.

marele zid chinezesc
Sursa foto: http://www.infotour.ro/articole/top/top-destinatii-turistice-in-lume-54

Cum îi plac lucrurile imense, va vizita cu siguranță și Orașul Interzis cu cele 9999 camere, un complex arhitectural unic în lume. Va fi curios să vădă și cel mai mare complex de sacrificii din lume și anume Templul Paradisului. Acest tip de turist este pasionat și de orice înseamnă artă și pentru a îți mulțumi că îi ești alături într-o vacanță-expediție, te va duce la Opera din Beijing fiind una din cele trei mari sisteme teatrale din lume. Vacanța cu acest tip de turist nu va rata nici Monumentul eroilor, un obelisc, înalt de aproximativ 38,1 m și cu o greutate de 10. 000 de tone.

Cred că acestea ar fi principalele tipuri de turiști cu care te vei întâlni mereu, chiar dacă alegi vacanțe în Asia sau în alte destinații exotice. Eu mi-aș dori să călătoresc cu un turist 3 în 1, să pot vizita muzee și admira clădiri, să mă relaxez pe plajă și să admir un apus superb și nu în ultimul rând să vizitez monumente istorice și minuni ale lumii. E plăcut, e relaxant și numai cât am scris acest articol am început să visez. Fiecare destinație are ceva unic și în fiecare destinație putem găsi ceva care să se potrivească oricărui tip de turist, important este să ne informăm, iar dacă noi nu avem timpul suficient să apelăm la o firmă specializată, de exemplu CND Turism, care să facă asta pentru noi și să ne ofere soluții. Oricât am încerca noi să găsim ofertele potrive este aproape imposibil să vizăm toate dorințele noastre, să ne încadrăm în buget și să reușim să ne bucurăm de vacanță indiferent de tipul de turist care ne caracterizeză.

Dacă credeți că sunteți un tip de turist diferit de cei de sus, vă invit să îmi spuneți ce vă caracterizeză și ce destinație din Asia ați alege pentru vacanța voastră. Oricum, cel mai bun tip de turist e cel pe care îl iubim și îl acceptăm așa cum este, fie el neobosit sau iubitor de istorie, fie el un romantic incurabil. Cel mai bun tip de turist e acela care ne ține de mână să nu ne piardă prin mulțime în Tokyo, ne face poze artistice cu cele mai istorice monumente și ne lasă să ne bucurăm de un apus frumos alături de el și de o specialitate a zonei alese. Aș putea spune acum la final că mi-a scăpat turistul gurmand, dar știu sigur că în fiecare din turiștii de mai sus se află un devorator de bucate noi și specifice zonei alese.

Încă o dată Spring SuperBlog 2015 m-a pus la treabă și m-a făcut să îmbin utilul cu plăcutul și să-mi fac și tema pentru proba 4 și câteva planuri pentru vacanța de vară.

1 Comment

 1. Drumul spre nicaieri

  martie 16, 2015 at 6:53 am

  Eu sunt turistul teneş adica romantic. La partea cu dragostea mai am de lucrat, in rest ma incadrez perfect :))

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Ce aromă are fericirea ta?

Încă din timpul iernii vă spuneam de importața consumului de fructe și legume și vă recomandam o serie de smoothie-uri...

Închide