Ziua de luni începe fără superstiții

Ziua de luni începe fără superstiții! Cu siguranță pentru mulți dintre voi superstițiile fac parte din viața voastră și vă numărați printre acele persoane care nu dau bani de lunea, care mereu vor ieși pe ușă cu piciorul drept și evident dacă lunea îți va merge prost, așa va fi toată săptămâna. Hmm, zău?

Numărul de superstiții dedicate zilei de luni este destul de mare. Nu aș vrea să transform această postare într-o antologie de superstiții. Superstițiile sunt bune, pentru că uneori ne forțează să avem o gândire mai puțin pozitivă. Ne ajută să fim pregătiți pentru un posibil eșec sau pentru o posibilă nemulțumire. Asta nu înseamnă că ele ne vor conduce viața și fiecare pas.

Cum putem începe ziua de luni fără superstiții?

Nu e o tragedie dacă ieși din casă cu piciorul stâng, atâta timp cât mintea ta gândește drept.  Nu e o pierdere dacă dai bani de lunea, atâta timp cât cheltui cu cap. Totul ține de perspectivă și de modul în care alegem noi să privim lucrurile. Va fi mai ușor să accepți un eșec dacă ai un suport în spate. Nu ne putem ascunde mereu eșecurile în spatele unor superstiții. Dacă ai ales să inveștești într-o zi de luni într-o afacere și nu ai analizat cu atenție acea afacere înainte să te arunci în ea, nu e vina zilei de luni. Nu e vorba de superstiții și tradiții, e vorba de tine și de modul în care ai gândit în acea zi..

Ziua de luni începe fără superstiții! Ziua de luni este o zi în care, la fel ca și în alte zile trebuie să luăm decizii, trebuie să dăm bani și e posibil să ieșim grăbiți pe ușă cu piciorul stâng. Dincolo de toate acestea este ziua în care suntem cei mai creativi, cei mai odihniți și cei mai buni în ceea ce facem. De ce? Pentru că lunea avem o motivare și o voință pe care nu o avem în alte zile din săptămână.

Așadar, lăsați superstițiile și alegeți să profitați atât de lucrurile bune care apar în viața voastră, cât și de cele rele fără a căuta vinovați.

18 Comments

 1. Alina

  noiembrie 16, 2017 at 3:58 pm

  Din pacate, eu sunt superstitioasa. Am crescut intr-o familie in care superstitiile erau la ordinea zilei. Imi doresc sa…scap de ele, sper sa reusesc cat de curand.

 2. Catalina Coman

  noiembrie 16, 2017 at 12:41 am

  Lunea sunt obosita, dar si relaxata, dupa weekend. Eu nu cred in superstitii, doar in coincidente.

 3. Iasmina

  noiembrie 15, 2017 at 1:29 pm

  Eu iau ziua de luni ca pe un nou început. Superstiții nu prea am, deși mai mereu mă încalț la piciorul drept întâi, dar asta din obișnuință, nu neapărat din superstiție. Și oricum, indiferent de situație, încerc să gândesc drept 🙂

 4. Albu Steluta Georgiana

  noiembrie 14, 2017 at 9:39 pm

  Eu mai cred in anumite superstitii 🙂 . Probabil atunci cand crezi in ele se adeveresc.

 5. Rokolla

  noiembrie 14, 2017 at 8:41 pm

  Nu sunt o persoana superstitioasa, dar cred ca singurul lucru de care tin cont este sa nu dau bani imprumut de lunea sau sa fac plati importante

 6. Raluca Brezniceanu

  noiembrie 14, 2017 at 1:53 pm

  N-am dat atentie cu ce picior intru sau ies din casa, nici lunea si nici in alta zi. Teoretic ar trebui sa insemne ca nu-s superstitioasa, dar de fapt am cateva obiceiuri care spun altceva despre mine.

 7. Vyo Vyoleta

  noiembrie 14, 2017 at 12:15 pm

  Nu sunt superstitioasa si nu tin cont de parerile celor din jur.

 8. Mihaela

  noiembrie 14, 2017 at 8:12 am

  Eu nu sunt superstitioasa chiar daca vin dintr-o familie cu multe superstitii. Dar stiu ca nu au o baza reala asa ca trec cu usurinta peste ele.

 9. yonella

  noiembrie 13, 2017 at 11:46 pm

  Nu am fost niciodata interesata de superstitii, ele doar ma amuza si atata. Cred ca nu a fost vreo zi in care sa ma uit cu ce picior am iesit din casa :)).

 10. Mihaela Curea

  noiembrie 13, 2017 at 11:13 pm

  Pentru mine, ziua de luni e un nou inceput, ma simt mai relaxata si mai plina de energie.

 11. Mirabela Maria

  noiembrie 13, 2017 at 9:44 pm

  Bine gandesti! Eu nu am probleme cu ziua de luni sau ziua de 13 in schimb am ceva probleme cu Martea. Nu stiu cum se face, dar am parte numai de lucruri neplacute in ziua asta de Marti.

 12. Diana Ion

  noiembrie 13, 2017 at 9:13 pm

  Bine ca nu sunt superstitioasa. La prima ora am fost cu fiica-mea la doctor, deci am inceput bine saptamana. Dar sunt sigura ca restul zilelor vor fi cu mult mai bune ca cea de astazi 🙂

 13. Lamiita Petre

  noiembrie 13, 2017 at 7:29 pm

  Nu prea am superstitii, mai ales legate de ziua de luni, niciodata. In schimb mama mea, e toata numai o superstitie, Lunea nu da bani, vinerea nu spala rufe si nu duce gunoiul, si nici nu le mai tin eu minte, ma mir cum le tine ea :))))

 14. Cristina Barbieru

  noiembrie 13, 2017 at 6:38 pm

  Eu nu sunt superstitioasa, mi se par niste bazaconii.

 15. Georgiana Sabina

  noiembrie 13, 2017 at 6:00 pm

  Incerc sa nu cred in superstii, cred ca superstiile sunt pur si simplu niste propozitii, fraze carora noi le dam putere crezand in ele si atunci cand crezi ca daca azi e 13 si o sa ai o zi naspa, atunci e posibil sa fie asa, pentru ca dam putere acestei credinte.

 16. oana

  noiembrie 13, 2017 at 2:31 pm

  Chiar nu trebuie sa avem superstitii deloc, trebuie sa gandim pozitiv si sa ne bucuram de tot ce e frumos in jurul nostru 🙂

 17. Antoaneta

  noiembrie 13, 2017 at 1:51 pm

  Citeam articolul tau si mi-am adus aminte de vremea cand eram adolescenta si credeam in tot felul de superstitii. Acum imi vine sa rad, dar atunci chiar credeam in ele si incercam sa iau…masuri 🙂 ))))

 18. Deea

  noiembrie 13, 2017 at 12:56 pm

  Eu nu sunt superstitioasa, dar sunt inconjurata de oameni superstitiosi si nu am ce sa le fac, pentru ca nu au cum sa se schimbe! :))

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: