Ziua de luni începe cu disciplină

Ne apropiem de finalul anului și nu întâmplător am ales ca temă pentru ziua de luni disciplină. Pentru fiecare disciplina poate avea o seminificație diferită. Consider că prin disciplină ne putem atinge obiectivele dorite pe parcursul unei zile, luni sau chiar a unui an.

Sunt foarte multe persoane care asociază disciplina cu lipsa de libertate. Cu siguranță când ești mic ai impresia că dorința părinților de a fi disciplinat este o îngrădire a libertății. Din păcate, la vârste fragede nu înțelegem că ne putem forma propriul program și ne putem autodisciplina, iar toate acestea ne vor oferi libertatea mult dorită.

De ce avem nevoie de disciplină?

Eu am nevoie de disciplină pentru a îmi vedea toate obiectivele realizate. Nu e suficient să ai un plan, dacă acesta nu îți oferă rezultate. Dacă ar fi să definesc disciplina, aș spune că e prioritizarea activităților dintr-o zi obișnuită.

De exemplu, dacă am început să scriu la acest articol și îmi sună telefonul, disciplina este cea care determină următoarea mea acțiune. Telefonul este un element care îmi mănâncă timp. Din acest motiv nu răspund la el dacă mă aflu în timpul unei activități, decât dacă este important cu adevărat. După telefon, ar fi informațiile pe care le pot găsi online în timp ce caut documentație pentru un articol. Pot fi ușor distrasă de o poză cu un peisaj sau de pisici. Cu ajutorul disciplinei reușesc să controlez dorința de a vedea mai multe poze frumoase sau haiose și mă axez pe scrierea articolului.

Din punctul meu de vedere, învățăm să fim disciplinați toată viața și doar prin aplicarea disciplinei putem să obținem rezultate maxime.

Dacă te-ai întrebat măcar o dată cum de unele persoane cu un program mult mai încărcat ca al tău reușesc să fie implicate în foarte multe activități, dar au și o viață socială și personală, am să-ți spun că nu dispun de mai mult timp decât tine, ci doar de mult mai disciplină.

Tu cât de disciplinat ai fost astăzi?

27 Comments

 1. DeyutzaBlog

  decembrie 25, 2017 at 2:34 pm

  Disciplina inseamna mult, ai nevoei de ea pt a face multe, eu din pacate nu sunt foarte disciplinata dar ma educ

 2. Rokolla

  decembrie 22, 2017 at 1:13 am

  Disciplina este indispensabila pentru ca fara ea, nu prea reusesti sa duci totul la bun sfarsit in timp util. Oricat de multa disciplina i-as impune fetitei, tot face ce vrea cu mine.

 3. Raluca Brezniceanu

  decembrie 20, 2017 at 7:15 pm

  M-am pleostit numai cand am citit titlul, nu vreau disciplina, vreau atmosfera boema,ea este cea cu adevarat creativa.

 4. Andraxela

  decembrie 20, 2017 at 2:47 pm

  Eu cred ca disciplina merge mana-n mana cu perseverenta. Degeaba ai un fel de ordine si prioritati daca nu tintesti sa te autodepasesti si sa vrei mai mult de la tine. Eu sunt extrem de organizata si mereu imi planific ceea ce trebuie sa fac, insa nu e mereu ok, pentru ca ma stresez foarte usor si totodata ma demoralizez repede daca ceva nu iese asa cum ma asteptam. Trebuie un echilibru in toate.

 5. Mihaela Curea

  decembrie 19, 2017 at 9:44 pm

  Incerc să fiu disciplinată și organizata altfel nu reusesc sa duc totul la bun sfarsit.

 6. coco

  decembrie 19, 2017 at 7:38 pm

  ce sa zic? este buna disciplina dar fara exagerare… nu sunt foarte disciplinata! si cred ca organizarea nu-i chiar acelasi lucru, desi as vrea sa fiu si putin mai organizata!

 7. Georgiana Sabina

  decembrie 19, 2017 at 3:52 pm

  Fara disciplina nu putem sa fim oameni, pacat ca e asa de rara in ultimul timp. Eu incerc mereu sa ma autodisciplinez.

 8. Miss Bear

  decembrie 19, 2017 at 1:38 pm

  Subscriu la cele scrise de tine. Disciplina ne ajuta sa ne atingem toate obiectivele, chiar si zilnic.
  Astazi nu prea am fost disciplinata intrucat am pierdut mult timp dand scroll pe facebook.
  Din 2018 voi avea un bullet journal si nu o sa adorm pana cand nu dau check la toate itemele din my to do list. 😀

 9. Mihaela

  decembrie 19, 2017 at 8:31 am

  Eu de obicei sunt foarte disciplinata atunci cand lucrez si am invatat sa-mi prioritez actiunile astfel incat sa-mi termin treaba repede. Poate conteaza si faptul ca nu am la dispozitie decat 4 ore sa termin tot ce am de facut.

