Yves Rocher – insistență fără limite

De aproximativ jumătate de an am început să folosesc produse Yves Rocher și am fost mai mult decât mulțumită de ele. Pe această direcție nu am ce reproșa companiei, s-a ridicat mereu la așteptările mele și am fost mulțumită atât de cadourile surpriză de la fiecare comandă, cât și de efectul produselor în timp. Mai jos puteți vedea o parte din produsele mele din suflet, care le folosesc zi de zi.

bianca ionel produse yves rocher
Produse dragi Yves Rocher

Din luna aprilie, am tot început să primesc telefoane de la un număr (0374115288), ce s-a dovedit a fi al unei  domnițe de la Yves Rocher care dorea să-mi prezinte un produs nou. Prima oară am respins apelul pentru că eram la serviciu prinsă cu treburi, văzând că deși am respins insistă, m-am gândit că e cineva din familie, vreo urgență și am răspuns. Domnița nu s-a recomandat, mi-a zis doar că e de la Yves Rocher și că vrea să-mi prezinte un produs nou. Nu mi-a cerut aprobarea să continue cu prezentarea și am încercat să o opresc și să îi explic că sunt la serviciu și nu pot să fiu atentă la ceea ce îmi spune. Am rugat-o să revină cu apelul după ora 18:00. Nu prea a fost mulțumită, mi-a trântit un „bine” și mi-a închis telefonul. După o oră, același număr sună. Am respins apelul, dar din nou domnița a fost insistentă. Am răspuns și i-am reamintit că am discutat acum o oră și nu pot vorbi și să sune după 18:00. A înțeles și spre bucuria mea, nu a mai sunat deloc în acea zi.

După o săptămână, din nou, același număr, eu din nou la serviciu. Am respins, o dată, de două, de trei ori, de 4 ori. Am încetat să mai resping apelul, dar telefonul meu continua să sune. Eram într-o conferință cu un client și nu puteam răspunde. Apelurile nu s-au oprit în acea zi, într-o singură oră am avut 18 apeluri. Eram atât de nervoasă încât mi-am închis telefonul. Când l-am deschis am primit mesajul cu apeluri nepreluate de la acel număr, nici mai mult, nici mai puțin de 34 de apeluri.

Mi se pare mai mult decât strigător la cer să insiști în asemenea hal în condițiile care omul pe care îl suni îți respinge. Stau și mă întreb, domnița respectivă nu gândește? Poate omul pe care îl sună e la muncă, e la un examen, e la o înmormântare, e în spital, e pe lună. Dacă apelul îți este respins de două ori, oare e așa de complicat să înțelegi că omul respectiv nu poate vorbi cu tine în acel moment? Ce minte poți avea încât să suni cu nesimțire de încă 16 ori într-o oră și să mai insiști în acea zi de încă 34 de ori ?

Sunt mai mult decât dezămăgită de felul în care Yves Rocher își alege oamenii care dau telefoane, și uimită de cât de insistentă poate fi o femeie și cât de puțin poate gândi. Poate peste primul incident în care i-am spus că nu pot vorbi și ea a revenit cu un telefon peste o oră, am putut trece, dar peste insistența de zilele trecute, slabe șanse.

Am vrut să dau o comandă la Yves Roches chiar săptămâna aceasta, dar mi-a fost frică să nu mi-o pună în colet și pe domnița insistentă. Din păcate Yves Roches ai pierdut o comandă săptămâna aceasta, cine știe, poate nu a fost singura, și poate nu sunt singura dezămăgita.

Ca sfat, dragul meu Yves Rocher : Fă un training de bune maniere cu domnița de dă telefoane, și învaț-o să se prezinte, să își noteze într-o agendă când vrea clientul să fie sunat și dacă i se resping apelurile să nu mai insiste cu nesimțire.

10 Comments

 1. Căni festive cadou de la Yves Rocher | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet

  ianuarie 16, 2018 at 10:30 am

  […] cei de la relații cu clienții sunt lipsiți de profesionalism, după cum am scris și în acest articol, dar observ că atitudinea e […]

 2. lucia

  iunie 15, 2017 at 3:16 pm

  Eu nu am patit asa. Si cand i-am spus sa ma sune dupa ora 18, n-a mai sunat, la fel, si daca am ratat apelul, de abia dupa cateva zile suna din nou. Si la final, dupa ce am vorbit si am refuzat, ma intreaba daca vreau sa mai fiu sunata la campaniile urmatoare.
  Probabil depinde de persoana. Ar trebui sa le spuna sa nu mai sune si a treia oara in aceeasi zi, mai ales in intervalul in care ai precizat ca nu poti vorbi.

 3. ariana

  decembrie 19, 2016 at 1:14 pm

  Sunt ingrozitor de insistente,ma suna zilnic (mai putin duminica) de cateva luni incoace.Lucrez intr-un call center si pot spune ca nu asa se procedeaza ,deja e hartuire!

 4. Sarah Key

  februarie 11, 2016 at 12:20 pm

  nu trebuie sa sperati la nimic, este dreptul vostru de a va sterge datele din baza Yves Rocher, doar instiintati-i in scris, este o procedura pe undeva pe site

  1. Bianca Ionel

   februarie 11, 2016 at 4:23 pm

   Și telefonic dacă le spui că nu dorești să mai fii sunat, tot ești sunat. Acesta este job-ul lor și nu vor înceta să sune, ideal ar fi să vorbească frumos, să înțeleagă când le transmiți un mesaj și să nu mai insiste, degeaba.

 5. Căni festive cadou de la Yves Rocher - Review by Bianca Ionel - Adevăruri nespuse

  ianuarie 31, 2016 at 3:28 pm

  […] cei de la relații cu clienții sunt lipsiți de profesionalism, după cum am scris și în acest articol, dar observ că atitudinea e […]

 6. Delia

  octombrie 22, 2015 at 9:45 am

  Si eu patesc exact la fel cu acelasi numar de telefon. Sunt clienta veche Yves Rocher. Problema e ca a inceput sa sune la ore total nepotrivite, cum ar fi 21:45!!!!! Ar trebui sa putem reclama acest fapt undeva, la sediul firmei lor. De fapt daca mai continua asa, ma gandecs sa sun la numarul la care comand produsele si sa ma plang putin.

  1. Bianca Ionel

   octombrie 22, 2015 at 10:55 am

   Delia, încearcă să suni la 021 203 61 31, e numărul lor pentru relații clienți.

 7. Olga

  octombrie 16, 2015 at 7:08 am

  Multumesc foarte mult.

  1. Bianca Ionel

   octombrie 16, 2015 at 10:49 am

   Cu mare drag, Olga.

 8. Olga

  octombrie 15, 2015 at 8:24 am

  De cateva zile primesc telefoane de la 0374115288. La majoritatea nu am răspuns, iar atunci cand am răspuns, mi- a închis telefonul. De curiozitate am căutat pe internet acest număr si am aflat ca este de la Yves Rocher, da, si eu folosesc aceste produse si am fost mulțumită de ele dar aceste telefoane ma deranjează ce este de facut?.

  1. Bianca Ionel

   octombrie 15, 2015 at 5:19 pm

   Olga, eu am respins apelurile și le-am ignorat până au încetat. Altă soluție ar fi să îți ștergi numărul de telefon din contul de client de pe site și să speri că nu îl au salvat în altă parte.

 9. Toamna se numără articolele de pe blog

  septembrie 6, 2015 at 8:04 am

  […] Yves Rocher – insistență fără limite […]

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: