Ziua de luni începe cu disponibilitate

Ziua de luni incepe cu disponibilitate, cu prezența noastră în momentul în care suntem solicitați, cu modul nostru de a arăta că ne pasă și vrem să fim alături de cei care au nevoie de noi. Disponibilitatea este vazută de cele mai multe ori ca o lipsă de ocupație. „Apelez la X, pentru că el e disponibil”. De fapt, disponibilitatea e modul nostru de a fi alături de cei din jur.

Ce înseamnă pentru tine „disponibilitate”?

Toți trăim într-o eră a vitezei. Lipsa timpului este principalul motiv pentru care nu suntem disponibili pentru cei din jurul nostru. A fi disponibil înseamnă a înțelege când cineva are nevoie de tine. În momentul în care înțelegi nevoia celui care apelează la tine, îl ajuți și nu ai nevoie de pretexte. Nu ai nevoie de ore libere în agendă sau de o eventuală programare viitoare.

Toți ne dorim ca în situațiile noastre cele mai critice să avem alături de noi un om, care să apără la momentul potrivit, să ne ofere suportul necesar și să ne ajute. De fapt ne dorim să avem pe cineva disponibil pentru noi.

Când cineva vine și îți cere părerea, înainte să piezi un minut explicând de ce nu poți să îi acorzi din timpul tău, alege să taci și să-l asculți. Abia după ce îl asculți și îl înțelegi, decide dacă ești disponibil sau nu.

De câte ori nu ți s-a reproșat că nu răspunzi la sms-uri în timp util? Și aici e vorba tot despre disponibilitate. E plăcut să părem oameni foarte ocupați în ochii celor din jur. Lipsa noastră de disponibilitate îi va îndepărta. În momentul în care vom avea nevoie de cineva o să constatăm că suntem singuri și nimeni nu va fi disponibil pentru noi.

Așadar, astăzi, alege să fii disponibil măcar pentru o persoană! Alege să asculți, să înțelegi și să îi oferi din timpul tău. Keep in touch!

16 Comments

 1. Raluca Brezniceanu

  septembrie 20, 2017 at 4:23 pm

  Tocmai cand imi propusesem sa nu mai fiu atat de disponibila. In cazul meu trebuie sa iau atitudine, prea ma impart si vreau sa multumesc multa lume si asta imi mananca din timp.

 2. Lazar Ramona

  septembrie 19, 2017 at 8:40 pm

  Eu sunt disponibila 100% pt o singura persoana, sotul meu 🙂

 3. Corina

  septembrie 19, 2017 at 6:46 pm

  Super-idee!
  Sper sa ajung la sfarsitul saptamanii cu sufletul implinit(macar saptamana asta), ci nu asa cum ma trezesc de obicei dupa o munca titanica, in special ajutand-i pe colegi! 😀
  De obocei, chestia asta se poate traduce simplu-cu numele meu! 😛 Asa ma cunosc prietenii- Doamna cu disponibilitate! 😀

 4. Cătălina Coman

  septembrie 19, 2017 at 5:41 pm

  Sunt disponibilă mereu pt cei mici, desi uneori as vrea o pauza. 😂😂😂

 5. Rokolla

  septembrie 19, 2017 at 5:28 pm

  Ziua de luni a venit cu o continuare de raceala pentru cea mica. Abia de marti am putut s-o duc la gradinita si am putut sa fiu putin mai libera si sa-mi fac si eu treburile

 6. Albu Steluta Georgiana

  septembrie 19, 2017 at 9:59 am

  Si la mine ziua de luni a inceput tot cu „disponibilitate” doar ca s-a sfarsit cu o oboseala maxima! 🙁

 7. Claudia

  septembrie 19, 2017 at 8:55 am

  Eu in general sunt disponibila pentru ceilalti. Asa am fost de cand ma stiu. Mai greu e sa refuz sa ajut.

 8. Mihaela Curea

  septembrie 18, 2017 at 10:12 pm

  sunt poate prea disponibila pentru toti prietenii!

 9. Oana Alexandru

  septembrie 18, 2017 at 6:00 pm

  Incerc pe cat posibil, si chiar imi iese, sa fiu disponibila mereu 🙂

 10. Cristina Barbieru

  septembrie 18, 2017 at 2:51 pm

  Este era vitezei si abia ne mai gasim timp pentru cei ce au nevoie de noi. incerc pe cat posibil sa ii ascult pe toti cei care au nevoie de mine, desi uneori nu-mi iese.

 11. Mihaela

  septembrie 18, 2017 at 11:58 am

  Eu aleg sa fiu disponibila pentru cei la care tin dar mai am si momente in care imi doresc sa stau doar cu mine si o carte buna in mana.

 12. Diana Ion

  septembrie 18, 2017 at 10:56 am

  Ziua de luni de obicei e atat de grea pentru mine…E prima zi din saptamana in care merge la camin picea…si bineinteles ca plange…asa ca, eu nu prea o incep bine!! 🙁

 13. Antoaneta

  septembrie 18, 2017 at 9:18 am

  Cand ai doi copii este imposibil sa nu fii disponibil la orice doresc ei sa discute, sa iti povesteasca etc.
  Stii ce mi-a spus Daria (10 ani) acum cateva zile? La educatie sociala au invatat ca adultii care ii respecta ii asculta si le raspund la intrebari!

 14. Deea

  septembrie 18, 2017 at 9:13 am

  Lunea sa fiu disponibila?
  Well, voi fi doar pentru familia mea, atat! :)))
  Prea am fost disponibila si gata sa ajut pe toata lumea, iar cand am si eu nevoie nu e nimeni acolo, asa ca… la naiba cu disponibilitatea! My time is precious!

 15. Lamiita Petre

  septembrie 18, 2017 at 9:01 am

  La mine, ziua de luni a inceput cu o disputa intre mine si mama. :)) Nu reusim sa fim pe aceeasi directie. Dar e abia ora 8 dimineata, asa ca sunt dispusa sa fiu si disponibila.

 16. coco

  septembrie 18, 2017 at 8:39 am

  am ales deja sa fiu disponibila pentru cineva drag mie, acum 5 minute… chiar daca am multa treaba… o las balta!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
ziua de luni incepe cu profesionalism bianca ionel blog
Ziua de luni începe cu profesionalism

Ziua de luni începe cu profesionalism și la fel toate zilele săptămânii, indiferent dacă ne aflăm într-un mediu plin de...

Închide