Ziua de luni începe cu răbdare

Consider că cele mai multe lucruri în viață le pierdem sau le stricăm pentru că nu avem suficientă răbdare. Trăim într-o eră a vitezei și suntem obișnuiți să avem totul acum, aici și fără prea mult timp de așteptare. Oare toată această grabă merită?

 • Uităm să fim răbdatori cu noi.
 • Uităm să ne oferim timp pentru a trece peste anumite dificultăți ale vieții.
 • Uităm să ne oferim timp pentru a ne bucura de micile momentele din fiecare zi.
 • Uităm să dăm timp celor din jurul nostru.
 • Dacă ar fi să privim în jurul nostru și să analizăm tot ce s-a schimbat pentru că noi nu avem răbdare, am rămâne surprinși. Am ajuns să tehnologizăm tot din dorința de a avea mai mult timp, dar ce facem cu acel timp?
Tu câtă răbdare ai cu tine și cu cei din jurul tău?

De multe ori este un adevărat exercițiu de răbdare să citești un sms ce are mai mult de o frază. Avem impresia că poveștile lungi ne mănâncă timpul inutil, dar oare acele povești nu ne pot spune mai multe despre o persoană? Oare persoana care ne-a scris nu ne-a oferit nouă, din timpul ei câteva minute pe care noi alegem să le ignorăm pe motiv că nu avem răbdare?

De câte ori nu am spus Dacă aș fi avut mai multă răbdare aș fi reușit să…” ?

Cu siguranță cele mai multe regrete se nasc din lipsa noastră de răbdare. Ce-ar fi dacă momentele de acest gen s-ar transforma în „Pentru că am avut răbdare, am reușit să…”. Ce-ar fi dacă am înceta să alergăm și am merge la pas prin viața noastră ?

Articolul de azi, printre toate aceste rânduri și întrebări retorice, este un exercițiu de răbdare și o invitație la a îți acorda timp ție, omul grăbit, omul care așteaptă weekendul pentru a se bucura de viață, omul care așteaptă când nu trebuie și se grăbește în momentele în care ar trebui să rămână.

Ziua de luni începe cu răbdare și te invită să ai o săptămână în care să adaugi în fiecare zi puțină răbdare în relația ta cu cei din jur, în așteptările tale de la cei din jur și nu în ultimul rând în așteptările de la tine. Cele mai multe regrete se nasc din lipsa noastră de răbdare.

15 Comments

 1. Adriana

  mai 19, 2017 at 12:27 pm

  Articolele tale chiar ma bine-dispun, sa stii! Ma fac sa ma opresc din alergatul zilei si sa imi pun niste intrebari. 🙂

 2. Eva Luna

  mai 16, 2017 at 6:47 pm

  Eu nu mai am rabdare cu proştii deloc. Cand vad ca nu exista acea dorinta de mai mult, de a invata lucruri noi, de a se autodepasi, clar nu mai am rabdare cu oamenii astia. Oamenii care se scalda in propria prostie si se mandresc cu ea, a big no, si nici un pic de rabdare sau indulgenta cu ei. Sorry~
  Cred ca este important sa invatam sa acordam prioritate lucrurilor si persoanelor care conteaza, si sa avem rabdare cu ei, nu sa ne pierdem timpul pe cauze pierdute 😉

 3. Dara

  mai 16, 2017 at 10:12 am

  Eu recunosc ca nu prea mai am rabdare deloc. Fiind mai mereu pe fuga si avand mii de lucruri de facut am inceput sa imi pierd din ea pe zi ce trece din ce in ce mai mult. 😕

 4. Claudia`s Choice

  mai 15, 2017 at 11:46 pm

  Chiar azi ma gandeam ca daca aveam rabdare si nu ma lua gura pe dinainte, era mai bine 😀

 5. MMaraStyle

  mai 15, 2017 at 6:05 pm

  Cine oare sta bine la capitolul ăsta? Eu încerc pe toate planurile însă câteodată pur și simplu nu pot să am răbdare. Oofof, o săptămână la fel îți doresc!

 6. Oana D.

  mai 15, 2017 at 4:35 pm

  La mine ziua de luni incepe cu naduful ca trebuie sa merg la serviciu 😀 si cu somnolenta si cu ne-chef de treaba. Insa imi trece repede. Am rabdare, ma rog, cata mi-a mai ramas… de aia mi-am si ales o meserie in care e nevoie de asa ceva.

 7. Antoaneta

  mai 15, 2017 at 4:24 pm

  Cred ca nu doar ziua de luni, dar azi in particular am avut nevoie de rabdare si de organizare ca sa ajung in fiecare loc la ora potrivita/stabilita.
  Abia acum iau o pauza sa ma odihnesc un pic.

 8. Adn de Femeie

  mai 15, 2017 at 3:22 pm

  Eu încerc!!! Chiar încerc. Fiindcă am observat că la mine funcţionează idea de „Ai grijă cum îţi începi ziua!” .
  Aşa că, o cană maaaaare de cafea şi muuuuultă răbdare.

 9. Loredana

  mai 15, 2017 at 12:39 pm

  De regula, nu sunt deloc o persoana rabdatoare! Chiar cred ca am probleme la acest capitol! :))
  Dar incerc si eu, cat pot, sa invat sa ma controlez si sa lucrez la acest aspect!

 10. Deea

  mai 15, 2017 at 11:42 am

  Uh, lunea cu rabdarea nu stau prea bine…nu am nici dispozitia necesara. :))
  O saptamana linistita!

 11. Gia Gianina

  mai 15, 2017 at 11:14 am

  Eu incerc sa imi imbunatatesc constant acest aspect, pentru ca de regula imi pierd rabdarea frecvent. Mai ales la birou. Si nu sunt madra de treaba asta. Fac eforturi supra-omenesti cateodata sa nu ma enervez, din diverse chestii sau discutand cu anumite persoane. Dar… lucrez la partea asta :)))

 12. Butterfly

  mai 15, 2017 at 10:43 am

  Eu nu prea am rabdare, nici cu mine, nici cu cei din jur. Vreau ca totul sa se intample acum 🙂 Mi-ar trebui putina rabdare 🙂

 13. coco

  mai 15, 2017 at 9:31 am

  o saptamana buna sa ai, linistita si…cu rabdare :), sa adaugam putina, dupa cum bine zici!

 14. StudioGalati

  februarie 17, 2016 at 10:26 am

  Foarte profund . Articolul ma face sa ma gandesc la citatul :”Timpul e o fiara care are nesfarsita rabdare de a inghiti totul”. Octavian Paler . El are rabdare ,noi nu.

  1. Bianca Ionel

   februarie 17, 2016 at 4:25 pm

   Timpul va fi mereu cel mai mare dușman al nostru 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat:
Mai multe despre Ziua de luni
Ziua de luni planner
Ziua de luni începe cu un planner

Ziua de luni începe cu un planner de la Acorduri din Suflet Am decis să împart cu voi plannerul meu...

Închide