Ziua de luni începe cu pasiune

Ziua de luni începe cu pasiune alături de Acorduri din Suflet. Principalul motiv pentru care suntem posomorâți lunea este lipsa pasiunii pentru ceea ce facem, pentru viața și implicit pentru locul nostru de muncă. Am fost educați în a pune banii pe primul loc. În funcție de nevoile materiale am făcut și alegeri ce nu ne aduc fericirea.

Tom Dermott, fondatorul unei companii americane ce are ca și scop evidențierea potențialului uman ne invită să răspundem la următoarea întrebare „Ce ai face ȋn viaţă dacă banii nu ar fi o problemă?”.
El ne oferă un sfat, mai mult decât prețios, din punctul meu de vedere, și anume acela de a alege un job care să ne ofere un grad de satisfacție mare și nu o remunerație mare. O viziune asemănătoare am găsit-o și la Alan Watts și cred că el a fost cel care l-a inspirat pe Tom Dermott în afirmațiile sale.

„Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.” – Confucius

Dacă îți este frică să îți urmezi visul către pasiunea ta din lipsă de experiență, țin să îți spun că pasiunea poate compensa această lipsă de experiență. Vei simți o energie și o capacitate de a învăța lucruri noi pe care nu vei știi nici tu cum să o explici. Cei din jur vor observa pasiunea în tine și în activitățile tale și chiar dacă nu vei excela de fiecare dată, vei avea mulțumire sufletească.

Când ești pasionat de ceea ce faci vei privi fiecare greutate ca o nouă provocare, vei trece mai ușor peste dezamăgiri și chiar peste momentele în care șeful tău nu te va aprecia așa cum îți dorești.

Pasiunea nu trebuie să lipsească din viața noastră și din alegerile noastre. Nu întâmplător m-am gândit să fac un decalog ce te poate ajuta să aduci pasiunea în viața ta și să o păstrezi.

Decalog scris cu pasiune

1. Elimină fricile
2. Fii încrezător/încrezătoare
3. Ieși din zona de confort
4. Nu mai pune banii pe primul loc
5. Numără până la 5 înainte de a renunța
6. Descoperă motivul nefericirii tale
7. Învață în fiecare zi
8. Fii curios
9. Crede în tine
10. Ai răbdare

Te invit să îți dedici câteva ore sau minute pentru o introspecție și să te gândești câtă pasiune pui în fiecare lucru pe care îl faci? Câta pasiune este în viața ta?


Sursa foto 1 : Arhivă personală, CodeCamp 2015

Sursa foto 2 : pinterest.com

2 Comments

 1. Femei de Afaceri cu Stil, ediția a VII-a | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

  aprilie 29, 2017 at 8:43 pm

  […] Mihaela Feodorof este mamă a 3 băieți și la bazele sale a studiat filologia deoarece a avut o pasiune pentru scrierile lui Mircea Eliade. Din start vă puteți da seama că este o femeie care își […]

 2. Alexandra Bohan

  noiembrie 7, 2016 at 8:49 pm

  E inspirațional textul tău, așa că îți doresc nu o zi, nu o săptămână, ci o viață în care să pui pasiune, orice-ai face! Te îmbrățișez!

  1. Bianca Ionel

   noiembrie 7, 2016 at 8:52 pm

   Mulțumesc mult Alexandra! Cele mai bune gânduri se îndreaptă și către tine. Te îmbrățișez!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
Ziua de luni incepe cu sport bianca ionel blog
Ziua de luni #30

Ziua de luni începe cu sport! Știm povestea cu sportul, o auzim în fiecare zi, dar când vine vorba de...

Închide