- Ziua de luni începe cu disponibilitate -

Ziua de luni incepe cu disponibilitate, cu prezența noastră în momentul în care suntem solicitați, cu modul nostru de a arăta că ne pasă și vrem să fim alături de cei care au nevoie de noi. Disponibilitatea este vazută de cele mai multe ori ca o lipsă de ocupație. „Apelez la X, pentru că el e disponibil”. De fapt, disponibilitatea e modul nostru de a fi alături de cei din jur.

Ce înseamnă pentru tine „disponibilitate”?

Toți trăim într-o eră a vitezei. Lipsa timpului este principalul motiv pentru care nu suntem disponibili pentru cei din jurul nostru. A fi disponibil înseamnă a înțelege când cineva are nevoie de tine. În momentul în care înțelegi nevoia celui care apelează la tine, îl ajuți și nu ai nevoie de pretexte. Nu ai nevoie de ore libere în agendă sau de o eventuală programare viitoare.

Toți ne dorim ca în situațiile noastre cele mai critice să avem alături de noi un om, care să apără la momentul potrivit, să ne ofere suportul necesar și să ne ajute. De fapt ne dorim să avem pe cineva disponibil pentru noi.

Când cineva vine și îți cere părerea, înainte să piezi un minut explicând de ce nu poți să îi acorzi din timpul tău, alege să taci și să-l asculți. Abia după ce îl asculți și îl înțelegi, decide dacă ești disponibil sau nu.

De câte ori nu ți s-a reproșat că nu răspunzi la sms-uri în timp util? Și aici e vorba tot despre disponibilitate. E plăcut să părem oameni foarte ocupați în ochii celor din jur. Lipsa noastră de disponibilitate îi va îndepărta. În momentul în care vom avea nevoie de cineva o să constatăm că suntem singuri și nimeni nu va fi disponibil pentru noi.

Citește și >>  Ziua de luni #18

Așadar, astăzi, alege să fii disponibil măcar pentru o persoană! Alege să asculți, să înțelegi și să îi oferi din timpul tău. Keep in touch!

Post Views: 600
Vrei să fii mereu informat? Abonează-te la newsletter!

Adauga adresa ta de email

Bianca Ionel

Programator pasionat de muzica și scris. O combinatie de extreme. O visatoare și o iubitoare de lucruri mărunte.

16 thoughts on “Ziua de luni începe cu disponibilitate

 1. Super-idee!
  Sper sa ajung la sfarsitul saptamanii cu sufletul implinit(macar saptamana asta), ci nu asa cum ma trezesc de obicei dupa o munca titanica, in special ajutand-i pe colegi! 😀
  De obocei, chestia asta se poate traduce simplu-cu numele meu! 😛 Asa ma cunosc prietenii- Doamna cu disponibilitate! 😀

 2. Cand ai doi copii este imposibil sa nu fii disponibil la orice doresc ei sa discute, sa iti povesteasca etc.
  Stii ce mi-a spus Daria (10 ani) acum cateva zile? La educatie sociala au invatat ca adultii care ii respecta ii asculta si le raspund la intrebari!

 3. Lunea sa fiu disponibila?
  Well, voi fi doar pentru familia mea, atat! :)))
  Prea am fost disponibila si gata sa ajut pe toata lumea, iar cand am si eu nevoie nu e nimeni acolo, asa ca… la naiba cu disponibilitatea! My time is precious!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
ziua de luni incepe cu profesionalism bianca ionel blog
Ziua de luni începe cu profesionalism

Ziua de luni începe cu profesionalism și la fel toate zilele săptămânii, indiferent dacă ne aflăm într-un mediu plin de...

Închide