- Ziua de luni #36 -

Ziua de luni începe cu emoție și nu întâmplător am ales acest cuvânt! Nu știu cum sunteți voi, dar eu în preajma sărbătorilor mă emoționez foarte tare. Mă simt ca un copil nerăbdător și entuziasmat să facă bradul, să împartă cadouri și să primească dulciuri și uneori abia îmi stăpânesc lacrimile.

Pentru fiecare emoția sărbătorilor este diferită, dar cu toții o simțim și ne face să avem o altă stare și viziune asupra lucrurilor. Parcă și orele la serviciu trec mai altfel când te gândești că peste câteva săptămâni vine Crăciunul.

Emoție în prag de sărbători

Totuși, în seara aceasta, toți cei care au ales să își pregătească ghetuțele au simțit emoție. Dacă suntem mai mari, ne-am dus instant cu gândul la copilărie și la momentul în care ne lustruiam și o oră cizmulițele și le lăsam la ușă cu speranța că vom găsi ceva în ele a doua zi.  Îmi amintesc și acum că într-un an am găsit pe cizmulițe și nu în ele o orgă. Și acum mă emoționez când mă gândesc la acel moment.  Dacă aș avea un copil, cred că aș fi și mai emoționată și ar retrăi alături de el bucuria momentului.

Cu siguranță printre noi se află și acele persoane deprimate de sărbători. Ele simt emoție, una mai puțin pozitivă, dar tot emoție este. Scriam chiar anul trecut, în această perioadă despre depresia de sărbători. Nu e ușor să cazi într-o astfel de stare și nici să ieși din ea.

Emoțiile ne aparțin și noi suntem singurii care le putem gestiona. Putem alege să fim fericiți sau putem alege să fim morocănoși de sărbători, dar parcă e mai frumos când ești fericit!

Citește și >>  E frig și e luni!

Ziua de luni este o zi plină de emoție și când nu ne afăm în preajma sărbătorilor, pentru că este singura zi din săptămâna în care putem o presiune foarte mare pe noi, pe gândurile noastre și pe așteptările pe care le avem de la noi. Vrem să dăm tot, să bifăm tot ceea ce avem pe listă și ne emoționează gândul că nu vom duce totul la bun sfârșit, motiv pentru care devine o zi stresantă.

Pentru tine cum a început ziua de luni?

Post Views: 450
Vrei să fii mereu informat? Abonează-te la newsletter!

Adauga adresa ta de email

Bianca Ionel

Programator pasionat de muzica și scris. O combinatie de extreme. O visatoare și o iubitoare de lucruri mărunte.

12 thoughts on “Ziua de luni #36

  1. A început groaaaznic, cu o răceală teribilă, nu m-am simțit niciodată așa rău, dar s-a terminat cu bine, mi-am revenit, am bifat tot ce aveam de făcut și mi-am făcut și timp de mine 😀 Și eu sunt la fel de sărbători, tocmai ce am pregătit ghetuțele și acum vreau să scot decorațiunile și să împodobesc casa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
Ziua de luni incepe cu stil blog.biancaionel.com
Ziua de luni #35

Ziua de luni începe cu stil. Fie că ești bărbat sau femeie tu ai un stil al tău care te...

Închide