Vedere de la Costinești cu Holograf la Iași

Ploua, iar eu mă pregăteam să îmi iau vederea de la Costinești. Ceasul încă nu arăta 20:30, dar nu mai era mult până când spectacolul urma să înceapă. O sală aproape plină de oameni, de emoții, de trecut, prezent și viitor. Eram în aprilie și eu așteptam nerăbdatoare să trăiesc ceea ce nu trăisem până atunci.

O provocare lansată de Holograf ce urma să mă arunce în trecutul celor ce astăzi își aduceau emoțiile tinereții în fața noastră, la Iași. Să aduci amintiri de pe vremea când nici telefoane mobile nu existau, e ceea ce Holograf și-a propus să aducă la Iași și nu numai.

Decorul îl aveam. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor cu siguranță te făcea să te întrebi dacă ai călătorit în timp cu vreo 40 de ani în urmă. Scena încărcată cu monitoare, lumini și instrumente muzicale, reporterii dornici de interviu și oamenii ce făceau poze te scoteau din starea vremurilor trecute. Aveam emoții de parcă urmă să cânt eu. Treptat am înțeles că aveam emoții pentru că îmi doream foarte mult să aud melodiile preferate cântate live.

Eram în liceu când am fost ultima dată la un concert Holograf. De atunci s-au schimbat multe, dar nu și preferințele muzicale. Am crescut cu Holograf și au fost un exemplu de formație care rezistă. Indiferent de câte stiluri au fost abordate de alții, indiferent de ce s-a întâmplat în zona muzicală ei s-au reinvetat constat și au păstrat emoția și profunzimea mesajelor transmise în cântecele lor. Acum aveam ocazia să mă bucur de un concert live Holograf la Iași.

Cum a fost la concertul Holograf la Iași?

A început timid cu melodii atât de vechi și totuși atât de cunoscute de cei prezenți. Fiecare fredona timid în timp ce trupa ne invita să cântăm mai cu patos alături de ei. Jocurile de lumini și imaginile derulate în spatele lor îți luau ochii. Toate acestea completau fiecare vers și fiecare acord. Trupa Holograf era energică, veselă și transmitea această stare tuturor celor prezenți. Îți doreai să te ridici de pe scaun, dar știai că acest gest i-ar fi împiedicat pe cei din spate să vadă ceea ce se întâmpla pe scenă. Spre finalul concertului am fost toți în picioare și fredonatul a fost înlocuit de un cântat cu toată forța.

Concertul promitea de la început să fie unul cu care să rămâi mult timp în amintire. Nu întâmplător am lăsat ca emoțiile de după să se aseze pentru a scrie acest articol. Momentul care mi-a ajuns la suflet a fost unul unplugged. O chitară și un bass acustic alături de vocea lui Dan Bitman ne-au transpus pe toți la malul mării. Am avut ocazia să ascultăm piese exact cum au fost cântate acum mulți, mulți ani.  Din tot concertul acel moment a fost de-a dreptul unic și special. Am putut înțelege povestea din spate, am putut simți valurile și adierea. Vederea de la Costinești se transforma într-o adevărata vacanță.

Concertul s-a încheiat cu multe aplauze și am plecat spre casă încărcați emoțional, cu urme de nisip în suflet și cea mai frumoasă vedere de la Costinești la început de aprilie.

 

13 Comments

 1. Ioana A.

  aprilie 24, 2017 at 10:32 pm

  Mi se pare tare interesant conceptul ăsta cu redescoperirea trecutului. Din păcate eu sunt mai nouă în timp și nu sunt chiar așa nostalgică :))

 2. www.malecsandra.ro

  aprilie 24, 2017 at 10:09 pm

  Tare frumos ai scris ! Titlul articolului mi-a amintit de ultimele zile petrecute in Costinesti si abia astept sa ajung acolo in week-end

 3. www.malecsandra.ro

  aprilie 24, 2017 at 10:08 pm

  Cat de frumos ai povestit. Cand am citit titlul articolului mi-am amintit de zilele petrecute in Costinesti si abia astept sa dau o fuga acolo peste cateva zile.

 4. Gerlinde Iuhasz

  aprilie 22, 2017 at 4:47 pm

  Holograf este o trupă care reușește să se reinventeze de câte ori este nevoie și să se adapteze perfect la ceea ce este în top. Totuși, au melodii vechi care te ung la suflet și rămân în inimile multora. Foarte frumos articolul 🙂

 5. Vyo Vyoleta

  aprilie 21, 2017 at 6:18 pm

  Woow ce frumos. Mi-am dorit din totdeauna sa particip la un concert al trupei Holograf, dar din pacate nu am avut ocazia.

 6. Adriana

  aprilie 21, 2017 at 11:49 am

  Vaai, imi amintesc ca in orasul meu de „zilele orasului” veneau cei de la Iris si Holograf in fiecare an. De aceea le stiu toate piesele, fara sa ma incurc. :))

 7. Claudia`s Choice

  aprilie 20, 2017 at 10:58 pm

  Cred ca am participat si eu candva la un cantare de a lor. A fost in aer liber, insa acum as prefera ceva intr-un mediu mai restrans.

 8. Stefy

  aprilie 20, 2017 at 10:24 pm

  Holograf este si una din formatiile mele preferate, desi nu imi place rock-ul. Holograf are piese necomerciale si eu asta apreciez.

 9. Diana Timofte

  aprilie 20, 2017 at 9:58 pm

  O singura data i-am vazut pe cei de la Holograf intr-un concert la Deva. In principiu imi place de ei, dar atunci nu au avut deloc chef de cantat sau nu stiu care a fost problema. Au avut o prestatie cam slaba…dar mi-as dori sa ii revad intr-o pasa mai buna 🙂

 10. Alina Anghel

  aprilie 20, 2017 at 5:25 pm

  Nu sunt neaparat fan Holograf, insa imi amintesc ca am fost la niste concerte de-ale lor (si nu numai) in adolescenta, nu canta rau 🙂

 11. Loredana

  aprilie 20, 2017 at 4:06 pm

  Bitman e genial! Are talent si nu are cum sa nu iti placa Holograf! 🙂

 12. Cosmin Masally

  aprilie 20, 2017 at 12:52 pm

  Acum 2 ani, am fost o luna prin Iasi ( un oras superb <3 ) si am nimerit chiar la un concert Holograf… pot sa zic ca am crescut pe muzica lor. 🙂

 13. Alexa

  aprilie 20, 2017 at 11:31 am

  Si eu ii ador pe cei de la Holograf <3 sunt niste profesionisti iar pieselor lor nu au varsta…sunt superbe toate 🙂 nu ai cum sa nu le stii si sa le fredonezi fiecare vers 😀 Superb articolul! <3

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Acorduri din suflet
Pick N Dazzle aprilie bianca ionel romania iasi
Unboxing Pick N Dazzle aprilie

Fiecare lună aduce cu ea și o nouă cutie de la Pick N Dazzle, iar astăzi facem unboxing Pick N...

Închide