Ziua de luni începe cu profesionalism

Ziua de luni începe cu profesionalism și la fel toate zilele săptămânii, indiferent dacă ne aflăm într-un mediu plin de profesioniști sau nu. Sunt multe cazuri, în care oameni pe care îi consideram profesioniști nu s-au ridicat la așteptările noastre. Am putea să îi considerăm amatori?

Ce face diferența dintre un profesionist și un amator?

Din punctul meu de vedere, faptul că lucrezi alături de profesioniști și într-o firmă ce este recunoscută prin profesionalismul angajaților săi, nu primești titlul sau statul de profesionist.

Poți fi profesionist oricând, oriunde și în orice mediu, prin faptele tale. Ai putea spune că ești un amator, în momentul în care nu au o experiență destul de vastă într-un anumit domeniu. Te-aș putea contrazice destul de ușor.

Avem următorul exemplu: Tu, un începător, ești repartizat să lucrezi alături de un coleg, cu o vechime de 5 ani pe un proiect. În ochii tăi, el este expertul sau profesionistul. În ochii lui, tu ești amatorul. La jumătatea proiectului, seful de echipă vine și vă dezvăluie nemulțumirea sa cu privire la acest proiect. Colegul tău se simte demoralizat și încet, încet interesul lui asupra finalizării proiectului cu succes scade. Tu, în schimb, te ambiționezi și îți dorești ca acest proiect să fie un succes. Cine este acum profesionistul?

Profesionistul ești TU!  Cel care indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, indiferent de ceea ce simți, rămâi concetrat pe ceea ce este de făcut și te implici 100% pentru finalizarea acelui lucru.

Profesionalismul îl găsim la acele persoane care indiferent dacă se simt în stare sau nu, finalizează ceea ce au început.

Așadar, nu uita că în mediul tău de muncă, mai presus de orice stare emoțională a ta, se află rezultatul muncii tale. Nu aștepta să te simți mai bine emoțional și apoi să te apuci de treabă! Asta ar face un amator. Alege să te simți mai bine prin ceea ce faci și prin rezultatul muncii tale!

Alege să începi fiecare zi din viața ta cu profesionalism

Nu lăsa o durere de cap, o vorbă răutăcioasă aruncată de un coleg sau șef să îți afecteze munca. Demonstrează că ești un profesionist și indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, munca ta va reflecta profesionalismul și te va recomanda pe viitor. Keep in touch!

16 Comments

 1. Rokolla

  august 31, 2017 at 12:36 am

  Imi doresc sa fac lucrurile cu profesionalism si chiar daca nu-mi ies de fiecare data asa cum mi-as dori, macar imi dau silinta

 2. Lucruri privite de jos in sus

  august 30, 2017 at 1:02 pm

  Eu cred ca indiferent daca esti profesionist sau amator trebuie sa fii cat mai profi 🙂

 3. Raluca Brezniceanu

  august 29, 2017 at 5:46 pm

  Dupa cum am citit intr-o carte in weekend acest lucru mai poate fi tradus si prin indemnul de a-ti gasi mojo-ul, in acest caz mojo-ul profesional. Mojo este spiritul pozitiv fata de ceea ce faci in prezent si care iradiaza imprejur.

 4. Albu Steluta Georgiana

  august 28, 2017 at 8:33 pm

  Bine spus!Eu avand propriul cabinet trebuie sa fiu profi, altfel n-as avea stima si respectul pacientilor mei!

 5. Diana Ion

  august 28, 2017 at 7:33 pm

  Foarte frumos spus si gandit, incerc de obicei sa imi incep cu bine ziua de luni, astfel incat sa am o saptamana minunata. Nu imi iese intotdeauna, insa…ma straduiesc! 🙂

 6. Claudia

  august 28, 2017 at 6:27 pm

  In cazul meu, lucrand pe cont propriu in fiecare zi trebuie sa dau dovada de profesionalism. Ca ma doare capul sau nu :p

 7. Mihaela Curea

  august 28, 2017 at 6:19 pm

  Alege să începi fiecare zi cu zâmbetul pe buze și fiind recunoscător pentru tot ceea ce ai.

 8. Mirabela

  august 28, 2017 at 4:26 pm

  Usor de spus faza asta cu durera, dar greu de realizat. Crede-ma ca de azi dimineata ma doare un dinte, am luat pastile peste pastile, dentistul nu are loc de mine, urgente nu exista sau cel putin nu gasesc eu si-mi bag piciorul in ea de munca, stau pe net si incerc sa uit de durere :))

 9. paula sosoi

  august 28, 2017 at 4:16 pm

  NU toata lumea poate sa fie experta intr-un anume domeniu insa putem incerca. Poti deveni aprope de gradul de expert doar daca te pasioneaza ceea ce faci, esti ambitios, muncitor si mereu deschis noilor informatii din domeniu.

 10. Andraxela

  august 28, 2017 at 4:12 pm

  Ai pus punctul pe ”i”! Un profesionalism este cel care indiferent de situatie, task sau oamenii din jurul lui da tot ce-i mai bun. Sunt multi amatori care se viseaza profesionisti – in orice domeniu 🙂

 11. Mihaela

  august 28, 2017 at 3:38 pm

  Frumos articol! Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa devina si sa se comporte ca un profesionist in domeniul lui de activitate, fie ca se ocupa de curatenie sau e director de banca.

 12. Antoaneta

  august 28, 2017 at 1:28 pm

  Cred ca orice zi trebuie sa trateze acest aspect, nu doar ziua de luni
  Diferenta dintre a fi profesionist si a fi amator e mare, iar cei care stiu ce vor si isi fac meseria cu drag si pasiune sunt apreciati mult mai mult. In timp se vede clar diferenta dintre cei care stiu si pot si cei care care vor, dar nu se pricep.

 13. Oana Alexandru

  august 28, 2017 at 1:13 pm

  Motivant articol, saptamana frumoasa iti doresc 🙂

 14. Cristina Barbieru

  august 28, 2017 at 12:38 pm

  Imi place acest articol, te motiveaza sa termini ceea ce ti-ai pus in cap.

 15. Barascu Violeta Ramona

  august 28, 2017 at 11:34 am

  Foarte motivant acest articol, trebuie sa-l recitesc de mai multe ori.
  Kises 🙂

 16. Deea

  august 28, 2017 at 11:09 am

  Fix azi, luni, am o durere de cap de „mama-mama”… dar iau o pastila sa ma lase, inainte sa ma enervez din cine stie ce nimic. :)))

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
ziua de luni bianca ionel
Ziua de luni începe fără limite

Ziua de luni începe fără limite! Nu ar fi prima oară când afirm faptul că singurele limite sunt cele care...

Închide