 10. Cristina Barbieru

  decembrie 18, 2017 at 4:41 pm

  Eu nu reusesc sa fiu asa disciplinata. Mereu m.am intrebat cum unele persoane, ocupate si ele reusesc sa gaca tot ce isi propun. Disciplina e raspunsul!

 11. Oana

  decembrie 18, 2017 at 2:11 pm

  Tot timpul avem nevoie de disciplina.

 12. Deea

  decembrie 18, 2017 at 12:21 pm

  Un lucru este clar si acela este ca am nevoie de mai multa disciplina! :))

 13. Alina Anghel

  decembrie 23, 2016 at 12:17 pm

  Oh, disciplina nu e chiar punctul meu forte, dar încerc din răsputeri!

 14. Hadasa

  decembrie 20, 2016 at 10:14 pm

  Cred ca disciplina este cel mai bun cadou pe care il poti primi si care ti-l poti darui. Persoana care va reuzulta in urma tratamentului disciplinar iti va place la nebunie.

 15. RalucaT

  decembrie 20, 2016 at 8:55 pm

  Articolul acesta poate starni multe nemultumiri, cred eu. Dar eu una sunt de acord cu tine, daca iti doresti sa faci mai multe lucruri sau sa ai foarte bune performante reusesti doar fiind organizat si disciplinat.

 16. Catalina

  decembrie 20, 2016 at 8:31 pm

  Foarte interesant articolul, ai foarte mare dreptate !

 17. Gia Gianina

  decembrie 20, 2016 at 6:56 pm

  De-ar fi asa usor…. as avea mai mult timp liber si pentru viata personala/sociala. Din pacate, atunci cand ai un job full time, unde MEREU stai peste program, este foarte greu sa mai faci loc in agenda si pentru shopping, mers la un film, citit o carte, sau o baie mai lunga de 5 minute, catr dureaza acum la mine :)))

 18. Ira

  decembrie 20, 2016 at 12:20 pm

  Sa stii ca atunci cand am citit prima data despre disciplina si libertate..eram total contrariata. Mereu mi se parea ca oamenii disciplinati sunt putin mai..ingraditi, viata mea fiind un mare haos :)) Dar mi-am dat seama ca intr-adevar doar cu disciplina se pot atinge obiective care necesita mai multa munca si mai mult timp. La fel am inteles ca si rutina este buna, in unele capitole ale vietii si daca stii cum sa o privesti (de exemplu, nu com reusit niciodata sa slabim si sa avem un corp bine lucrat fara o rutina a meselor sau a exercitiilor fizice).

 19. Georgiana Sabina

  decembrie 20, 2016 at 12:19 pm

  Incerc sa fiu cat de disciplinata pot fi, incerc sa nu fac de rusine disciplina data de parintii mei.

 20. Ramona

  decembrie 20, 2016 at 12:08 pm

  asa imi zic si eu mereu: „de luni incep dieta”, „de luni devin mai ordonata”. de atat de multe ori mi-am zis asta incat am dezvoltat o superstitie sa mai incep ceva de luni. dar stiu ca asta e o treaba psihologica si ca de fapt am nevoie de mai multa vointa!

 21. vyo vyoleta

  decembrie 20, 2016 at 11:50 am

  Din pacate nu sunt disciplinata deloc, deoarece as vrea sa fac mai multe activitati de odata si sa profit de timp, mai ales daca ai bebe asa cum e in cazul meu.

 22. Lory's Blog

  decembrie 20, 2016 at 10:52 am

  Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca ai dreptate. Trebuie sa fii disciplinat cu timpul si munca ta. Multumesc pentru articol! 🙂

 23. Butterfly

  decembrie 20, 2016 at 12:32 am

  Disciplina e foarte buna insa din pacate nu intotdeauna reusesc sa o ating desi imi propun de fiecare data. Mai incerc 😀

 24. Laura

  decembrie 19, 2016 at 11:14 pm

  Foarte frumoasa postarea, chiar mi-a placut.

 25. Stefania Petcu

  decembrie 19, 2016 at 9:08 pm

  O da , avem nevoie de disciplina, din pacate de multe ori totul devine haos si lucrurile ne mai scapa de sub control…

 26. Adela

  decembrie 19, 2016 at 9:02 pm

  Eu nu sunt deloc disciplinata si mi-as dori sa fiu mult mai, dar.. de la vrut pana la facut, un pas mare pentru mine. Cand muncesc mult, la revedere viata sociala. 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
ziua de luni incepe fara superstitii
Ziua de luni începe fără superstiții

Ziua de luni începe fără superstiții! Cu siguranță pentru mulți dintre voi superstițiile fac parte din viața voastră și vă...

Închide